Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnek húsvétra élő kis...

2 évesnek húsvétra élő kis nyuszit?

Figyelt kérdés

Hoznék kislányomnak a kereskedésből pár hétre kölcsönbe egy kis nyuszit. Nem szeretném, ha dögönyözné, nem is engedném, csak nézegetni, etetni, stb.

Van kis kertünk, ott "legelhetne" jó időben, van egy ketrecünk is, ami egy tengerimalac után maradt.

Mit gondoltok, nem lenne nehéz neki az elválás pár hét múlva? Vagy ő még pici hozzá, hogy ilyen rövid idő után ragaszkodjon dolgokhoz?

Van két nagy testvére, egyiket minden reggel keresi, de ő minden nap itthon is van.

Másik testvére bentlakó suliba jár, mert sérült, őt csak a hétvége utáni napokban keresi, mert hétvégén van csak itthon. Utána már megszokja, hogy nincs itthon és nem is megy be a szobájába a nevét szólongatva.

Persze tudom, a testvér mégis más mint egy nyuszi:)

Nekem hoztak gyerekkoromban minden évben kölcsönnyuszit és olyan jó volt:))) Akkor azért nagyobb voltam pár évvel!

Van köztetek olyan aki vett a pici gyerekének? Jó volt vagy kínlódás lett a vége?

2012. márc. 30. 10:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Húsvéti nyuszisimogató várja a családokat a Savoya Parkban április 2-től 15-ig. A bevásárlóközpontban kézműveskedni is lehet április 5-én és 6-án délután. A rendezvény ingyenes.

Ha úgy döntenél nem veszel kölcsönbe szerintem ennek is örül ha elviszed egyszer kétszer .Nekem 3éves kislányom van és inkább elviszem és nem veszek neki ..

2012. márc. 30. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én maximum akkor vennék, ha meg is tartanánk és utána felelősséget vállalnánk az állatért. Kölcsön nyuszi, nem tudom a lányod hogy viselné az elválást, szerintem nem túl jól. És vajon a kölcsön nyuszi hogy viselné???
2012. márc. 30. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:

a fiam majdnem 2,5éves volt tavaly húsvétkor de azért leírom...

mi 2napra béreltuk(potom összegért a szomszédtól,kertes hazban lakunk mi is),szóval előtte mondtunk neki,hogy jönni fog a nyuszika de majd ha vége a húsvétnak haza kell mennie ,megértette,nem volt sírás vagy hiszti

az első nap kb 2órát foglalkoztunk veluk a második nap meg 1et,...gond az volt velük a fiam mindig kiakarta engedni őket egy perc nyugtunk nem volt én vigyáztam a nyuszikra ,anyukám a gyerekre....őszintén szólván a végén alig vártam,hogy minden a normális kerék vágásban folyón

2012. márc. 30. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam kapott. 1,5 és 2,5 évesen is. Mindkétszer örült neki, etette, be kellett rakni a nyuszi mellé a karámba. A nagymamájáék vették neki, az ő kertjükben volt, oda csak hétvégenként mentünk. De az első két hétvége után már nem volt nagy szám a nyuszi, kb. 3-4 hét alatt meg is nőtt, akkor elvitték. A fiam nem kereste utána.
2012. márc. 30. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

Én is gondolkoztam rajta,hogy a 27 hónapos kisfiamnak veszek egyet.A többi testvére már iskolás őket már annyira nem hiszem,hogy lekötné.

De annyira szívfájdító mikor meg kell tőle válni.Mire az ember megszereti már tovább is kell adja.Ráadásul mi panelba lakunk így itt nem is tudném tárolni.Nagyon hamar megnőnek.

Egy kétévesnek nem tudod megmagyarázni,hogy nincs többé nyuszi.Inkább ne vegyél!!!!!

4 gyerkőc anyukája

2012. márc. 30. 10:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az elválás is nehéz lenne,de én inkább azért nem 'bérlek' 2 évesemnek,mert ő még nem tud olyan finoman hozzányúlni.Cicát is imád simogatni,de ha az menne,akkor elkapja a nyakát,farkát,lábát,h 'szica gyejjjeee'...ez egy kisnyuszival nem egy szerncsés dolog lenne,még kárt tenne benne.Meg amilyen állatbolond biztos megviselné ha a nyuszikáját visszavinnénk.Mikor a Jézuska visszavitte a karácsonyfát majdnem pityergett,napokig kereste a fát,hát akkor egy nyuszit.Meg azért szegény jószág...bérbeadni....
2012. márc. 30. 11:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a szomszédban lakik a fiam keresztanyukája, nála pont jó, éppen simogatható méretben lesznek a kisnyuszik húsvétkor. (Mint általában minden húsvétkor.) Mi is terveztük, hogy a fiunk idén "kölcsönnyúllal" megy locsolkodni, de aztán mérlegeltünk, és van olyan lányos ház, ahol két foxi is lakik... Márpedig egy fenyőfát sem szívesen vágatok ki az ünnep kedvéért, nem hogy egy kisnyulat engedjek szadizni... Így idén is az lesz, mint eddig minden évben: nyuszisimogatást tartunk a környékbeli lurkóknak, de csakis a nyusziknál, az ő otthonukban! Vagyis: aki nyulazni akar, az jöjjön a nyuszihoz, ne pedig fordítva.

Nekem gyerekkoromban (kisiskolás) volt nyuszim, de ő egész évben az én felelősségem volt, nem csak húsvétkor. Etetés, trágyázás, "legeltetés", mind az én dolgom volt. (A mai nyuszik talán túl se élnék, ha igazi, zöld füvet kapnának, a fiam keresztanyukája is hosszú listával rendelkezik arról, mit nem ehetnek a nyulai....)

Nálunk csak akkor lesz saját nyúl, ha már elég nagy lesz hozzá a kisgazdája, hogy foglalkozzon vele. (Még most, 4 évesen is kicsi hozzá.) Az élő állat nem játék, hiszen hogyan is tanulhatna felelősséget az, akit engednek a szülei plüssállatot csinálni egy élő, érző lényből?

2012. márc. 30. 12:25
 8/9 A kérdező kommentje:

A Savoya park nekünk nagyon messze lenne:))

Köszönöm mindenkinek, lehet, hogy meggyőztetek és egyenlőre hanyagolom ezt a kérdést. A férjemnek még nem is említettem, ő tuti ellenezné, nem egy nagy állatbarát sajnos.

Azt is tudom, hogy csak magamnak okoznék a nyuszival gondot, nekem kellene gondoskodnom róla, az pedig nem biztos, hogy hiányzik, így is azt érzem, hogy állandóan házimunkát végzek.

Tulajdonképpen van 2 utcával odébb egy nagy állatkereskedés, oda tavaly ki voltak rakva kis nyuszik a bolt elé az utcára, direkt nézegetésre, valószínű ez lesz idén is, megyünk, nézegetni őket a napi séta alkalmával.

2012. márc. 30. 16:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Te bele sem gondoltál abba, hogy mit érezhet a nyuszi? Örül, hogy végre van gazdija, erre te visszaadod pár nap múlva.. Nagyon ragaszkodó állatok.

Én nem nevezem embernek azokat, akik ilyen felelőtlenek egy állattal szemben.

2012. ápr. 1. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!