Hogyan csillapítsam a lázát?
Egész nap hőemelkedése volt, az előbb felébredt, 38.3 volt a láza, adtam a kicsikémnek Nurofent. Fél 9 körül fürdik, ha 38 körül lesz a láza ( ha annál magasabb egyértelmű)adjak neki éjszakára germicid c kúpot???
Nem akarok reckírozni,hogy éjszaka belázasodjon. Rosszul teszem???
Soha nem volt még lázas 8 hónapos
Szia!
Szerintem maradj a Nurofennél, ha eddig azt adtál neki, nem tudom, lehet-e "keverni" a hatóanyagok miatt a kettőt.
Adhatsz neki éjjelre is Nurofent, szerintem. Mivel éjjel nagyobb a láz-kézsség.
Szia!
Mi is 8hósak vagyunk és egy hete mi is lázzal küzködtünk 3napig...A mi gyerekorvosunk azt mondta hogy semmi értelme sincs ha váltogatjuk a lázcsillapítokat..Én nurofent adtam csak neki és szépen levitte a lázát,de ez mellett én még borogatást is tettem a kezeire meg a lábaira éjszakára!Nekünk a legmagasabb láz az 39fok volt...De a nurofen és a borogatás segített!!Neked is ezt tudom ajánlani!! JA,és én lefekvés elött ha csak 38volt a láza akkor is adtam neki nurofent!! Amugy 6óránként lehet ismételni!!
Remélem segítettem egy kicsit!!Jobbulást a babának!!
megoszlanak a vélemények és meglepődtem. nem szabad lázasan hagyni, akkor felváltva kell adni!
4 óra teljen el két lázcsillapító között. ha hőemelkedése van akkor valóban elég egy gyengébb lázcsillapító, panadol vagy nurofen de ha láza van, éjszakára adjál germicidet mert éjszaka könnyebben felszökik a láza!
Éjszakára mindig kúpot (Germicid C)adok.
A dokink szerint pedig Nurofen - Germicid 3 óránként váltva mehet, ha nagyon rossz a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!