Pelenka elhagyása 1.5 évesen?
Szia!
A fiam 3 évesen szokott le magától 1 hét alatt,de én egyetlen egyszer sem erőltettem, úgy voltam vele hogy ovira szokjon a többit rábízom. És lám leszokott. Én mindig elengedtem a fülem mellett ezek a dolgokat. Nem érdekel más hogy csinálja.
Igen, elhiszem. Nem értem, ha valakinek sikerül valami, valamit máshogy csinál, miért kell rögtön lehazugozni?
Ahogy azt is elhiszem, ha valaki még 3 évesen sem szobatiszta.
Ha a gyerekek mindenben mások, máshogy fejlődnek, akkor ebben is.
Ha te korainak érzed, nem kell elkezdeni, a te döntésed a babád jelzései alapján.
Nem cáfolom meg az említett anyukákat, biztos úgy volt....
A pelusról elszoktatás sem lóverseny a gyereknevelésben. A mi baráti körünkben is van olyan kislány, aki még be sem töltötte a kettőt és magától leszokott, az anyuka legnagyobb döbbenetére, mert a nagyobbik már majdnem három éves volt, mire elhagyta.
Nem kell sem siettetni, sem erőltetni. Nyáron lehet kisgatyóban, lehet próbálkozni, de ha nem érett rá, akkor csak több kárt okoznál vele, mint hasznot.
A szomszéd kislány már 3,5 éves, éjszakára még mindig kell a pelenka. Ilyen is van.
Igen, elhiszem, az én fiamnak sem volt már másfél évesen pelusa. Attól függetlenül nem nézek le senkit, akinek a gyereke később érik meg rá.
Nálunk ez úgy történt, hogy 10 hósan kezdtem ültetni bilire, egy idő után csak olyankor pisilt, kakilt mikor érezte a bilit a feneke körül, aztán mikor beszélni kezdett másfél évesen akkor szólt, hogy kaka meg pisi.
Tudom, most aztán jön az, hogy igen, de ez még nem azt jelenti, hogy érett volt rá, hanem megszokta ezt így. Igen igazatok van, de attól még nem lelki sérült, soha nem erőltettem. Nála ez így bevált, nekem is könnyebb, ha egyébként nem, akkor a pénztárcámnak.
Másfél éves gyerekek legtöbbje nem érett a szobatisztaságra, szóval semmiképp nem az az átlagos, ha egy másfél éves nem hord pelenkát.
A nyáron persze megpróbálhatod, hátha sikerül és ügyes lesz. De bőven ráér még ez a dolog fél év múlva.
Nehogy rosszul süljön el és a gyerek kényszerítve érezze magát olyan dologra, amire magától még nem képes.
Engem anyósom nyúz ezzel mindig, mert a fiai már 18 hósan szoba tiszták voltak...
Ehhez annyit hogy ö lustának tart ezért, én meg öt azért mert akkor pelenkát kellett mosnia.
Amúgy annyit hogy ha 20 hósan bepisil a gyerek akkor az anyuka leszidja a gyereket olyanért amiröl a gyerek nem is tud? mert 2 éves kor alatt igazából nem tudja kontrolálni, agya nem elég fejlett ezekre, vagy is nincs miért leszidnia sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!