Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj ha 2éves (25hónapos)...

Baj ha 2éves (25hónapos) kislányom semmi hajlandóságot nem mutat a szobatisztaságra? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem szól ha pisilni vagy kakálni kell neki. Ha ráültetem a bilire 2percenként feláll,leül. Ha észreveszem hogy éppen kell neki,és szólok hogy bilizünk ráül,de nem csinál bele. Pár hete kezdtem bilire ültetni,nem erőltetem.

Nem értem mert régen legalább szólt ha pisilnie/kakilnia kellett. Most meg akkor sem szól ha már betojt,csak a "szagról" tudom.

2012. ápr. 12. 22:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd, még nem jött el nála rá az idő. Mi bőven két év felett próbálkkoztunk vele, a bili kimaradt, egyből wc szűkítőn (hogy az óvodában ne legyen gond a wc-vel). Amint levettük a pelust, onnantól kezdve még alvás alatt sem történt baleset. Viszont az első próbálkozások két éves kor előtt vlamivel teljes kudarcba fulladt. Szerintem várj még, míg érett nem lesz rá.
2012. ápr. 13. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
A szobatisztaságra testileg és agyilag is meg kell érni, és ez szerintem ritkán következik be 2 éves korban, inkább későn érnek meg rá. Az 1. fiamat soha nem "kényszerítettem" rá, hogy márpedig bilibe kell végeznie a dolgát. Már majdnem 3 éves volt, amikor szobatiszta lett, de akkor egyik napról a másikra, és éjszaka hamarabb volt száraz pelus, mint nappal. A 2. fiam 25 hós és még egyáltalán nem látom érettnek arra, hogy próbálkozzunk a szobatisztasággal. Hidd el, ha megérik rá észre fogod venni és őt is zavarni fogja a dolog. De az kevés, ha még csak TE akarod. Türelmet kívánok hozzá!
2012. ápr. 14. 15:19
 13/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Bocsi elírtam. Nem azt akartam, hogy későn érnek meg, hanem azt, hogy később.
2012. ápr. 14. 15:21
 14/14 anonim ***** válasza:
2 eves kortol..mar nehezebb a bilire ultetni...megis azt kell tenni tobbszor naponta minden etkezes utan...eloszor rovidebb ideig...5 perc...10 perc kesobb lehet 20- 30 perc is ha jol erzi magat megsZokja ...turelemme szabAD...ELOBB -UTOBB szobatiszta lesz .....en 10-11 honapos koratol kezdtem raultetni ...naponta 2-3 szor ilyenkor meg jobban kezelhetok...20 -22 honapsvan szobatiszta lett
2012. ápr. 22. 04:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!