Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem találnak munkát a...

Miért nem találnak munkát a kismamák?

Figyelt kérdés

15 éve vagyok itthon gyesen 4 gyerekkel.Az előző munkahelyem megszűnt így oda már nem tudok visszamenni.Keresgetem hónapok óta,küldözgetem az önéletrajzomat,hogy egy 4 órás részmunkaidős állást találjak,de semmi.Ahová elküldtem még vissza se válaszolnak arra se méltatnak.Volt,hogy felhívtam s mikor meghallotta,hogy 35 vagyok már le is köszönt.Közölte ő 18-ra gondolt.Pedig a 4 gyereket még nemis említettem.

Merre felé tudokegy 4 órás minkát találni????

2012. márc. 28. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sokmindentől függ: végzettséged, gyakorlatod, továbbképezted -e magadat, van -e segítséged a 4 gyerek betegsége esetén, stb. stb.....
2012. márc. 28. 09:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha lejár a gyesem 9 hónap múlva s elmegyek munkanélkülire akkor fizetnek valami továbbképzést????

S utánna ha nemtalálok semmit még visszamehetek főállásúra?Mert akkor meg nem kapok még 25 000 ft se.

2012. márc. 28. 09:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Kismamáknak van még máshol is esetleg továbbképzés?Vagy mind fizetős?
2012. márc. 28. 09:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Persze, járhatsz tanfolyamra, ami ingyenes, de nagy a túljelentkezés, legalábbis nálunk megyeszékhelyen. Amúgy nem csoda, hogy nem találsz munkát, 20 éves korod óta otthon vagy, max. két év munkatapasztalatod lehet, ha van egyáltalán és egy érettségid vagy max még egy OKJ-s szakmád. Azért a 15 év alatt történt pár változás a munkaerőpiacon, meg jött egy válság is. Ne csodálkozz. Képzett, gyerek nélküli, túlórákat is vállaló emberek is küszködnek most a munkakereséssel. Tanulj szakmát, nyelvet és vedd fel a kapcsolatot ismerősökkel, hátha tudnak valami munkalehetőséget.
2012. márc. 28. 09:31
 5/11 anonim ***** válasza:
De te most, ha jól értem, nem kismama vagy, hanem 4 gyerekes anyuka. A kismamák azért nem találnak állást, mert ki venne fel olyat, aki pár hónap múlva úgyis lelép. A többit meg már megválaszoltam az előbb.
2012. márc. 28. 09:35
 6/11 A kérdező kommentje:

Mindenképp beiktatok egy továbbképzést,mert látom ez nem egyszerű.

Csak a gyerekek is nőnek-nőnek s egyre nagyobb az igény is.Ez a 25 000 ft meg nem kell mondjam semmire nem elég.

Csak az a baj,hogy még a takarítási részmunkaidős állásokról se jeleznek vissza.Mindenütt nagy a túljelentkezés.

Hány olyat hallok,hogy diplomás emberek is takarítanak,annyira nincs munka.

Szép napot!

2012. márc. 28. 09:38
 7/11 A kérdező kommentje:
A legkisebb 2 a legnagyobb 14 éves.
2012. márc. 28. 09:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy off, de milyen munka volt, ahol 18 evesre gondoltak?
2012. márc. 28. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Mert a munkáltató joggal fél, hogy beteg a gyerek, aztán állandóan hiányozni fog anyuka. Érdekes, hogy a kisgyerekes apákat nem diszkriminálják, pedig övé is a gyerek.

Nekem van diplomám, nyelvvizsgám, de két gyerekkel nem kellek senkinek, és őszintén szólva csak én vagyok, ha megbetegszenek :(

Sajnos most nagyon nehéz munkát találni bárkinek :(

2012. márc. 28. 11:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem múlt nyáron töltötte be a fiam a 2. életévét és szeptemberbe mentem volna vissza a munkahelyemre, de közölték, hogy bocsi, de mégsem tudnak visszavenni. Azóta keresek munkát. A gyerkőcöm bölcsis és bele is írom a pályázataimba, hogy segítség is van ha megbetegszik a gyerek, de mégsem sikerült még mindig elhelyezkednem.

Nem adom fel, próbálkozom és mindent megpályázok amit lehet.

Neked is kitartás! Tudom, hogy nehéz. Mi is elég sz...ul állunk anyagilag, uh. kéne a munka nagyon.

2012. márc. 28. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!