Pelenka vagy ne?

Figyelt kérdés
2.5 éves gyerekemmel kb.1 hete kezdtem el a bilizést. Eddig még csak tegnap szolt hogy csücsül a bilire bele is ment a kaka is a pisi is. Eddig mindig én mondtam neki hogy jöjjön pisilni akkor jött pisilt. De a kaka a kis gatyába ment. Ma reggel megint bekakált a kis gatyába. Nem szólt pedig kérdeztem hogy kell e pisilni kakálni. Elvagyok keseredve hogy nem szol vagyis néha "szol" de inkább akkor pisil ha én mondom hogy na pisi mert a a gatyába megy véletlenül. Mennyi idő kb. míg egy gyerek szobatiszta lesz? Adjam inkább vissza rá a pelust? És ha megyünk valahova és pisilnie kell akkor?
2012. márc. 9. 07:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Addig amíg nem szól pelus nélkül ne vidd.

Minden gyerkőc más én is 2,5 évesen szoktattam le a lányomat a pelusról.Nekünk óriási szerencsénk volt,mivel a kislányom egy percig sem tűrte,hogy "koszos legyen".

Egyszer bekakált és pityeregve szaladt a fűrdőszobába és onnan kiabált,hogy mossam le róla a kakit,mert büdös lett.Akkor először és utoljára szaladt be neki.Még éjjel is felébresztett,hogy ki kell mennie.Bilizni egy percig sem volt hajlandó.Ő a wc-t használta.Vele szerencsém volt.Igazán nem is kellett szoktatni.

Türelemmel szép és értelmes szavakkal magyarázgasd neki,hogy már nagy és a pelus nem neki való,mennyivel jobb szaladgálni így.Növeld a büszkeségét.

2012. márc. 9. 08:17
 2/3 anonim ***** válasza:

A fiam fél éve bilizik, néha vannak diligondjai, de stabilan szobatiszta.

Nyáron a szülinapja körül levettem róla a pelust, kitettem a bilit, és pucérkodhatot, elment egyedül pisilni, nagyon ügyin. A kisgatyát meg kellett szokja, azt hitte abba is mehet mint a pelusba, de azt is hamar megértette 1,5-2hét.

Persze voltak nagy felmosáso, kiakadások részemről, én is éreztem a 12.felmosás után, hogy sose lesz szobatiszta.

Nyugi az elején vagytok még.

Idén a csajosomat is megnézem, hátha, nyári melegben pucérkodhat, és majd kezdődik a felmosós korszak...

2012. márc. 9. 09:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom tavaly júliusban volt 2 éves.Kb 1 hétig tartott a leszoktatás én hagytam, hogy egy szál pólóban rohangáljon (hiszen meleg volt) nem pisilte össze a bugyiját, nadrágját azt a 3 bepisilést pedig a parkettáról könnyen fel tudtam takarítani. Mi olyat játszottunk, hogy mondtam neki, hogy a pisi a kaki a biliben kell, hogy lakjon (akkoriban a mi hol lakik volt a menő nála). + "pisiriadó"-sat játszottunk, tehát amikor nem kellett pisilnie megkértem, hogy mutassa meg, hogy mit tenne ha tényleg kellene. Ezt a nap bármely szakában amikor ébren volt megcsináltuk többször is. Nagyon ügyes volt csak elkiáltotta magát, hogy "pisikélni" és ment is egyedül a bilire. Alváshoz sem használunk már pelenkát úgy sikerült elérnem, hogy ne kelljen, hogy a tervezett lefektetés előtt 1 órával már nem kap inni, viszont abban az 1 órában többször is elküldöm pisilni és a lefekvés előtt közvetlenül is. Ha nem megy neki akkor megpróbálom wc-ztetni, mert felnőttesnek tartja a wc-be pisilést így még jobban azon van, hogy pisiljen, ha ez sem segít megnyitom a csapot hátha meghozza az ingert. Ha egészen véletlenül még így sem jönne leteszem aludni délután 1 órát alszik így biztos nem pisil be, éjjel pedig mivel 8:30 körül tesszük le bemegyek és megkérdezem, hogy kell e pisilnie. Ha elmegyünk valahova akkor 1 másfél órát kibír úgy, hogy előtte itthon pisil. Még egy jó tanács én mindig szóltam neki, hogy figyeljen oda, mert nincs rajta pelenka. Soha nem pisilt be se alvás közben sem pedig ha elmentünk valahova.

Remélem tudtam segíteni.

2012. márc. 9. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!