Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szorulás és bűzös széklet, mi...

Szorulás és bűzös széklet, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

A fiam kb. 2 hete 2-3 napja kakil. A széklete olyan fura szagú, nem tudom leírni. Amikor anyósom rákos volt, neki volt ilyen szaga. Nagyon intenzív, és nem lehetett semmivel kimosni. Azt mondják, a bomló test szaga. Engem ez a szag halálra rémít. Tapasztalt valaki ilyet?

Vagy egyszerűen csak az az oka, hogy túl sokáig volt a salakanyag a beleiben?

Iszik eleget, van minden nap leves, tejeskávé, gyümölcs. Ahogy eddig is. Nem értem, mi ez. Kicsit náthás is.

2 éves.

2012. márc. 28. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:

De durva amit leírtál, hogy jut ilyen az eszedbe?! Mármint a párhuzam... Grrrrrr.Felejtsd el gyorsan!!!!!

Próbáld meg kiiktatni egy időre a tejet az étrendjéből mert az is okozhatja ezeket a tüneteket. Nem csak hasmenést, ritkábban ugyan, de székrekedést is. Meg náthás tüneteket is...

2012. márc. 28. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát, mert nem kizárt, hogy a rák fertőző. Utánaolvastam, nem tudni. És anyósom itt lakott velünk. 5 hónapja halt meg. Szóval félek én ettől.

A vastagbélrák tünetei közt van a hirtelen megváltozott székletürítési szokások. És tényleg nem értem, miért nem kakil mostanában rendesen, amikor semmit nem változtattam az étrendjén.

2012. márc. 28. 21:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Jajjj..ne gondolj ilyenekre!! És nem fertőz a rák!

A megváltozott székletürítés meg azt jelenti, hogy jol hasmenés, hol szorulás..stb. Nem azt hogy nem kakil napokig.

Az én fiam tej és szójaallergiás. A tej sok tünet mellett szorulást is okozott. De ami durvább a szója volt, nem mertem vele sehova menni, irgalmatlan büdös volt a puki, de nagyon komoly szinten. Nyilván boltban nem a gyerekre gondoltak, ha elszellentette magát, mert ilyet egy 2 éves nem csinál, gondolhatták. Ráadásul nem kakilt 3-5 napig. Na majd amikor jött azt inkább nem is mondom.

Én bírom a szagokat, megszoktam a "kakiba matatást", de itt már én is öklendeztem. gondolhatod! És kiderült a szója a bűnös!

Nyilván te is , sajnos én is olyan vagyok, hogy a legrosszabbra gondolok mindig. Nem szabad!!!

2012. márc. 28. 21:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát, anyósom itt lakott, én mostam rá, meg takarítottam a wc-t, szóval azért nem vagyok finnyás. Bár azt a szagot megszokni nem tudtam fél év alatt sem. Csak olyan ijesztő, hogy most a gyereknek is ilyen szaga van.

Tejet most nem adok neki, mert náthás, és ilyenkor nem jó. Épp gondoltam is, hogy talán azért van szorulása, mert általában reggelire joghurtot kap, és utána mindig kakil. Talán az hiányzik neki. Szóval nem a tej a ludas.

Igazából én azt olvastam, hogy vannak baktériumok, amelyek okozhatnak rákot, és az fertőző. Pl. méhnyakrák, ínyrák. Vastagbélrákról nem találtam semmit.

2012. márc. 28. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Jól kilehetsz, de akkor sem rákos, hesegesd már el a gondolatot! biztos nehéz 5 hónap gondviselés után, de muszáj!

Nem fertőz a rák, hidd el. Vannak baktériumok/vírusok amiket elkapsz később rákot okoznak, ha nem kezelik. Pl a HPV , kezeletlenül méhnyakrák lehet, de egymást nem a rákkal fertőzhetik meg hanem csak a vírust lehet elkapni (komoly érintkezés útján).

Akkor miért nem adod neki a joghurtot ha attól rendben van a széklete. Látod máris megoldottad a kérdést:)

2012. márc. 28. 21:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Mert akkor nagyon folyik az orra. Egyébként nem biztos, hogy az elég lenne, mert tegnap kínomban már mégis adtam neki, mégsem kakilt.
2012. márc. 28. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!