4 éves gyermekem tej ivása után 3-4 nappal tiszta takony, ha elhagyom elmúlik. Vérvételből nem mutattak ki semmit. Oviba 2 hetet megy 2-t nem. Mit tegyek?
Tejfehérjére is lehet érzékeny.
Nekem fura, hogy 3-4 nappal utána jön ki, nem hamarabb. Szerintem valami más oka lehet.
Milyen orrfolyása van? Vizes jellegű? Lehet szénanátha?
Ha tényleg mégis a tejre allergiás, akkor adhatsz neki rizstejet, vagy zabtejet helyette.
Allergia mindenkinél máshogy mutatkozik.Sajnos nagyon tapasztalt vagyok.
Egyik gyerekem tejfehérje allergiás, tünetek: állandóan folyó ott, köhécselés, szorulás, ekcéma. Bőrteszt máris kimutatta a tejfehérje allergiát.
Másik gyerekem tejcukor érzékeny: Széklete teljesen tökéletes, viszont a hasa és a feje fájt. A befúvásos teszt két alkalommal határérték kétszeresét mutatta. ehhez kellett egy nagyon jó gasztroenterológus aki kiderítette.
Egyébként nekem azt mondta anno, hogy a vérvétel se 100% minden esetben. El kell hagyni a tejet és akkor meglátod teljes bizonyossággal. szerezz egy jó gasztros dokit, mert ha allergiás, jár emelt családi.
A tejcukor érzékenységet a vérvétel ki se mutatja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!