Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van más is, akinek gyermeke...

Van más is, akinek gyermeke kis "mimóza"?

Figyelt kérdés

Fiam 1,5 éves, mikor itthon vagyunk, vagy kettesben a játszótéren, vagy szüleimnél akkor kiabál,rohangál, bohóckodik, nevet.

Viszont mikor mások is vannak a lent, akkor jóformán csak egy helyben áll nem igazán akar semmit csinálni, nem is mosolyog, kis visszahúzódó.Pedig egy ideje már ugyan azokkal találkozunk a játszótéren.Oké azért látom rajta, hogy oldódik, de nagyon lassan fokozatosan...

2012. ápr. 3. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! ne aggódj, az én lányom 3 éves, ugyan ilyen volt, sőt még most is az, ha idegenekkel találkozik, majd ha közösségbe kerül, (bölcsi, ovi) elhagyja:)
2012. ápr. 3. 12:49
 2/9 A kérdező kommentje:
engem mondjuk annyira nem zavar,gondolom, hogy változni fog, csak az anyukák néznek mindig, hogy miért ilyen, meg miért nem mosolyog...azért kérdeztem van-e más is ilyen:)
2012. ápr. 3. 13:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom 2 eves ugyanez a szitu amikor itthon vagyunk vagy anyukameknal semmi gond rohangal jatszik vidam kislany de amikor elmegyunk valahova megjegyzem ismerosokhoz akikkel nem eloszor talalkozott akkor az olembol alig akar kiszalni nem igazan jatszik csak a tobbieket nezi en is aggodom egynkicsit felek hogy hatrany lesz majd az oviban kitartast nektek
2012. ápr. 3. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom mosolygós, vidám baba, de csak a felnőttekkel... A játszótéren parázik a gyerekektől, főleg a vele egykorúaktól. A nagyobbakban már valamennyire bízik, de a kicsik... Nem akar játszani, csak nyújtja a karját, hogy vegyem fel, elvárná, hogy egész végig cipeljem a mázsás fenekét.

Sajna ennek viszont megvan az oka. Van egy 3.5 éves tesója, akinek a barátai hetente 1x feljönnek játszani. Ott is van egy kisebb tesó, aki olyan iszonyú brutálisat harapott egyszer a lányom karjába, hogy hetekig lila volt utána. És a nagyok közül is van, aki bántja... Persze próbáljuk kordában tartani őket, de néha csak meglökik, vagy ilyesmi...

2012. ápr. 3. 13:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Én 2 éves fiam is ilyen,bár ő bölcsis okt vége óta,de még nem változott a helyzet.De engem ez igazából nem zavar,tudom,h ilyen és elfogadom.Ha baja lenne,akkor itthon se fickándozna,majd idővel felenged.Bár már sokkal jobb a helyzet,mert játszón mér elkóricál egymaga erre-arra,de a társaságot kerüli,na,meg a ejét is lehajtja,ha vki megszólítja...

Azt meg ne is mond,hogy anyukák ránk is hogy szoktak nézni,h nem is mosolyog,meg főleg az idős nénik.Persze azoknak meg mondhatom,h ő ilyen,még inkább csak noszogatnák fiamat,h nevess már,persze ő erre mégjobban visszavonulót fúj.

2012. ápr. 3. 14:07
 6/9 A kérdező kommentje:

na örülök, hogy a sok lány között van egy fiú is, aki hasonló kaliber:)

Nem tudom lehet-e ezt örökölni, de mondjuk nálunk mindenki ilyen volt kicsinek.Mind a 4 tesóm és én is.Férjemnél viszont mindhárman kis "falkavezérek" voltak.Kíváncsi vagyok mennyit fog változni e téren ahogy nő.

Én én is csak az ilyen beszólásoktól szoktam kiakadni, hogy "végre mosolyog,pedig nem is mosolygós baba"...de,basszus, nagyon is az, csak megválogatja kire mosolyog:D

2012. ápr. 3. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Pont ma a játszón gondoltam vissza én is a tavaly nyári játszóterezésre és elmosolyodtam.

A fiam 1,5 évesen ugyanilyen volt, sőt végig a nyári játszóterezéseknél: amint ment felé egy érdeklődőbb azonos korú pajtása, már görbült a szája, szinte szaladt a lábamhoz. Ha a csúszdához futott, és más is akár arra fele futott, már fordult is vissza, hogy ő akkor nem, oda nem... Kicsit irígykedtem azokra az azonos korú gyerekekre, akik érdeklődőek, kíváncsiabbak voltak.

A fiam nyugodt, megfontolt mosolygós kisfiú volt már akkor is. Október óta bölcsibe jár, és egyre jobban észre vettem, hogy már együtt játszanak, a bölcsis társait persze hamarabb elfogadta, már beszélgetni is tudnak, így még könnyebb.

Ma a játszón, egy kb. 1 évvel idősebb kisfiú simán kézenfogta, hogy "gyere kisfiú, segítek felmenni a dombon". Azt hittem, hogy a fiam rámnéz, és megint majd görbül a szája, mivel nem szerette az ilyen közvetlenséget. Rám sem nézet, fogta a kisfiú kezét, és ment vele, közben mosolygott. Később már együtt futottak egy másik játékhoz, nem is érdekelte hol vagyok... Nagyon örülök neki, most, hogy járunk játszóra megint azt veszem észre, hogy idegenekkel is játszik, beszélget, igaz a nagyobbak ugye még kisfiúzzák, meg nem értik sokszor mit akar, dehát nem baj, szocializálódik....

Szóval ne keseredj el, fog ez még változni!!! És örülj neki, hogy óvatos az idegenekkel.

Egyébként én azt vettem még észre tavaly, hogy csak a vele egykorúaktól, egymagasságban lévőktől tart, a nagyobbaktól nem. Biztos érezte a másik kisgyerkőcön a bizonytalanságot, a kiszámíthatatlanságot, ami egy felnőttnél nagyobb gyereknél már kiszámítható... nem tudom...

2012. ápr. 3. 19:22
 8/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok, mikor ennyi idős volt a lányom, még sírt is, ha idegen jött hozzánk, vagy kimentünk a játszóra, és esetleg valaki játszani akart vele:D Sőt, babauszin nem hagyta, hogy az oktató hozzáérjen:)
2012. ápr. 4. 11:08
 9/9 Ferácska válasza:

Kedves Kérdező és Válaszolók!

Fiam 2 éves és a fent leírtak szerint viselkedik egy az egyben.

Érdeklődöm, hogy az évek során milyen változások történtek a személyiségükben és a társas kapcsolataikban? Nagyon köszönöm előre is! :)

2018. nov. 17. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.