Harap! Mit rontottam el?
Ma kint voltunk a játszótéren 1,5 éves lányommal. El akarta venni az egyik babakocsin lévő kacsát, én meg rászóltam, hogy nem szabad, nem a miénk. Csak azért is csinálta, én meg megfogtam a kezét és el akartam vinni onnan, erre elkezdett oltári módon hisztizni, kitépni a kezét az enyémből, és mivel nem engedtem neki, hatalmasat belém harapott! Tiszta égő volt, a többi gyerek olyan normálisan viselkedett, én meg nekiálltam hadakozni az enyémmel, mindenki minket nézett. Amúgy nemrég lett ez "divat" nála, hogy harap.
Mit rontottam el? Mit tegyek ezután? Segítsetek!!!
Semmit pont másfél évesre jellemzö szituáció (ha 4-5 éves lenne akkor már azért nem a legjobb viselkedés).
A hiszti ellen nem tehetsz semmit, és igazából dühkitörésnek is utat kell hagynia, neked sem tetszik ha anyád bele szól vagy megtíltana valamit. De mivel te vagy az anyja még is megtezsed ahogy anyád is.
A harapásra a legjobb megoldás hogy rögtön leteszed a földre és észre sem veszed, nem szidod meg a harpás miatt, nem veszel róla figyelmet. max 1-2 alkalommla mondod neki hogy megharaptál anya letesz. Nem baj ha a földön henteregve hisztizik onnan nem tud leesni, de a harapásra a legjobb nem oda figyelni. Ha más gyereket harap meg akkor el kell távolítani onnna, neked megnézni bocsánatot kérni a másik gyerektöl, ö vele meg nem foglalkozni. ha esetleg oda megy simogatni akkor nagyon megdicsérni érte, de nem kell kérni vagy kényszeríteni, töled látja mi a megfelelö viselkedés.
Az enyém nem harap, nem is rug, de földön fekve hisztizik. tudom milyen ciki, de hagyom. vannak jobb és rosszabb napok, általában elmúlik neki csak úgy.
amit tehtesz hogy mikor egy veszélyes szitut látsz, pl kacsa tünik fel a láthatáron elöre figyelmezteted hogy nem veheti el, és keressétek meg az ö játékát. mindennek idöt kell hagyni, de ha következetes vagy ezt 3 éves korára kinövi, addig kitartás. ha nem vagy következetes még 7 évesen is ilyen lesz.
Próbáld ,mondani neki,hogy nem szabad,mert ez fáj!Semmi probléma majd kinövi ez csak átmeneti állapot!
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!