Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már olyan a kisgyereketek...

Volt már olyan a kisgyereketekkel, hogy beleszorult a széklet? Mit csináltatok vele?

Figyelt kérdés
Utána rendes széklete volt? Nem volt semmi elváltozás?
2012. febr. 29. 21:14
1 2
 1/12 timike26 ***** válasza:
elofordul.èn segitettem neki hogy kijojjon,masziroztam a hasàt,de mivel nem hasznàlt semmit,megprobàltam melegvizbe feloldani.majd mivel ez se hasznàlt,legugolva nyomtuk ki.....innentol kicsit megvàltoztattam az ètrendjèt,jobban odafigyeltem,ès egy hètig minden nap evett szilvapèpet.de ot nem nagyon hatotta meg az egy oràs szenvedès,csak nèha mondta hogy fàj,utàna nem volt gond,nem tartotta vissza a fàjdalomtol tartva.
2012. febr. 29. 21:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy beleszorult? Látni a végét, de nem jön ki, vagy még látni sem lehet, csak ingerli?
2012. febr. 29. 21:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Hogy hogyan kezeld? Attól is mennyi idős.

Védőnőnk sjánlott hasfályás ellen pocakmaszást ami gyengéden de megmozgtja a beleket picit így a kaksi is könyebben jön ki.

De kaki reflexet okoz pl mikor poposiba lázkúp (CSAK HŐEMELKEDÉSKOR!) is de helyette a hőmérőzés is lehet taktika.

Esetleg pár korty szilvalé vagy rostos almalé.

Esetleg olajos étel ha nagyobb mint a diófélék. de csak ha már tud rágni, nyelni szilárd ételt.

2012. febr. 29. 21:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Mióta nem volt széklete?
2012. febr. 29. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:

Glicerines kúpot kapott, és felnőtt adag Laevolacot.

Akkor volt amikor kezdett szobatiszta lenni és visszatartotta a székletét. Aztán kakihoz visszatettem a pelust és megoldódott a székrekedés, visszatartás.

Most szeretném wc-re szoktatni, remélem nem tér vissza a probléma.

6/12 anonim ***** válasza:
Nálunk amikor tényleg semmi nem segített akkor kapott kúpot és pár perc mulva már jött is:)Több rostban gazdag gyümölcs.Nálunk a barack vált be
 7/12 A kérdező kommentje:
2 és fél éves. Az a baj,hogy nagyon finnyás. :( Nem birom belekönyörögni a gyümölcsöt sem. Ugy értem,hogy beleszorult,hogy a vége kint volt aztán se ki se be... Nagyon sajnáltam de végül megoldottam..... Rostoslé is segithet,ugye? Nem akarok több ilyet annyira sajnáltam.
2012. febr. 29. 21:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Ilyen nekünk is volt, hogy megakadt a kijáratnál, és akkor a kis fenekénél összenyomtam a kakit, és kicsúszott. Már a kúp sem segített neki, ezért vetemedtem ehhez a drasztikus megoldáshoz!
2012. febr. 29. 21:49
 9/12 anonim ***** válasza:

a múltkor mi is így jártunk (2,5 éves) szegényem nem kakilt 3 napig, az 4. napon pedig már sírt, csak járkált, hogy kakilnia kell, nyomott egyfolytában, de nem tudta kinyomni, és nagyon sírt, párom elrohant glicerines kúpért, 1 egészet feltettünk neki, és 10 perc múlva kint volt a nagy kaka

de ez azért történt mert ő sem eszik elég rostot, meg inni sem ivott eleget. Ha legalább az ivásra odafigyelünk, hogy sokat igyon, akkor szerintem nem lesz ilyen, mert a sok folyadék lazítja a székletet.

2012. febr. 29. 22:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Kézi orrszívóval kapott mini beöntést langyos vízzel, ezt észre sem veszi, de fellazítja a végét.
2012. márc. 1. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!