Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumi? Ujjszopás? Mind2? Egyik...

Cumi? Ujjszopás? Mind2? Egyik sem?

Figyelt kérdés
A Te gyereked csinálta valamelyiket?Vagy most is csinálja? Téged zavar? Ha igen hogy próbálod leszoktatni?

2012. ápr. 3. 12:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Az én lányom is már 22 hónapos,de még jó hogy csak az alváshoz használja,bütyök nálunk is van. :(
2012. ápr. 3. 13:57
 12/14 anonim ***** válasza:

A fiamnak adtam a cumit 3 hós koráig kellett csak neki míg nagyon hasfájós volt. Aztán kiköpte és ujját se szopta.

A lányomat hiába szoptattam igény szerint (10 hósan még napi 5 ször szopott) és 14 hós korig szopott, mégis megtalálta az ujját, eleinte nem zavart...Most 2.5 , éves, ronggyá szopizta már az egyik ujját, másképp is néz ki mint a másik, akármit csinálok, sokszor a szájába kerül az ujja...én azt mondom 1000szer inkább cumi!!! az legalább egy tárgy elvehető tőle idővel.

Férjem nővére még 8 évesen is szopta az ujját, nagyon remélem nálunk nem lesz ez:(

2012. ápr. 3. 14:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Képzeljétek az én újszopós kislányomat(2éves) még lehet átlehetne cumira szoktatni, mert előkerült egy cumi és mindig bekapta. De a család kiakadt, nehogymár most szokjon rá.......de az ujja rosszabb szerintem is....dilemmában vagyok! :((
2012. ápr. 3. 14:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Próbáld meg úgy tartani a szokást, amit valaki már írt is, hogy nappal ne csinálja, csak ha alszik.

Nálunk a nagyobbik szopizott a kicsi cumizott. Ezt ők döntik el kinek mi esik jól. 7 és 5 évesek voltak egyszerre szoktak le, mert eltünt a cumi (direkt) és a szopika (pled) is. Mondjuk a szopis nagyobbik este kicsit még bekapja úgy magában, de így már nem olyan jó neki.

Nekem nehéz volt ez nagyon, féltem tőle, mert én is sokáig szopiztam, és tudom milyen jó, de rájöttem, hogy nem csak a foguk fejlődésének tesz jót a leszokás, hanem,a fejlődésüknek is, hogy dolgok nem tartanak örökké, erősíti ez őket. (ha már nem teljesen maguktól hagyták el)

2012. ápr. 3. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!