Ha kijön az ÁNTSZ a lakásba mit vizsgálnak? Mire figyeljek?
Beteg lett a kisfiam két hete, megy a hasa.Vittünk be székletmintát és holnap lesz meg az eredménye.Biztos,hogy ki fog mutatni valami vírust és úgy tudom,hogy ilyenkor minden esetben kijönnek.Mit csinálnak ilyenkor?
Valószínűleg a bölcsibe kapott el valamit, mert aznap estére lett beteg mikor délelőtt voltunk a bölcsibe szétnézni.Ott puszilgatott minden játékot.Vagy pedig,hogy szinte minden alkalommal mikor veszi fel a cipőjét megnyalogatja a cipő talpát.
Én első babával terhesen szalmonellás lettem!
Adtam le székletmintát is,igazolták a szalmonellát.
A nődokim is felhívta rá a figyelmemet,hogy számítsak az ÁNTSZ látogatására,főképp így hogy terhes vagyok és kisbabám fog születni.
Már 2 éves múlt a lányom,de azóta sem jött senki.
16:29-es válaszolótól kérdeznék.
Nekem tudnál tanácsokat adni, hogy milyen tisztítószereket használjak?
Simán lehet,hogy Rota vírusa van az én fiamnak is.
Tiszták vagyunk, de azért lehet valami nekem elkerülte a figyelmem ami fontos lehet.
Őszintén? Tudnék, de nem biztos hogy használható.
Ezek a vírusok nagyon ellenállóak egyedül a klór pusztítja őket. Vagyis a hipo. Még a Domestos sem biztos, mert a sima Domestosban nincs klór.
Hipós vízzel kell átmosni mindent, játékot, ruhát, bútort, ágyneműt.
A sima mosás nem elegendő 2 órát 60 fokon kibírnak simán. Úgyhogy a 90 fokos hipós vízzel kell átmosni mindent.
Na ez a része az ami szerintem képtelenség és hasznáhatatlan. Kivéve a vécé tisztitás, mert azt lehet forró vízzel, hipóval.
Én ecettel töröltem át mindent és ecettel mostam át mindent. Azt mondták az is valami és utána nem gond ha a gyerek a szájába veszi (mert egyébként meg a hipot nyalogatná- ezt is az ÁNTSZ-ben mondták, hogy inkább)
Kézfertőlenítésre a CLARASEPtet javasolták, arra figyelj, hogy a kezeden rajt vannak a korokozók, tehát ha fenéktörlés után összefogdosol vécélehuzót, kilincset, csapot ugyanott vagy. Így én figyeltem, hogy amelyik kezemmel töröltem, azzal nem nyúltam semmihez, a másikkal nyomtam a fertőtlenítőt, nyitottam a csapot. (egyébként hivatalosan is így van, megkérdeztem egy fagyizós barátomat-megnyitod a csapot kezet mosol, lemosod a csapnak a nyitóját, kezet mosol és úgy zárod el- így nem fertőzhetsz)
28 napig üríti a vírust, ez bármikor visszafertőzhet, úgyhogy én egy hónapig azért tényleg odafigyeltem a vécé utáni higiéniára. Clarasepttel áttöröltem a vécéülőkét, hipóval fertőtlenítettem gyakrabban és a kézmosásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!