Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan csillapítsam a lázát?

Hogyan csillapítsam a lázát?

Figyelt kérdés

2,5 éves kicsimnek tegnap óta folyamatosan láza van (köhög is és hurutos) Tegnap még használtak a szokásos lázcsillapítók, de ma már semmi. Folyamatosan 38-38,4 között van a láza. Az itthon levő 3 féle gyógyszer hatástalan (Nurofen, Panadol baby, Germicid-C), és sajnos a hűtőfürdő után is csak fél órát marad lent, óránként meg nem lehet fürdetni...

Nem tudom, mi lenne jó, mert ugye nem végzetesen magas, de szenved, nem tud aludni sem (se éjjel, se délután).

2012. márc. 18. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem is kell mindig fürdetni, viszont éjszaka este is tudod vizesruházni a homlokát/tarkóját illetve a bokáját csuklóját. Kúpot éjszakára mindenképp adj neki.
2012. márc. 18. 19:09
 2/4 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A vizes borogatás a tarkón, bokán és a csuklón, a központi idegrendszert, és az artériákat hűti közvetlenül. Nekem mind két gyermekem azonnal tartós lázas, ha egy vírus rájuk kacsint az utca túloldaláról, és ez szokta legkíméletesebben levinni a lázukat.
2012. márc. 19. 06:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk is így kezdődött 38-38,4-es lázzal,nem volt több.Én nem vártam és elvittem orvoshoz egyből, ő rögtön mondta hogy felső-légúti gyulladása van,azóta kapja az antibiotikumot,de még így is kell neki lázcsillapító d.u. és este,bár nekünk jó a Nurofen és a Germicid-C. Estére főleg a Germicid-C a lázgörcs miatt.

Voltatok orvosnál? Algoflex baby-t próbáltátok?

2012. márc. 19. 12:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Végül az éjszaka egész jól sikerült, de csak úgy, hogy este 11 körül beadtunk neki egy Rectodelt kúpot, mert már krupposan kezdett köhögni (másik gyerekem miatt volt otthon ez a gyógyszer, de ő még sohasem köhögött így) így reggel 6-ig nem köhögött egyáltalán, és aludt végre, és a mai napon NINCS láza! :o))

Délután rendel az orvosunk, hozzá elviszem.

Amúgy felhívtam este az ügyeletet is, ott azt mondták, most már a hivatalos álláspont szerint 38,5-ig nem kell csillapítani, így ha 38 és 38,5 közötti tartósan, az sem baj. (Persze ha akarjuk, vigyük be, hát nem akartuk...)

Algoflex baby meg vasárnap este lévén nem igazán lett volna felhajtható, de lehet, hogy beszerzek egyet...

Ez a borogatás nekünk nem megy, nem tudom miért, pedig sokaktól hallom, hogy így csinálják.

A gyerek idegesen lerángat magáról mindent, vagy ha sikerül alvás közben rátenni, akkor 10 perc múlva már máshol van, viszont az ágyneműje meg a matraca is elázik... :o(

Na minden esetre a nehezén azt hiszem túl vagyunk, mert most már délután is alszik (tegnap azt sem tudott)

2012. márc. 19. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!