Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pelenka elhagyása 1.5 évesen?

Pelenka elhagyása 1.5 évesen?

Figyelt kérdés
A kisfiam j.hónapoban tölti be a 18 hónapot, és sokan azzal nyaggatnak hogy miért nem szoktatom már le a pelusról? Én csak később szeretném, szerintem még nem elég érett rá a gyerkőc! Persze 2 anyuka is dicsekedte, h. bizony ő már 8 hós korától a másik anyuka viszont 11 hós korától, és másféléves korukra már nem volt pelusuk! Ti ezt elhiszitek? Vagy ennyire levagyok maradva??? Épp olvastam h. többen még 2.5 évesen is hordanak pelust!Akkor most hogyan van is ez a pelus dolog?
2012. márc. 23. 13:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia!

A fiam 3 évesen szokott le magától 1 hét alatt,de én egyetlen egyszer sem erőltettem, úgy voltam vele hogy ovira szokjon a többit rábízom. És lám leszokott. Én mindig elengedtem a fülem mellett ezek a dolgokat. Nem érdekel más hogy csinálja.

2012. márc. 23. 13:42
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Igen, elhiszem. Nem értem, ha valakinek sikerül valami, valamit máshogy csinál, miért kell rögtön lehazugozni?

Ahogy azt is elhiszem, ha valaki még 3 évesen sem szobatiszta.

Ha a gyerekek mindenben mások, máshogy fejlődnek, akkor ebben is.

Ha te korainak érzed, nem kell elkezdeni, a te döntésed a babád jelzései alapján.

2012. márc. 23. 13:45
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem cáfolom meg az említett anyukákat, biztos úgy volt....

A pelusról elszoktatás sem lóverseny a gyereknevelésben. A mi baráti körünkben is van olyan kislány, aki még be sem töltötte a kettőt és magától leszokott, az anyuka legnagyobb döbbenetére, mert a nagyobbik már majdnem három éves volt, mire elhagyta.

Nem kell sem siettetni, sem erőltetni. Nyáron lehet kisgatyóban, lehet próbálkozni, de ha nem érett rá, akkor csak több kárt okoznál vele, mint hasznot.

A szomszéd kislány már 3,5 éves, éjszakára még mindig kell a pelenka. Ilyen is van.

2012. márc. 23. 13:48
 4/16 anonim ***** válasza:

Igen, elhiszem, az én fiamnak sem volt már másfél évesen pelusa. Attól függetlenül nem nézek le senkit, akinek a gyereke később érik meg rá.

Nálunk ez úgy történt, hogy 10 hósan kezdtem ültetni bilire, egy idő után csak olyankor pisilt, kakilt mikor érezte a bilit a feneke körül, aztán mikor beszélni kezdett másfél évesen akkor szólt, hogy kaka meg pisi.

Tudom, most aztán jön az, hogy igen, de ez még nem azt jelenti, hogy érett volt rá, hanem megszokta ezt így. Igen igazatok van, de attól még nem lelki sérült, soha nem erőltettem. Nála ez így bevált, nekem is könnyebb, ha egyébként nem, akkor a pénztárcámnak.

2012. márc. 23. 13:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Mi négyen vagyunk tesók, és anyu szerint 1éves korunkra mindannyian szobatiszták lettünk. igaz ez már jó 25 30éve volt. :) anyu szerint azért, mert akkor még textil pelusok voltak, és nem volt mindegy hány évig kell mosni a kakis pelust. :)
2012. márc. 23. 13:50
 6/16 anonim ***** válasza:

Másfél éves gyerekek legtöbbje nem érett a szobatisztaságra, szóval semmiképp nem az az átlagos, ha egy másfél éves nem hord pelenkát.

A nyáron persze megpróbálhatod, hátha sikerül és ügyes lesz. De bőven ráér még ez a dolog fél év múlva.

Nehogy rosszul süljön el és a gyerek kényszerítve érezze magát olyan dologra, amire magától még nem képes.

2012. márc. 23. 13:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Engem anyósom nyúz ezzel mindig, mert a fiai már 18 hósan szoba tiszták voltak...

Ehhez annyit hogy ö lustának tart ezért, én meg öt azért mert akkor pelenkát kellett mosnia.

