Érezte már más is azt, hogy az ovi többet ártott mint használt?
Szerintem ezen mindenki átesik; csak nem szabad ezt ilyen tragikusan felfogni. Nézd úgy, hogy ez egy újabb fejezet, most kell megtanulnotok szocializálódni nagyobb közösségben. Azért írom többes számban, mert ez a szülőnek is tanulás, például az, hogy hogyan reagálja le a "kintről" hozott új szokásokat, új viselkedéseket.
Eddig csak Te és a szűk család voltál számára, de innentől már mindig lesznek az életében társak, barátok, ellenségek is, folyamatosan új és más normákkal fog szembesülni a gyerek. Most arra kell megtanítanod, hogyan szűrje meg a külső ingereket, mik tanulandó klassz dolgok, és mik butaságok.
Hidd el, hogy azok teljesen normális gyermeki dolgok, amiket írsz (a bolondozás, a fintorgás, a butáskodás), és ezeket egy felnőttől (szülőtől) sosem fogja megtanulni, pedig kell. Őszintén, mind ilyenek voltunk kicsinek, csak nem emlékszünk rá!! Néha én is morgok a lányom szerintem kiakasztó dolgain, de anyukám csak nevet rajtam, és közli, hogy én pontosan ilyen voltam, ugyanúgy viselkedtem annyi idősen.
Egy kicsit vedd lazábbra, és majd csak olyanon aggódj, amin tényleg kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!