Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság kérdés, mit...

Szobatisztaság kérdés, mit tehetek ilyenkor?

Figyelt kérdés

A kislányom 2.5 éves, és nem akar rá ülni sem a bilire, sem pedig a wc-re (ilyen gyerek szűkítővel vagy mivel) Elkezd sírni, tudom hogy nem szabad erőltetni, de íg teljesen el vagyok keseredve, hogy semmi hajlandóságot nem mutat iránta. Régen legalább ha bekakilt a pelusba jelezte, hogy tegyem tisztába, de most? Akkor zavarja a pelenka ha tiszta (akkor szeretné hogy tisztába tegyem) ha pedig bekakilt vígan játszik tovább, van hogy még sír is hogy ne hogy tisztába tegyem.

Teljesen elkeseredtem, mert ha megvárom míg magától nem kéri a pelust lehet lesz vagy 4 éves is.

Mit lehet ilyenkor tenni? Erőltessem? Vagy hagyjam?

2012. ápr. 7. 11:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ápr.8. 14:00-es válasz írója vagyok. Szívesen válaszomat. :)

------

Kedves ápr.8., 16:46-os!

Részben helyes a válaszod, engedd meg, kérlek, h pontositsam.

A valóság az, h nem jellemző az 1-3 év köztiekre (dackorszakosakra), h figyelemfehívás okán ellenkeznének; azonban a "csakazértis"-ellenkezés tipikus, ebben igazad van. :)

Még egy korrigálása a te meglátásodnak: amondó vagyok, minden esetben, amikor a szülőnek ideje, energiája van figyelemmel lenni a gyermekére, tegye meg, ráadásul az említett esetben is: pl. érzelem kitörés ("hiszti") esetén is ha lehet, odaadó érzelemmel, szeretettel ÉS MEGÉRTÉSSEL figyeljünk oda a kisgyermekre (ráadásul a szülő számára is közvetlenül előnyös, mivel a szülő tudatalattiját tükrözi a kisgyermeke mindenkori megnyilvánulása, tehát tanulságos, mit fojtott magába egykor gyerekként a szülő).

Aki érdekel, privátban elmagyarázom az okát a fentieknek szívesen. :-) (Kivéve a tudatalatti tükrözését.) Azonban a rövidség kedvéért itt kihagyom, pl. annak érdekében, hogy vázlatosabb, áttekinthetőbb legyen a válaszom.

2012. ápr. 9. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!