Ha a lányom 2évesen sokkal nagyobb mint a kortársai akkor később/felnőttként is nagy lesz, vagy "bevárja a többieket"?
Mekkora a gyerek?
nekem 19 hós 12.5 kg és 89 cm
(2 évesnek fele meg)
Ez még sokat változhat, én is mindig 1 fejjel nagyobb voltam az átlagnál, negyedikes koromig én voltam a torna sorban az első, majd egy nyár alatt lekörözött 3 lány osztálytársam.
Szerintem ez genetika, néha ti 160-170 között vagytok, nem hiszem hogy 180 lesz a lányod, de ha van mondjuk nagypapa aki 180-190 volt, akkor lehet, de nem sok az esélye. Nálunk az átlag a családban 160, én 165 lettem, viszont van egy uncsitesóm aki 190 lett, mert nagyapa volt magas, de a szülei 160-170 között vannak, 3 tesója 160-170 között vannak.
Nálunk is lányom 1 fejjel nagyobb kortársainál, de az apja 190 magas, de mentem biztos hogy 170-180 között lesz, mert a lányom alacsonyabbak alapból mint a fiúk, és lehet az családom magasságát örökli.
16 éves kora körül derül ki, milyen magas lesz, utánna már nem nagyon nőnek a gyerekek.
Mekkora a lányod?
Az én kislányom 25 hónapos.12kg 90cm
2 évesen 98 cm, 15,2 kg, 3 évesen 105 cm, 17,4 kg.
2. Válaszoló voltam.
25hónapos 101cm 18kg 26-os láb.
Én 170cm vagyok,a férjem 183. Anyám azt mondta hogy a nagyanyja volt nagyon nagy. 190cm és 46-os lába volt. Édesapám és a testvére is magasak voltak(sajnos már nem élnek),és a két öcsém is magas,a kisebbik nagyon.
Nem lesz magasabb mint ahogy a génjei kötelezik rá,de akik ilyen magasak kiskorúan,azok hamarabb kifejlődnek,hamarabb lépnek a pubertás korba.
Tapasztaltam.
Felnőtt korukra az alacsonyabb társaik is szinte ugyanakkorák lesznek,csak pár évvel később.
Van olyan kislány aki már 9 évesen menstruál és van aki csak 14-17 évesen.
Biztosan a gének és a tápláléktól függ.
A sok hormonkezelt(növekedéshormon) élelmiszer okozza hogy hamarabb és gyorsabban kifejlődnek egyesek.
4 gyerekes nevelőszülő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!