Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én vagyok prűd hogy nem...

Én vagyok prűd hogy nem szeretem ha 4.5 éves fiam ilyen kis túlfűtött gyerekekkel játszik, akik folyton fütyi punci mutogatással vannak elfoglalva?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez életkori sajátosság de számomra ez valahogy túl sok hogy találkoznak a játszótéren és elvonulnak egymás fütyijét nézegetni (összemérni!!) meg a kisfiú lökdösi rá az én fiamat a 4 éves kislányra meztelenül stb. Ha a játékuk 5-10%-át tenné ez ki azt mondom oké, de nagyrészt ezzel foglalkoznak, ez csak nekem fura? Múltkor utánuk mentem egy ilyen hajószerű játszótéri alkalmatosságba (az aljába lehet bemászni) és ott mondta a kisfiú a fiamnak hogy csak akkor játszanak vele ha előveszi a fütyijét. Rosszul lettem de komolyan. Sajnos elkerülni nem tudjuk ezeket a gyerekeket, ha pedig rászólok a fiamra hogy ne játsszon velük, szomorú egyrészt másrészt más anyukák szerint én problémázom túl ezt a dolgot, mert normális hogy ennyi idősen ezzel foglalkoznak.

2012. márc. 25. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Alapvetően normális, hogy elkezdi érdekelni őket a testük, de azért az, ha csak ezzel foglalkoznak, az szerintem is túlzás. Meg ez a meztelenül rálökdösés nálam is kiveri a biztosítékot.

Sajnos mivel a szüleik nem kezelik sehogyan sem ezt a kérdést, ezért a gyerekeknek fogalmuk sincs, hogy nem kellene ezt tenniük. Más szülőket meg elég nehéz lenne nevelni. :) Szerintem az jó, ha nem kezelik a szülők tabuként a testet és később majd a szexet, de ez is túlzás. Sőt szerintem ugyanúgy tabuként kezelik, hiszen nem vesznek tudomást róla....

Ebben az esetben annyit tudsz tenni, hogy a fiadnál megpróbálod a hangsúlyokat megtartani és nyíltan kezelni a kérdést, de nem azzal, hogy lesz*rod, mit és hogyan csinál. :)

2012. márc. 25. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Ez nálam is kiverné a biztosítékot, pedig nem vagyok prűd. Az ha ez 1-2x előfordul ok. De hogy ez legyen a játék! Az a szülő aki ezt hagyja nem normális. Nem kell gátlásokat ébreszteni a gyerekben, de mi sem dugunk a metrón. Meg kell értetni a gyerekkel, hogy nem gond ha ismerkedik magával, de ez csak rá tartozik, nem játszótéri móka.
2012. márc. 25. 12:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt én is elmondtam neki, hogy ez rá tartozik hogy mije van meg milyen meg mekkora (??) és nem másokra. De hát mindig a sarkában lenni se tudok a játszótéren meg ha vendégségbe mennek mondjuk és ezek a gyerekek is ott vannak...
2012. márc. 25. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő óvónőként, szerintem 2 hete dolgoztam, szembesültem egy esettel, amikor a kisfiú a babházban azt kérte egy kislánytól, hogy vegye a szájába a fütyijét. Persze a kislány nem akarta, de a másik erőszakossá vált, és megszégyenítette a "gyengébbet" a többi előtt. kb 10 perc leforgás alatt. Mikor rájuk néztem, még minden rendbe, mikor visszanéztem, már oltári sírás. Persze a többi gyerek elárulta hogy mi történt. Az erőszakoskodó kisfiútól pedig nagyon hamar kiderült, hogy hogyan élnek szexuális életet otthon a szeme előtt a szülők, azt feltételezve, hogy alszik a gyerek. Pályám során ez még sokszor kiderült, gyakran értelmiségi család gyermekeinél is, és sokszor megdöbbentő dolgokról beszéltek a gyerekek. Bennük egy ilyen sexuális jelenet félelmet kelt, és azért akarják kipróbálni a látottakat, hogy ne féljenek. Ez olyan, mint amikor egy kisgyerek pl.pókember mániás lesz, úgy próbálja legyőzni a félelmét, hogy azonosul a szerppel, feltételezve, hogy akkor őt nem bánthatja a pókember. Ez viszi őket ezekre a dolgokra, és ez nem azonos az onanizálással, ami fellép testük megismerése során. Az egy kényes kérdés, ha nézik, összemérik, az nem probléma, és nem szabad benne megszégyeníteni őket.
2012. márc. 25. 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocs közbe elment a válasz, folyt:

De az már gond, hogy rálökdösi. Innen ki kell emelned a gyereked, és lehetőleg nem engedni barátkozni ezekkel a gyerekekkel. Sajnos szülői fronton nincs mit tenni, a szülők ebben a tekintetben elég kezlhetetlenek, aki olyan letojja a gondod, aki meg nem....

Szóval a gyerkőcöd érdekébe én másik játszóteret vagy közösséget keresnék.

2012. márc. 25. 22:45
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm kedves Óvónéni! :) Biztos vagyok egyébként benne hogy a szülőkkel van a gond, együtt alszanak a kisebbel egyébként elbeszélésük alapján, és sokszor olyan közönségesen beszélnek mások előtt is, illetve nyíltan veszekednek semmi szégyenérzettel, hogy gondolom hogy szexuális életük terén se nagyon ügyelnek erre hogy mit lát-hall a gyerek.:(

Köszönöm a válaszokat.

2012. márc. 26. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!