Kislányom kicsit taknyos, köhög! Elmehetünk így cipőt venni neki meg kicsit csavarogni szerintetek?
Ha megfázol az azért van, mert a meghűlés következtében (pl.ha nem öltöztél fel jól) legyengült immunrendszert könnyebben megtámadják a vírusok, baktériumok. Tehát a megfázás, meghűlés is ugyanúgy ragályos, mint minden más ilyen jellegű betegség.
Kérdezőnek: ha néha köhög és már tudja a szája elé tenni a kezét, illetve odafigyelve, hogy ne menjen oda más gyerekhez, ha lehet, akkor elvinném. Én úgy gondolom, aki ellene van az sem marad otthon egy kis köhögés orrfolyás esetén, hanem elmegy dolgozni, nem jól gondolom? Gyakorlatilag ugyanarról beszélünk.
Figyeljetek oda, hogy lehetőleg ne köhögjön bele senkinek a képébe, tegye a szája elé a kezét, esetleg vigyetek fertőtlenítő folyadékot, amivel orrfújás után bekeni a kezét (vagy a tiedet). Ettől még elmehettek.
Az nem derült ki, hogy mekkora gyerekről van szó. Gondolom a közösségbe meneteltől el van tiltva, mert ha nem lenne, akkor az anyuka sem kérdezte volna meg, hogy vajon viheti e boltba a kislányát.
Ha pedig még nem mehet az orvos utasítása miatt bölcsibe/oviba/iskolába, akkor az ugyanúgy vonatkozik az egyéb hosszabb kiruccanásokra is.
Ez, kedves anyuka, nem egyértelmű a számodra?
Ez egy jó kérdés volt, nem értem miért kell kiakadni? Aki nem akarja, hogy a gyereke beteg legyen egy másiktól az zárja be egy dobozba!
Egyébként 2 évesről van szó, nincs eltiltva gyerekektől, miért lenne? És igen a kezét oda teszi a szája elé ha tüsszent, köhög, elég alap dolog nem?
Különben már túl vagyunk rajta, elmentünk és jól éreztük magunkat, sőt üzenem az "ócsárolóknak", hogy egy gyerekkel sem találkoztunk és senki képébe nem köpködött bele a lányom, tehát valószínű mindenki megúszta a vásárlásunkat. Egyébként meg igen amíg beteg a gyerek mondjuk 1 hétig, ne együnk? Mert itt egy két válaszolótól az jön le hogy ne vigyem így boltba. He-he nem rossz!
Egyébként meg arra lettem volna kíváncsi a kérdésemmel, hogy az én gyerekemnek lesz-e baja, esetleg jobban beteg lenne vagy vmi. De 22 fok volt.
ha jól van, élénk, elvinném. Mindkét gyerekemnek ugyanez a baja, meg is őrülnék velük, ha nem mennénk ki sétálni, 3,5 és 2 évesek. Kell a kis mozgás, levegő.
Ha meg muszáj boltba menni, mert a kenyér nem jön házhoz, akkor meg viszem és kész.
Friss levegőn jobban tud lélegezni is.
Ennyi erővel karanténba mindenkivel, aki tüsszent egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!