Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a nyugodt, jól viselkedő...

Ha a nyugodt, jól viselkedő gyerekek szüleinek tanácsára hallgatnának a hiperaktív gyerekek szülei, akkor már nekik is rég nyugodt, simulékony gyerekük lehetne?

Figyelt kérdés
Az organikus hiperaktivitás létező dolog,vagy csak mentegeti magát az ilyen gyerek szülője a diagnózissal amit a szakemberektől kierőszakol?Ha egy jó gyerek szülője a kezébe kapná a más hiperaktív gyerekét hosszabb időre,akkor képes lenne rendbehozni a másik szülő súlyosan téves nevelését és a gyerek helyrejönne,szót fogadna,nyugodttá válna ,végre jól aludna és meghízna a nagyon-nagyon sovány hiperaktív ?
2012. ápr. 4. 20:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, hogy az adott gyerek valóban hiperaktív-e, vagy csak eleven és kíváncsi, netán egyenesen neveletlen. Egyazon gyerekre az anyja azt mondja hogy huncut és kíváncsi, a nagyanyja azt hogy hiperaktív, a sógornő azt hogy neveletlen, de sorolhatnám még :)
2012. ápr. 4. 20:19
 2/16 A kérdező kommentje:
Itt én konkrétan a több szakember által egyértelműen hiperaktívnak diagnosztizált gyerekekre gondoltam,nem a huncutokra,elevenebbekre.
2012. ápr. 4. 20:23
 3/16 anonim ***** válasza:

ìgy nem.

Szerintem sokat számít a hozott anyag is.

Meg a családi háttér is. Elég ha anyuka egy idegesebb típus, vagy egy morgosabb típus, már is egy nyugtalanabb gyereke lehet. Aztán egyéb bajok a családban. Pl ismerek olyat ahol a nagypapa teszi keservessé az egész család éltetét, 50 évesen kitette a nagymamát a házból, a gyerekeit kirugta a cégböl. az anyuka iszonyat idegben él, nem csodálkozom a "rossz" gyereken, ezek mellett lehet nekem sem lenne türelmem igazán a gyerekhez.

A másik mit jelent nyugodt gyerek.

Lányom a tipikus jó gyerek, babának is aludt-evett, nézelödött... mindenhol jól elvolt mindenki dicsért. most is az másfél éves és ma pl az orvosnál mint a kis tündér. Akárki lát minket kívülröl egy tündér ez a gyerek... De vannak pillanatai amikor rájön a hiszti és hanyat vágja magát akár a játszótér közepén mert nem engedem neki hogy a másik gyerek játékával játszon amit nem adtak neki oda. fetreng a homok közepén.

majd nagynehezen megbeszéljük a dolgot, és megint tündér....

Szóval én azt mondom, hogy egy gyerekben több van mint feket vagy fehér, de sokat számít a nevelés és a hozott anyag is.

2012. ápr. 4. 20:23
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem hinném...

Ismerek egy hiperaktív gyermeket.Vele senki sem tudott mit csinálni.

Neki orvostól van enyhe nyugtatója így már javult a helyzet,de most sem irigylem öket.

Ha tényleg hiperaktív egy gyermek orvosra van szükség.Csak úgy nem lehet eldönteni hogy hiperaktív a gyermek.A fiam nekem is rettenetesen mozgékony,kíváncsi eleven,de nem hiperaktív.Sokan nincsenek teljesen tisztában a szó jelentésével.

A hiperaktivitás nem szülöi"vétés"!!!!!

2012. ápr. 4. 20:25
 5/16 A kérdező kommentje:

"sokat számít a nevelés és a hozott anyag is."

A megfelelő nevelés teljesen kizárhatja annak lehetőségét,hogy valakinek hiperaktív legyen a gyereke ?

2012. ápr. 4. 20:26
 6/16 anonim ***** válasza:
A hiperaktivitás afféle civilizációs, csinált "betegség". Mindig is voltak mozgékony, sajtkukac gyerekek, csak korábban nem volt társadalmi követelmény, hogy 6-7 éves koruktól naponta sok-sok órát egy helyben üljenek a fenekükön. Egyszerűen nem erre vannak kitalálva szegény kölykök, hanem a minél több mozgásra. Ma meg ülnek a suliban, aztán ülnek otthon a gép vagy a tévé előtt, mert ma már a kisiskolásokat nem merik leengedni egyedül a játszótérre, hogy kitombolhassák magukat, a szülők meg hétközben erre sokszor nem érnek rá, aztán csodálkoznak, hogy szegény gyerekek agresszívek, és koncentrációra képtelenek lesznek.
2012. ápr. 4. 20:26
 7/16 A kérdező kommentje:

"mozgékony, sajtkukac gyerekek"

És ezek a sajtkukac gyerekek ilyenek alapból,így születtek,vagy a szülők teszik őket ilyenné,más szülők kezei közt nyugodtabban lennének ?

