Hozzátáplálás óta szorulás, kemény széklet! Mit csináljak?
En 5 honaposan nem adtam banánt a kicsinek. Déli gyumolcsot még nem szabad adni. Lányomat még most is befogja a banán. Ha valamitol nem tud kakilni, akkor almát szoktam neki adni. Az alma átpucolja a beleit.
1 éves kislány anyukája
Szia!
Nálunk is probléma volt ez eleinte, de egyszer adtam neki babáknak való baracklevet(Hipp, Kecskeméti, Szentkirályi) vízzel hígítva, és az nagyon bevált. Szereti is nagyon, és jót tesz a kakigondoknak. A kamilla tea egyáltalán nem jön be neki.
Szia,
az én babám most 5,5 hónapos. Sajnos ugyanezek a gondjaink.
Neki se a szilva, se a narancs- mandarin lé, se a kamilla tea nem segít.
Délben már nagyrészt főzeléket eszik, úgy 100 - 120 g-ot.
Délelőtt gyümölcs, gyümölcslé. Az almát elhagytuk, mert a husa hasfogó.
Javasolták a meggyet, na azt még nem próbáltam.
3-nap után nagyon küszködik szegénykém, akkor már kúp kell sajna.
A Laveolac-ot még nem próbáltam, szeretném egyelőre anélkül rendezni.
Lehet, hogy eleve a más kaja miatt van. Egyébként tápszeres, és a tápszertől is alapban ritkán van széklete.
A nap folyamán étkezések után, és két étkezés között kamilla-gyerektea keveréket iszik, napi 4 dl mennyiségben.
Írtam a Bense doktornk, mert a gyerekorvosunk nem tudott segíteni és ő ezt írta vissza.
Hátha Neked is segít:
Ha anyatejes lenne tudomásul vennénk a 3-4 naponkénti székletet, de vegyes táplálás mellett elvárás hogy naponta, 2 naponta legyen.Úgy gondolom reggelire jó ha tápszert kap, délelőtt csak gyümölcsöt, inkább barackfélét, mirelit meggyet, banánt almát nem javasolnám. Ebédre főzeléket kapjon , uzsonna lehet megint gyümölcs , esetleg tápszerrel turmixolva , babakeksz reszelékkel, vacsorára másodszor is főzeléket adnék, utána esetleg kevés tápszer kiegészítéssel. Kevés kamilla tea széklet lazító hatású, lábacskák tornáztatása, pocakjára történő felnyomás / helyben járás magas lábemelés stílusban / szintén bélmozgató hatású. Szilva, szilvalé, meggy, cékla, paradicsom, sütőtök szintén széklet könnyítőek. Babavizet biztos hogy kínálnék akár több alkalommal is, tápszerből valószínű 2. tápszerre állnék á
t lassan.
Úgy gondolom, nálunk alapvetően a krumpli is probléma, így most azt elhagyom és lisztel sűrítek. Úgyis szokni kell a glutént. Kicsi olajat vagy vajat is keverek a főzibe.
Írj mire jutottatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!