Miért beszélünk szinte önkéntelenül is egyesszám harmadik személyben magunkról, amikor egy pici gyerekhez szólunk?
Figyelt kérdés
pl. "Apunak most el kell mennie, de siet vissza."2008. ápr. 17. 08:08
1/8 anonim válasza:
Talán azért, mert a gyerek is először így kezd beszélni önmagáról, valamint minket fog először ismételni. ha azt mondom neki, én elmegyek boltba, ő még nem tudja ezt átfordítani, hogy te elmész boltba; de ha így mondom, anya elmegy boltba, akkor ezt meg tudja ismételni. Szerintem ezért. Meg hogy megtanulja a nevünket :)
2/8 anonim válasza:
ez tényleg érdekes.
én pl. a kutyámmal is így beszélek :D
3/8 A kérdező kommentje:
most, hogy így mondod, én meg a hörcsögömmel... :)
2008. ápr. 17. 11:26
4/8 A kérdező kommentje:
a gyerek is így kezd?
Nekem még nincs, úgyhogy ez eddig nem tünt fel, de nem lehet, hogy csak azért csinálja így, mert ezt látja (hallja) tőlünk?
2008. ápr. 17. 11:27
5/8 anonim válasza:
Igen, a gyerek is így kezdi, mert még nincs én-tudata, így magáról is egyes szám 3. személyben beszél eleinte :)
6/8 anonim válasza:
Szerintem azért, hogy megtanulja a nevünket.
7/8 anonim válasza:
Nem nem nem
itt az utolsó elöttiírta hogy mert ninc séntudata.
na azért.
nem tudja mi a külömbség hogy te meg ö meg én. ö neveket titulusokat(apa, anya , mama, tesó) tud elöször felfogni, ha mindig azt mondod neki hogy Èn akkor Èn-nek fog hívni és kb 2 éves kora körül alakul ki az éntudat amikor már ö is azt fogja mondani hogy tied, neked.... ez az éntudat.
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a vélaszokat, megint tanultam valamit. :)
2008. ápr. 22. 08:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!