2012. ápr. 4. 20:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Hozott anyag, családi háttér, idegesebb anyuka"

Higgyétek el, nem ezen múlik a hiperaktivitás.

Nekem 5 gyerekem van, közülük egy diagnosztizáltan hiperaktív, a többiek teljesen átlagos gyerekek. Nem gondolom, hogy neki más anyukája lettem volna, mint a testvéreinek.

És azt hiszem, ezzel megválaszoltam a kérdést is. Mindegy ki neveli a hiperaktív gyereket, Ő akkor is hiperaktív fog maradni. A családnak, szülők felfogásának másban van szerepe. Hiszen ezt a gyereket el kell fogadni, és ez bizony néha nehéz feladat, és ami még nehezebb, el kell fogadtatni a társadalommal is. Meg kell tanulni kezelni a vele kapcsolatos helyzeteket, és az emberek reakcióit. Folyamatosan éreztetni kell vele, hogy mennyire szeretjük, hiszen Ő talán még nálunk is jobban szenved a "rosszaságától". Mert a hiperaktív gyere nem akar rossz lenni, csak éppen nem tud uralkodni saját magán.

2012. ápr. 4. 20:38
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok, és a Kérdező 7-es kommentjére szeretnék reagálni.

Igen, ilyen sajtkukacnak születnek. Kétemberes gyerekek, egy pillanat nyugtuk sincs már egészen pici korukban sem.

Állandó ingerekre van szükségük, folyamatos mozgásra, változásra.

A legtöbb, amit a szülő tehet, hogy kielégíti ezeket az igényeket.

Milyen neveléssel lehetne változtatni a viselkedésükön? Veréssel, szigorral? Hát nem. Már írtam, hogy Ők nem akarnak rosszak lenni, de nem tudnak máshogyan viselkedni abban az adott helyzetben. ha megvered, akkor is csinálni fogja, Ha bünteted, akkor is. sok ilyen történetet hallottam, amikor vizsgálatról vizsgálatra jártunk. volt szülő aki elismerte, hogy próbálta fegyelmezéssel megoldani a helyzetet. Annyit ért el, hogy a gyerek behúzott nyakkal csinálta, amit éppen csinált, és félelem volt a szemében, de akkor is csinálta.

Velük csak a türelem, az elfogadás, a szeretet működik.

2012. ápr. 4. 20:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek néhány diagnosztizált hiperaktív gyereket. Ezért határozottan állítom, hogy ez a dolog nem a szülői nevelésen múlik. Most éppen három ilyen gyerek van a "látókörömben". Egyikük már felsős kitűnő tanuló ám órai bekiabálásai miatt (már mondja a megoldást, de még nem is kérdezik) és meggondolatlan cselekedetei miatt a magatartása nem igazán jó. Jó lelkű és igyekszik szót fogadni, de nagyon nagyon eleven és meggondolatlan. Én kedvelem. Van két testvére, ők szintén jól tanulnak, magatartás zavaruk viszont nincs. Biztos családi hátterük van, szerető, törődő szülőkkel. Másik egy kislány. Születésétől ismerem. Ő agresszív is időnként, nehezen kontrollálja ezeket a cselekedeteit. Nem tud nyugton ülni, Folyton izeg mozog, s ha muszáj egy helyben maradnia egy idő után izgatott lesz, esetleg megüti a mellette ülőt vagy saját magát. Szeret beszélgetni. Ő még csak óvodás, így még tanulják ő és a szülei, hogy hogyan kezeljék ezeket a helyzeteket. A testvér itt is teljesen más, nyugodt jól nevelt. Harmadik gyermek már az igazán problémás kategória kisiskolás, hiperaktív. Órán föláll, nem tud nyugton maradni. Verekszik, és meggondolatlanul cselekszik nagyon sokszor. Otthon neki nincs minden rendben. Az apuka iszik és agresszív, anyuka pedig nem törődik a gyerekekkel. Ellenben a testvérei mégsem hiperaktívak. Rosszabbak egy normális körülmények között élő gyereknél, de nem hiperaktívak. Régen is voltak ilyen gyerekek, de azok hamar kisegítő iskolába vagy hetes iskolába rosszabb esetben intézetbe kerültek. Szerencsésebb esetben (kiváló) sportoló lett belőlük és megtanulták saját maguk kezelni a hiperaktivitásukat. Ma már mivel kezdjük megismerni a hiperaktivitást, sok lehetőség van arra, hogy ezek a gyerekek ne kerüljenek a társadalom peremére. Speciális fejlesztéssel, foglalkozásokkal (ritkán gyógyszerekkel) megtaníthatóak saját maguk féken tartására. Mert ezek a gyerekek két pofontól nem megjavulnak, hanem megvadulnak.
2012. ápr. 4. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!