Amúgy annyit hogy ha 20 hósan bepisil a gyerek akkor az anyuka leszidja a gyereket olyanért amiröl a gyerek nem is tud? mert 2 éves kor alatt igazából nem tudja kontrolálni, agya nem elég fejlett ezekre, vagy is nincs miért leszidnia sem.

2012. márc. 23. 13:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia, ez nálunk is aktuális kérdés, 18 hónapos a kislányunk. Anyukám elmondása szerint én 1 évesen már biliztem, viszont akkor még textil pelenka volt. Tehát jóval kényelmetlenebb volt, mint a mai jó kis nedvszívó pelenkák. 1 éves kora óta a lányunknak elől van a bili, gyakran ráültetjük, de még csak egyszer pisilt bele. Ruhástól szeret ráülni leginkább :) Erőltetni semmiképpen nem kell, viszont megmutatni és nagyon megdicsérni, ha produkál, azt igen. 3 éves korára biztos, hogy szobatiszta lesz a legtöbb gyerek, de állítólag 4-5 éves korban is fordulnak elő "balesetek", főként éjszaka, az is teljesen normális. Nyilván a pelenkagyártóknak érdeke, hogy minél később szokjanak rá a gyerekek a szobatisztaságra. Mi elég sokat is autózunk, el nem tudom képzelni például, hogy útközben ha nem tudunk megállni, mondanám a gyereknek, hogy tartogasd, be ne pisilj.
2012. márc. 23. 13:55
 9/16 anonim ***** válasza:
Minden gyerek egyéni ütemben fejlődik. Nekem sosem volt más anyuka véleménye mérvadó, igaz 3 évig csecsemő otthonban dolgoztam, ahol 3 éves kor környékén kezdtünk szobatisztaságra nevelni. A '90-es években ott már az volt a hozzá állás, hogy 2 éves kor alatt a szobatisztaság csak az anyuka ügyességének és nem a gyerek fejlettségének köszönhető. Én a lányomat 1,5 éves kora környékén kezdtem biliztetni, nulla sikerrel, nem volt rá érett. A nővérem akkor közölte, későn kezdtem, neki már ebben a korban szobatiszták voltak a gyerekei. Úgy ment 2 évesen alányom bölcsibe, hogy nem volt minden a pelusba ment. A bölcsiben sem érdekelte a bilizés. 2,5 évesen nyáron levettem nappalra a pelust és 2 (!!!) nap alatt szobatiszta lett nappalra, bár kakilni csak pelusba volt hajlandó. 1 hónap után éjjelre is elvettem a pelust. Gyakorlatilag a lányom egyik napról a másikra szobatiszta lett, megbízhatóan éjjel-nappal. Ha kakilni kellett jelezte, de csak a pelusba volt hajlandó. Közel 4,5 éves volt, amikor hajlandó volt a kakit is "elengedni" 2,5 hónappal ezelőtt. Már rendesen bennünket frusztrált a dolog, de aztán egyik napról a másikra sírás és erőszak nélkül ez is megoldódott. Egy dolog biztos, bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik nem a saját ütemük és pszichés fejlettségük alapján "válnak" szobatisztává, felnőttkorban többnyire székrekedési problémával küzdenek! Az én lányom biztosan nem fog. :-) Ne érdekeljen sosem más anyuka véleménye, minden úgy csinálj, ahogy neked és a kicsinek jó. Egyébként én azt olvastam, hogy a mostani gyerekek nem ritkán 4-5 évesen lesznek szobatiszták, ugyanis kényelmes a mostani papír alapú, légáteresztő pelenka. Remélem segíthettem 1 kicsit.
2012. márc. 23. 13:57
 10/16 anonim ***** válasza:
Hááát! A 8 hónapost azért megkérdőjelezném. Nem kell "futni" a többiek után, ha úgy érzed a gyereked elég érett rá, majd akkor. Előbb-utóbb le fog szokni róla. A fiam is 18 hós, este fürdés előtt megkérdezem nem-e szeretne ráülni a bilire pisilni. Néha pisil, néha rá sem ül. Majd később...
2012. márc. 23. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!