Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A pszichológus anyuka segítség...

A pszichológus anyuka segítségét szeretném kérni, aki szokott ide írni, persze más is válaszolhat?

Figyelt kérdés

5.5, 2.5 éves és 9 hónapos gyerekeim vannak, az a problémám hogy nem tudom magam rávenni hogy kicsit elmenjünk a férjemmel kettesben valahova pedig vágyom rá de ahogy közeledik az időpont egyre jobban félek és végül aztán mindig lemondom. Mivel nincsenek nagyszülők (vagy 2 van de köszönik, nem kíváncsiak ránk) így bébiszitter vigyáz (na) a gyerekekre. Előtte itt volt velem együtt hogy megismerjük kicsit, normális, kedves nő, neki is van gyereke. Legutóbb azt mondtam a férjemnek hogy az a fő bajom hogy 3 gyerek az sok egyszerre egy bébiszitternek tehát azért nem merem itthagyni. Na most ezt kiküszöböltük, mivel a legnagyobbam oviban van. És a két kisebbet a bébiszitterre bíztuk múltkor 2 órára de egy merő görcsben volt a gyomrom, csak gyorsan bevásároltam (felét elfelejtettem annak amit akartam) és hazarohantunk hozzájuk. A férjemet ez zavarja, hiszen szegény tényleg próbálkozik hogy legalább havi egyszer tudjunk váltani x mondatot anélkül hogy valaki belekiabálna, vagy sírni kezdene vagy halaszthatatlan kérése lenne.Értem én őt is, és én magam is vágyom rá hogy megnézzek egy filmet, vagy egyszerűen csak szétnézzek egy boltban, nyugodtan egyek végig egy ebédet vagy ússzak egy nagyot ami máskor teljesen lehetetlen. És mégse bírom megtenni.

Mi a fenéért van bennem ez az ideg? Ez a görcs? Mi lehet ennek a valódi oka? Mások olyan könnyen jönnek mennek lepasszolva a gyerekeket, persze nagyszülőnek az gondolom más érzés lehet.

Más véleménye is érdekel persze csak gondoltam ha a dolog lelki oldalát megérteném, hátha le tudnám küzdeni valahogy.

2012. ápr. 12. 14:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nálunk nincsen bölcsi. Családi napközi van 500 ft/ óra per gyerek. És ugye oda el is kell vinnem őket az is plusz idő meg út nem saját környezetükben lennének, meg aludni se nagyon aludnának szerintem. Nem beszélve hogy betegségeket is jobban összeszedhetnek mert ott 8-10 másik gyerek van ugye.
2012. ápr. 12. 17:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak:egy 9 hónaposnak nem hiszem,hogy való a bölcsi(pláne akkor,ha az nem szükségszerű)...azon kívül nehezen képzelem el,hogy az Anyuka beadná-akár csak 1-2 órára is-ha még úgy sem nagyon tud elválni tőle,hogy otthon,a saját környezetében is nehezen hagyja.
2012. ápr. 12. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkiben vannak ilyen érzések,kiben erősebben,kiben gyengébben.Nálunk nincs nagymama,bébiszitter se.A férjem egyik rokonára szoktuk hagyni a gyerekeket(6 és 2 éves)ha vásárolni megyünk,illetve volt már egész napos dolgunk is(szüret).Én is stresszeltem,nálam volt a telefon,és igyekeztem nem sűrűn,de felhívni,hogy minden oké.Ezek a telefonok idővel csökkentek,csak akkor telefonálok ha a kicsi ott alszik(kórházba jártunk a naggyal).Mert ezen is túl vagyunk és nagyon jól ment.A gyerekek nagyon jól tudnak alkalmazkodni,nekem ez a tapasztalatom,és hajlamosak vagyunk a saját paránkat átadni nekik.Volt hogy a férjem hogy kettesbe legyünk színházjegyet vett nekünk,és kérte öltözzek fel,stb mert megyünk valahová.Mindezt este 7-kor.Ő mindent lebeszélt,elintézte a gyerekekkel ki lesz(az említett rokon).Nem akartam elrontani a meglepetést,de volt bennem lelkifurdalás a gyerekek miatt.De a férjem átlátta azt hogy szükségünk van erre és igaza volt.Beláttam én is.És azt is hogy a gyerekeknek is szükségük van arra hogy megtapasztaljanak valami mást is,akár máshol alvás,vagy bármi.A 2 évesem nagyiként imádja a rokon hölgyet,semmi gond nem volt vele.
2012. ápr. 12. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Nos, nem vagyok anyuka, de tanultam pszichologiat, bar a te problemad nem pszichologiai...

Egyszeruen felted a gyermekeidet, mivel meg nem toltottel idot kulon toluk. Ezt csak te tudod elkezdeni, menjetek el a kornyekre, akar csak 1-2 napra, de tudod, ha baj van, par perc az ut vissza...

De egyebkent egyaltalan nem sok 3 gyerek.

Egy bolcsiben voltam megfigyelesen, es 3 felnottre jutott 15 gyerek. Mind pici babak voltak, max 1-2 evesek, szoval ha olyan babysittert veszel fel, aki ert a munkajahoz, nem kell aggodnod. De en a helyedben nem mennek messzire eloszor, probalkozz meg egy bevasarlassal, menj a ferjeddel, es mielott elindulnatok, mond meg neki, hogy nyugtasson le, ha ideges lennel, igy nem lesz haza rohanas

2012. ápr. 12. 19:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Anyuka! Kezet foghatok Veled! Én is úgy vágyom már arra hogy a férjemmel kettesben legyünk egy picit....de félek a gyerekeimet (2,5 év, 9 hónapos) bárkire is hosszabb időre rábízni :(((( A nagynak nyáron volt egy csúnya balesete-kórházzal,műtéttel végződött sajnos-és azóta van ez nálunk. Szorongok, félek. Sokszor este úgy fekszem le aludni,hogy attól rettegek h mikor lesz megint valami baja és rossz dolgokat képzelek. Az én agyammal is kéne valamit kezdeni, mert tudom hogy ez így nem jó.....

Nagyon megértelek Téged!

2012. ápr. 13. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!