Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orvosi vizsgálatnál ma a...

Orvosi vizsgálatnál ma a kislányom pofon ütötte a doktornőt, elvárható egy másfél évestől, hogy ha éppen lefogják és nagyon fél, akkor hagyja magát és ne védekezzen?

Figyelt kérdés

Ahogy az asszisztensnő az ölébe fogta és a lábai közé szorította a kislányom lábait a doktornő közeledett szemben a fülészeti vizsgálathoz,a kislányom élből egy hatalmas pofont levágott neki. :-O

A doktornő felháborodottan mondta ,hogy megverte őt a kislányom,majd amikor vizsgálta még azért is mérges lett,mert le is köpte őszerinte (éppen náthás ).

A testvérével szoktak játszani,hogy finoman megpaskolják egymás arcát és nevetnek,hogy "dá-dá" ,de ez a mai nem az a játékos forma volt,hanem egy nagyon indulattalteli.

Nemrég feküdtünk kórházban ahol napokig lefogva szurkodták,mert nem tudtak neki kanült bekötni,felismerte ez a fülészeti rendelőt ,mert visszajárunk oda születésétől,mindkét fülében grommet van,nagyon fél már az orvosi dolgoktól.

2012. ápr. 4. 15:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%
Most őszintén, az orvos se normális, ha megsértődve mondja, hogy egy másfél éves megverte. Pont ilyenkor próbálkoznak ezzel a kicsik. Tudnia kéne, maximum tanácsot adhatna, hogy szoktasd le.
2012. ápr. 4. 16:20
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen megértem a lányod reakcióját, egyrészt életkori sajátosság is, hogy próbálgatja mit szabad... másrészt nyilván a rossz élmények miatt is félt.

Viszont ezt nem lehet szó nélkül hagyni, mármint szülőként nem csak az a feladatod, hogy megértsd mit miért csinál, hanem az is, hogy megtanítsd a helyes viselkedésre. Ez a nevelés. Ha most ráhagyod, akkor később csak durvább lesz, ezekben az esetekben az első próbálkozásaiknál érdemes világossá tenni, hogy mit szabad és mit nem.

Az orvosnak lehet, hogy rossz napja van, lehet, hogy a 40. beteg gyereket vizsgálta, esetleg ügyeletes volt éjjel... akármi. Nem kellene kiakadnia, de a lányodnak meg nem kellene megütnie. Igazából itt szerintem az asszisztens hibázott, hogy nem fogta le rendesen. Illetve az egész rendszer rossz, mert nem engedi a szülőt ... Én soha nem adom ki a kezemből a lányomat, mert akkor eleve idegesebb, ha egy idegen néni fogja őt, ehhez plusz a rossz élmények, egyértelmű a védekező reakció.

A mosakodás meg higiénia miatt nagyon fontos, ezen nem szabad megsértődni.

2012. ápr. 4. 17:03
 13/24 anonim ***** válasza:
62%

Persze, hát ez előfordul. De az orvosok ilyenkor így szoktak reagálni. Meg kell nekik tartani a 3 lépés távolságot. Ne bánkódj ezen! Azért valahoyg tudasd a gyerekkel, hoyg nem szabad.

A doktorok ilynek, így kell nekik viselkedni. Különben megennék őket a betegek.

2012. ápr. 4. 19:01
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

ja, hát akkor te szóltál. Akkor nem történt semmi. Csak másfél éves. Nem gondolta az asszisztens, hoyg ilyen erős. Lehet hoyg a harmadik gyerek ugrott ki a kezéből aznap, meg összetört egy tálca levett vért, és azért volt ideges a doki.

Az egyik osztálytársamba beletört az injekcióstű, mert mnegugrott, nem fogták le rendesen. Ezért nem foghatja szülő, legtöbb zsülő pláne nem fogná meg.

Semmi baj! Felejtsd el! Vacsi!!!!

