Ha írt az ÁNTSZ egy levelet, a kisfiam széklettesztje hogy jelenjek meg, akkor mire számíthatok?
Szerintem ne izgulj, csak az eredményt akarják oda adni papíron.
Nekem munkából adódóan mindig kell ez a vizsgálat és vagy kiküldik postán vagy be kell menni az eredményért.
Köszi a választ, megnyugtató, de maga a levél azért aggodalomra ad okot: "Tárgy: Járványügyi vizsgálat
A járványügyi vizsgálat lefolytatása céljából szíveskedjen megjelenni az X rendeletben foglaltakra figyelemmel. Amennyiben nem érek rá hívjam fel az X telefonszámot."
Ugyan mi lehet a kisfiam székletében? Már meggyógyult.
Ha már jobban van, valszeg túl vagytok rajta. Ne izgulj!
Lehet, hogy a levél egy sablon, mindenkinek ezt írják, akár találtak valamit, akár nem.
Majd írj!
Szia,
nálunk anyósom főztjétől kapott Campylobacter fertőzést a gyermekünk, felhívtak az ÁNTSZ-től, kikérdeztek, mit evett, hol vesszük a húst, hol vesszük a tojást, iszik-e tejet, milyen tejet, felforraljuk-e stb., de a gyerekorvosnak is szóltak előtte, hogy milyen fertőzést kapott a gyermek. Utána felhívtak, és elmondták, hogy mire vigyázzak (gőzölős vasalás, alapos kézfertőtlenítős kézmosás, stb.), de semmi más gondunk nem lett belőle.
Úgyhogy ne aggódj, a Campylobacterre van antibiotikum, ha más, akkor arra is meggyógyul. Nem gondolom, hogy nagyon aggódnod kéne, velem nagyon kedves volt az ÁNTSZ-es hölgy a telefonba, pedig gondolhatod, hogy féltem... :)
Nekünk tavaly mindkét gyereknél (akkor 2,5 és 1 évesek voltak) campillot találtak, és kijöttek házhoz, nem kellett bemennem (Szeged), de előtte küldtek levelet hogy mikor jönnek. Ez a csirke húsban levő baci ami elvileg ha nem túl hamar vágják akkor kimegy még élő állapotában a csirkéből, ha meg benne marad akkor alapos hőkezeléssel elpusztul. Azt mondták kisgyermekeknél előfordul, valószínűleg valami olyasmi lehetett, hogy pl mennem kellett a gyerekhez, letettem a nyers húst és nem elég alaposan öblítettem le a kezem, de az is elég, ha megfogtam vmit amit utána a gyerek megnyalt.
Nem volt semmi gáz, csak megkérdezték honnan volt a hús. (amgúy sparból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!