Baj ha 2éves (25hónapos) kislányom semmi hajlandóságot nem mutat a szobatisztaságra? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Nem szól ha pisilni vagy kakálni kell neki. Ha ráültetem a bilire 2percenként feláll,leül. Ha észreveszem hogy éppen kell neki,és szólok hogy bilizünk ráül,de nem csinál bele. Pár hete kezdtem bilire ültetni,nem erőltetem.
Nem értem mert régen legalább szólt ha pisilnie/kakilnia kellett. Most meg akkor sem szól ha már betojt,csak a "szagról" tudom.
2012. ápr. 12. 22:37
11/14 anonim válasza:
Ne erőltesd, még nem jött el nála rá az idő. Mi bőven két év felett próbálkkoztunk vele, a bili kimaradt, egyből wc szűkítőn (hogy az óvodában ne legyen gond a wc-vel). Amint levettük a pelust, onnantól kezdve még alvás alatt sem történt baleset. Viszont az első próbálkozások két éves kor előtt vlamivel teljes kudarcba fulladt. Szerintem várj még, míg érett nem lesz rá.
12/14 anonim válasza:
A szobatisztaságra testileg és agyilag is meg kell érni, és ez szerintem ritkán következik be 2 éves korban, inkább későn érnek meg rá. Az 1. fiamat soha nem "kényszerítettem" rá, hogy márpedig bilibe kell végeznie a dolgát. Már majdnem 3 éves volt, amikor szobatiszta lett, de akkor egyik napról a másikra, és éjszaka hamarabb volt száraz pelus, mint nappal. A 2. fiam 25 hós és még egyáltalán nem látom érettnek arra, hogy próbálkozzunk a szobatisztasággal. Hidd el, ha megérik rá észre fogod venni és őt is zavarni fogja a dolog. De az kevés, ha még csak TE akarod. Türelmet kívánok hozzá!
13/14 anonim válasza:
12-es vagyok. Bocsi elírtam. Nem azt akartam, hogy későn érnek meg, hanem azt, hogy később.
14/14 anonim válasza:
2 eves kortol..mar nehezebb a bilire ultetni...megis azt kell tenni tobbszor naponta minden etkezes utan...eloszor rovidebb ideig...5 perc...10 perc kesobb lehet 20- 30 perc is ha jol erzi magat megsZokja ...turelemme szabAD...ELOBB -UTOBB szobatiszta lesz .....en 10-11 honapos koratol kezdtem raultetni ...naponta 2-3 szor ilyenkor meg jobban kezelhetok...20 -22 honapsvan szobatiszta lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!