Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hós "babád" miket tud,...

20 hós "babád" miket tud, csinál, szeret? Minden érdekel, játék, kaja, mozgás, ami eszedbe jut.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:

elkezdett dumálni, és mostmár mások is értik amit mond, nem csak én. Eszik kanállal, ha kedve van. iszik pohárból. Gyöngyöve kacag, kezdi érteni az incselkedést, és fel is veszi, visszaincselkedik. azt mondja szeee, és hozzámbújik. meglocsolja a virágokat, majdnem cseppmentesen. Ha megkérem vmire, pl. hozd ide a füriből a hupikék gatyót, megérti, és hozza. Köszön a liftben, de legalábbis integet. Bukfencezik segítséggel. Ha sorolom, hogy mit ehet, mondja, hogy nem jó, vagy bólogat ha igen, azt szeretné enni. feltöri a tojást. :-DDD Kört rajzol. Ha összekapunk, akkor kiabál, érzi, hogy feszkó van. Végigmondja a családot. Csúszdázik, homokozik. Letolja a gatyóját. Belepisil a bilibe. Kinyitja az ajtókat, és be is csukja. Könyvet lapoz, és közben hangosan "olvas". Nagyon sokat játszik szöszölős cuccokkal:gomb, kupak, apró micsurikkal, ül, és nézegeti, dugdossa, pakolja egyik bödönből a másikba, van hogy hoz hozzá fakanalat a konyhából, és keveri vele. ha ilyenkor megkérdem mit csinál, közli, hogy "fűz" (főz):-DD Megismeri a doki nénit, köszön, majd kimenekül a rendelőből. bemászik az etetőszékbe.

Hirtelen ennyi...:-)

2012. ápr. 10. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Még nme beszél sajnos

ajotot nyit zár

kulcsozik

egyedül iszik pohárból

egyedül alszik

imád csuzdázni, hintázni

imádja ababtársaságoz

egyedül eszi a joghurtját és a fözeléket

ujságot tépked

mesét lapozgat tv szokott nézni

Pontban este 9kor már alszik

16 foga van

gyönyörüen megy, fut lépcsöt mászik

dackorszakában van de teljesen

Lány

89 cm 12.5 kg

és a tiéd?

2012. ápr. 11. 12:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat.

Nekem 2 20 hós kisfiam van, egypetéjűek. Azért írtam ki a kérdést, mert a lányom ennyi idősen sokkal több mindent tudott, szerintem.

Szóval nagyjából ami mindkettőre jellemző:

Villával szépen esznek, kanállal is sikerülget, de azt hiszem ebben én vagyok a ludas, hogy nem hagyom őket mindig gyakorolni, mert sietünk, vagy nincs kedvem tetőtől talpig mosdatni, stb. :-(

Pohárból ivás is megy, ha nagyon keveset öntök bele, de még borul mellé is.

Már szépen mennek, sőt szaladnak, 14,5 hósan indultak el mindketten. De a stabilságuk még nem 100%. A nővérük viszont képzi őket rendesen. :-)

Alvással mindig is baj volt, 17 hós korukig szopiztak, végén már csak éjjel, de mióta abbahagyták azóta is ébrednek, fél éjjel ott alszom köztük, ha megébrednek csak simi és alszik is tovább.

Játék: nagyon szeretik egymás társaságát, és a nővérüket is nagyon hiányolják ha nincs ott (ez csak nagyon néha van, még nem ovis, úgyhogy mindig itthon van szinte). Csak nagyon keveset játszanak egyedül, inkább együtt, autót tologatni, legózni (tornyot építeni) is nagyon szeretnek, könyvet nézegetni és ha mesélek belőle, mármint a képről olyan beszélgetősen azt is nagyon szeretik.

Mindent megértenek, néha alkalmisüketek, és dackorszak van.

Beszélni:apa, anya, papa, mama, cssz (cica), vava (kutya), Alíz (ajíz, ő a nővérük), isz (innivaló), szia, kaka (kaka, kuki, kakas, kacsa is egyben, mikor mi)pá (ez a paradicsom, sárgarépa, alma, banán :-) ), még van pár, meg állathangok, de nem sok.

Furi, mert a lányomnál nem volt dackorszak, inkább most van kicsi, és ő ilyenkor már 100 szónál és 2-3 szavas mondatoknál tartott. Ismert 6-8 színt, kirakott 12 db-os puzzle-t, stb.

2012. ápr. 11. 12:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Állítólag fiúk kicsit később beszélnek. Ha ez megnyugtat: keresztfiam 2 évesen még SEMMIT nem beszélt! Kislányom 20 hónaposan folyékonyan beszél, tud 1-2 rövidebb verset, éneket is. Nálunk mondjuk az evés dolog elég speciális, és kicsit az én hibám, hogy nem hagyom önállóan enni... Születése óta folyton félrenyelt, nagyon durván, és darabos ételnél is rágás nélkül nyelte folyton, és volt 1-2 olyan szitu, hogy tényleg azt hittem, hogy megfullad. Szóval ettől nagyon félek és ezért nem merem hagyni kibontakozni :( De ettől eltekintve mindent mond, megért, csinál, ügyike. Szerintem ne aggódj, nincsenek elmaradva a fiúk, inkább a lánykáink ügyesebbek szerintem a korosztályuknál. :)
2012. ápr. 13. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!