Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Na most mi legyen? Megőrülök...

Na most mi legyen? Megőrülök :] Káromkodás.

Figyelt kérdés

A kislányom 4 éves, okos, jólnevelt kiscsajszi. Az oviban is csak dícsérték..Eddig!

Mert múlt héten apának letörték a visszapillantóját az 5 hónapos vadiúj kocsijáról.. Mikor itton mesélte a történteket, kicsúszott egy mondat, amit a picúr előszeretettel mondogat azóta. Az oviban, az utcán, a mamáéknál, bárhol..

Mindig figyeltünk arra, hogy ne káromkodjuk előtte, bár amúgysem sűrűn szoktunk.

Próbáltuk neki elmagyarázni, hogy nem szabad mondani, mert csúnya. Stb.. De annál inkább. Úgyhogy lassan 2 hete K...a anyját-ozik, ha valami nem tetszik neki. Hogy lehet erről leszoktatni?

2012. márc. 20. 16:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedben a válasz. Azért csinálja, mert ugrotok rá. Ez a negatív megerősítés.

Eresszétek el a fületek mellett, egy-két nap alatt lecuppan a témáról, mert már nem lesz érdekes.

2012. márc. 20. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy minél inkább mondjátok neki hogy nem szabad, ő annál inkább fogja mondani, mert élvezi hogy ilyenkor megnő a figyelem körülötte. Figyelmen kívül kell hagyni őt, mikor káromkodik és dicsérni amikor nem. Ezt egy gyermekpszichológustól lestem el :)
2012. márc. 20. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Én azt mondtam a famnak, h okos kisfiú, és biztos talál ennél szebb szót is.

Párszor elmondtam, és azóta tudja, h ő okos, és nem használ iylen szavakat.

Nem szúrtam le, nem néztük kidülledt szemekkel, nem is nevettünk rajta, egyszerűen természetesnek vettük, h mióta ovis ragad rá ez-az:)

2012. márc. 20. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozzatok vele, akkor majd abbahagyja.

Egyszer az én számon kicsúszott egy "fa*s*z*o***mat", utána a lányom is mondogatta egy darabig, elég égő volt, pl a közértben, de soha nem foglalkoztam vele, kb egy hét alatt elhagyta.

Most épp hülyézik mindent és mindenkit, zsarolni szoktam, ha még egyszer mondja, akkor nem kap ezt vagy azt. Ez is bejön. Itthon nem foglalkozok vele, máshol szoktam zsarolni.

2012. márc. 20. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
A figyelmen kívül hagymás mellett az is beválhat, ha úgy mondod neki (teljesen nyugodtan) hogy ez nem szép szó, és anya nem szeretné ezt hallani tőled. 4 évesnél még talán bejön.
2012. márc. 20. 17:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát az első néhány napban ment nálunk ez az "anya nem szeretné hallani"-dolog. Nem jött be. Most tartunk azóta a figyelmen kívül hagyásnál, nagyon remélem, hogy ez működni fog. Leszúrni és zsarolni nem próbáltam, szerintem nem is hatna nála :(
2012. márc. 20. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
A gyerekeknél ez gyakori, az én fiam meg a női nemiszervet ismételgeti állandóan, de úgy látom ez saját maga szórakoztatására van, mert jókat mulat rajta. Mi is a figyelmenkívül hagyással próbálkozunk, csak nálunk a mama ezt nem igazán tartja be. :S
2012. márc. 20. 20:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Kisfiam másfél hónapja beszél rendesen, azóta előszeretettel mondja, hogy "fasza", ugyanis a tatának szavajárása. A qurva jó lesz a következő, mert azt is mondja a tata. Mi most úgy csinálunk, mintha nem hallanánk.

Ma viszont megbuktam ebben a dologban, mert néztünk egy képeskönyvet, amiben egy puma volt. Szerintetek mit mondott rá? Én meg önkéntelenül elnevettem magam, azóta már ezerszer hallottam ma, hogy: Anya, puna.

2012. márc. 21. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!