2012. ápr. 4. 19:04
 15/24 anonim ***** válasza:
68%
Ez az orvos nem normális. Egy 1,5 éves gyerektől nem várható el még szinte semmi. Nem direkt üt és nem direkt köpköd, ahhoz még pici.
2012. ápr. 4. 19:52
 16/24 anonim ***** válasza:
31%
Az a doktornő kapott volna tőlem is egyet, de lehet hogy az ápolónő is...
2012. ápr. 4. 23:58
 17/24 anonim ***** válasza:
67%
Azért el lehet képzelni, mit érezhetett a kislány, amikor egy idegen leszorítja, egy másik idegen meg valami idegen tárggyal közelít felé ( ráadásul előtte ugyanebben a kórházban szurkálták össze-vissza). Ez a helyzet szerintem egyáltalán nem arról szólt hogy "nevelni kell a gyereket", hanem egy rossz protokollról. Mi nemrég voltunk fülészeten, az én kisfiam is sírt, de az én ölemben ült,ami nyilván nagyobb biztonságérzetet adott neki. A "doktorbácsi" rendkívül türelmes, aranyos és viccelődő volt, ami oldotta a feszültséget ( elvégre egy nem egészen másfél éves gyereket vizsgált).Ebben a helyzetben az lenne a jó megoldás, hogy a doki először is magyarázza el hogy mi lesz a vizsgálat menete, mondja el a szülőnek hogy hogyan fogja meg a gyermekét, és ha véletlenül mégis megtörténik egy ilyen malőr ( ahogy az az asszisztens esetében is megtörtént) akkor az a minimum hogy nem "vércsézem" le a gyereket.
2012. ápr. 5. 10:01
 18/24 anonim ***** válasza:
69%
Egyetértek az előttem szólókkal, de azért én nem hagynám, hogy otthon játékosan pofozgassák egymást a gyerekek. Lehet, hogy ennek is volt némi szerepe a gyerek reakciójában. Az én fiam is ordít mint a sakál a dokinál, de azért ilyet nem tenne.
2012. ápr. 5. 12:47
 19/24 anonim ***** válasza:
72%

3-4 éves lehettem, amikor orrmandulát szedtek ki. Szintén féltem a kórházaktól, mert akkoriban állandóan beteg voltam és baromi sok injekciót kaptam (= felnőttkori tűfóbia, juhéé :)).

A műtét előtt az orvos (férfi) az ölébe ültetett, a nyakamba akasztott egy üstszerű valamit és talán kámforos zsebkendőt szorított a számra.

Annyira ki akartam szabadulni, hogy felnyúltam és két kézzel végigkarmoltam a férfi arcát.

Apám másnap vitt egy ajándékkosarat és elnézést kért, de nem lett belőle komolyabb ügy, az orvos viccelődve mondta, hogy az én helyemben ő is védekezett volna :)

Se előtte, se utána nem voltam agresszív, ott is inkább csapdába szorulva éreztem magam.

Az orvosotok reakciója inkább furcsa. Állatorvosnál láttam olyat, hogy a kutyám megijedve a helyszíntől, a vizsgálóasztalra ürítette a bűzmirigyét. Az állatorvos pedig fintorogva méltatlankodott. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy állatorvosi praxis során ki lehessen kerülni egy-egy harapást, vagy asztalra ürítést.

2012. ápr. 6. 14:33
 20/24 anonim ***** válasza:
38%

Nem várható el.

De azért ne mondjátok már, hogy ti tök kiegyensúlyozottan vennétek, ha egy gyerek ezt csinálná veletek. Azért az orvos is emberből van, csak ne cukiskodjon már, ebben az esetben.

De a gyerektől persze nem várható el ! Máskor előtte meg kell beszélni a dolgokat, és még akkor sem kell elvárni a dokitól se, hogy aranyos legyen, mondjuk bunkó se, csak csinálja a dolgát.

Kedves anyuka, ne is agyalj ezen, nem ti vagytok az első ilyen esete. Persze neked rosszul esik az egész szitu ez természetes, de tedd magad túl rajta.

2012. ápr. 6. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!