Nyers tojásból készült házi majonézt mennyi idős kortól ehetnek a gyerekek? 26 hónapos már ehet?
ne hülyéskedjetek már lányok! 2,5 éves sem ehet nyers tojást! majd iskolás korában...
írja, hogy HÁZI, tehát nem a tojásporos bolti...
a házi nyers tojástól lehet szalmonellát kapni. miért ne lehetne? mi is tojástól kaptuk...
szedj ki neki egy kicsit mielőtt magatoknak beleütöd a tojást!
Hát, akkor én borzalmasan felelőtlen anya lehetek, mert a tiramisut mindig nyers tojással készítem. Ilyenből evett már kétszer is az elmúlt 1 hónapban a 14 hónapos lányom is (meg a 4 éves és persze mi a férjemmel, meg a vendégeink). Évek óta így készítem és még soha nem lettünk szalmonellásak.
Egy korábbi válaszolóra reagálva írnám, hogy a szalmonella tudtommal a tojás külsején van és onnan kerülhet az ételbe. A tojást hőkezelni szerintem nem lehet, mert akkor főtt tojás lesz belőle. Viszont a külsejét lehet és kell fertőtleníteni.
A kérdező pedig nem azt írta, hogy a tojás házi, hanem hogy a majonéz. Tehát a tojás simán lehet bolti, kezelt, fertőtlenített.
A tojás NEM belül szalmonellás, hanem a héján van, és amikor feltörik, akkor kerül bele.
Ezért kell felhasználás ELÖTT közvetlen megmosni, elötte nem érdemes.
Mellékesen a kész majonéz ugyanolyan tojásból készül, mint a házi, csak nem annyira friss.
Egészséges gyereknek meg semmi baja sem lesz, ha friss házilag készült majonézt kap.
Kedves 21:16-os...A bolti tojás hőkezelve van, ami megöli a szalmonellát! Viszont néha azért tyúksz*ros marad a tojás, meg hát amúgy is jobb a biztonság, az ember jó alaposan megmossa azt, mielőtt felhasználja.
Amennyiben a kérdező, nem bolti tojást vesz (de ezt eddig nem írta) akkor a következőket kell tennie: Rakd a tojássárgákat egy tálba, tedd a tálat 62 Celsius fokos vízbe, és 15 percig tartsd benne. Keverd meg időnként a sárgákat.
Ezután hűtsd le hideg vizben, és máris felhasználhatod a nyers tojássárgákat.
Köszi a lepontozást, csak kár hogy nincs igazatok. Google csodákra képes, ajánlom mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!