Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan etettek kenyeret 12-18...

Hogyan etettek kenyeret 12-18 hónapos gyerekkel?

Figyelt kérdés
Nálunk kész rémálom, nem tudom, mi lenne a jó megoldás - ha van ilyen egyáltalán. A kezemből már nem akarja enni, hacsak nem szórakoztatom közben valamivel. Ha pedig egyedül eszi, akkor jóformán csak játék az egész, mocskolódás, és több van szétkenve, mint megéve (olyan, mintha nem enni akarná, hanem szórakozni vele. Mert ha legalább látnám az igyekezetet, hogy meg akarja enni! - Akkor könnyebb lenne elfogadni a maszatolást.) Más gyerek is ilyen, vagy a többiek szépen eszik a kenyeret?

2012. márc. 27. 21:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha kenek rá valamit, akkor adom a falatokat a kezébe, mert ő is szétkeni csak a tálcán.

De mondjuk ha párizsi van hozzá, akkor beletekerem a kenyér falatot egy pici párizsiba. Így már meg is tudja fogni könnyen. :)

De ha mondjuk bundás kenyér van, azt fel szoktam neki kockázni, és egyedül eszegeti. Mert azt nem lehet szétkenni. :D

2012. márc. 27. 21:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
az én kislányom utálja a kenyeret és a kisfiam is utálta ebben a korban. egyedül a bundáskenyér megy,az akkor is, ha én adogatom neki a falatokat. nem erőltetem, eszik helyette mást, ritkán gabonapelyhet, sűrűbben itthon készített gyümölcsös túrókrémet, gyümölcsöt, főtt zöldségeket, bármit.
2012. márc. 27. 21:32
 3/10 A kérdező kommentje:
ja igen, azt nem írtam, hogy megkent szelet kenyérről van szó
2012. márc. 27. 21:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt csinálja a fiam, 1 éves. De ő tuti szereti a kenyeret. Csak egyszerűen jó mókának tartja ledobálni. Egyszer szólok rá, másodjára kiveszem és nincs kenyér. Akkor általában nyavalyog, hogy ő enne (csak valami gonosz manó ledobálta a falatkáit), és akkor elrontok mindent, és nem a székben eszi, úgy adogatom.

Amúgy nagyon rafkós, vigyázni kell: fog egyet a kezében, mert nem ám a szájába tegyem, majd ő, na fogja, és nyújtja a másik kezét, mondom, hogy nem adok, ott van a kezedben, erre betömi a szájába, akkor adok, de meg se rágja a falatot, kiveszi a szájából és eldobja. :D Na olyankor tényleg vége az evésnek.

2012. márc. 27. 21:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Mártogatàs. Vajkrémbe, joghurtba, tejfölbe, virsli hasáb kolbász ketchupba. Ez nagy sláger volt nálunk, és így megette. Bundáskenyér melegszendvics ketchupba:)
2012. márc. 27. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Csakis falatkázva, vagy ahogy mi mondjuk, katonákat adunk neki. Másfél éves múlt a kisfiam, de nem hiszem, hogy egyhamar tud majd egyedül egész szendvicset enni :) Ő is játszik vele, úgyhogy egyesével kapja a katonákat, és csak akkor kapja a következőt, ha már megette az előzőt. De volt egy olyan időszak is, amikor egyáltalán nem ette meg a kenyeret, kiflit stb.
2012. márc. 27. 23:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Én olyan 1,5*5centis darabokat vágok a kislányomnak és úgy kenem meg vajjal vagy sajtkrémmel. Maszatol közben persze, de eszi szépen. Könnyen meg tudja fogni és falatonként harapni. 15hós múlt
2012. márc. 29. 11:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Kiflit sem eszik? Azt jobban meg tudják fogni szerintem, meg talán finomabb is, mint a sima kenyér, próbáld meg azt, nálunk azt eszi a lányom, kenyeret nem.
2012. márc. 29. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem is ezt csinálja a lányom, és már 19 hós..:-( idegbajt kapok tőle, nem beszélve arról, hogy nem lakik jól soha...
2012. márc. 29. 14:50
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Még írhattok, jól jönnek a tanácsok.

Szereti a lányom a kenyeret (mindig ette még üresen is), csak nem lehet vele szépen etetni. Lehet, hogy nem igazán éhes akkor, amikor épp adom. Mert volt olyan is, hogy egész szépen ette. Nekünk is inkább a falatkás módszer válik be, azt hiszem; ha nem akarom, hogy saját stílusában és szétkenegetve eszegessen (a vajkrémben, sajtban szeret "dagonyázni")

2012. márc. 29. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!