Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pozitív lett szalmonellára...

Pozitív lett szalmonellára kisfiam székletmintája. Holnap az ANTSZ-nél van jelenésem mire számítsak?

Figyelt kérdés
Rejtély hogy hogyan betegedett meg. Otthon vagyunk még, 11 hónapos. Tojást nem adtam neki. tanácsadáson voltunk,másnap lett rosszul, azt hittem ott kapott el valamit valamelyik gyerektől. :(
2010. okt. 20. 13:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
jaj szegény,azzal bizony vigyázni kell,nem tudom mire számíthatsz.Gondolom átkérdezik,hol,mit kitől evett,hol vetted az alapanyagot,kivel érintkezett.ne izgulj,nem lesz gond.Bent tartották a kórházba?bármitől lehet nem csak tojástól.Hús ételtől,tejterméktől.stb.ezt akarják kideríteni.
2010. okt. 20. 14:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Az a vicces, hogy mindez két hete történt, halvány fogalmam sincs mit kajáztunk akkor.

Nem tartották bent. Bevittem ügyeletre hajnali 4.30kor 39,7popsiban mért lázzal, és szinte én lettem megdorgálva minek vittem be. Nem kapott semmit akkor. vicc hogy lázkúpot írtak fel a hasmenése ellenére.

Nem értem az egészet, csak bébiételt, tápszert,bébipapit, és az általam főzött főzeléket kap. Nagyon ritkán tőlünk kunyerál pár falatot. Csirkemellet azt adtam neki, de fogalmam sincs hogy mikor, nem vezetem otthon.

És akkor majd kijönnek kis fülpiszkákkal végigkotorásszák a lakást?

2010. okt. 20. 14:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak nem. Szerintem inkább arra lehetnek kíváncsiak -persze ezt csak gondolom- hogy ha pl tudod, hogy XY bébi ételte adsz neki, mást nem adtál, akkor azt megvizsgálhatnák.

Vagy ha tudod, hogy a tescoban vásárolsz mindig húst és ebből adsz neki is...

Biztos nem a lakásotokat vizsgálját át. :)

2010. okt. 20. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
a csirkehústól simán lehet. A szalmonella ételben terjed, így tuti nem fogják UV fénnyel átpásztázni a lakásotokat:)
2010. okt. 20. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Így van. Kiváncsiak, hogy hol vetted azt, amit megevett, miket evett stb... hogy esetleges tömeges fertőzésre lehet-e számítani.

Nálunk anyukám volt szalmonellás még régebben. Megjött a tenyésztés eredménye, kapott rá gyógyszert és ennyi. Időnként le kellett adnia székletmintát, hogy tudják, elmúlott e már a baci. Házhoz senki nem jött. Nem voltunk karanténban sem.

De a gyógyulás lassan ment. Rengeteget fogyott, sokáig, napokig-hetekig fájt még a hasa olyan szinten, hogy ha a ruha hozzáért, már az is fájt neki. Pedig ő csak 1 napig volt rosszul.

Jobbulást nektek!!!

2010. okt. 20. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom, hogy segít-e valamit, de nekem volt szalmonellám, amikor ötödikes voltam. Én a párizsi csúcs nevű süteménytől kaptam, amit kacsatojással csináltak. Sajnos én három hetet töltöttem kórházban, a családom minden tagjának kellett székletmintát adni, gondolom azért, hogy kitalálják, hogy mitől lehetett és így jutottak el odáig, hogy a süteménytől volt, amit az uszoda büféjében vettem. Szerintem csak kikérdeznek, hogy mikor mit evett a kisfiad, hogy kitalálják mitől lehetett. Esélyes a tojás, csirkehús.
2010. okt. 20. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!