Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csillapítsam a lázát?

Hogyan csillapítsam a lázát?

Figyelt kérdés

Egész nap hőemelkedése volt, az előbb felébredt, 38.3 volt a láza, adtam a kicsikémnek Nurofent. Fél 9 körül fürdik, ha 38 körül lesz a láza ( ha annál magasabb egyértelmű)adjak neki éjszakára germicid c kúpot???

Nem akarok reckírozni,hogy éjszaka belázasodjon. Rosszul teszem???

Soha nem volt még lázas 8 hónapos

2011. júl. 30. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Szerintem maradj a Nurofennél, ha eddig azt adtál neki, nem tudom, lehet-e "keverni" a hatóanyagok miatt a kettőt.

Adhatsz neki éjjelre is Nurofent, szerintem. Mivel éjjel nagyobb a láz-kézsség.

2011. júl. 30. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem is maradjon a nurofen.adj neki,hogy ne lázasodjon be.de a germicid nagyon magas lázhoz való.egyébként 8 óránként lehet adni a lázcsillapítót,de felváltva 4 óránként.
2011. júl. 30. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan adhatsz neki,én mindig szoktam adni a kislányomnak germicidet éjszakára még ha csak hőemelkedése volt akkor is.
2011. júl. 30. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is 8hósak vagyunk és egy hete mi is lázzal küzködtünk 3napig...A mi gyerekorvosunk azt mondta hogy semmi értelme sincs ha váltogatjuk a lázcsillapítokat..Én nurofent adtam csak neki és szépen levitte a lázát,de ez mellett én még borogatást is tettem a kezeire meg a lábaira éjszakára!Nekünk a legmagasabb láz az 39fok volt...De a nurofen és a borogatás segített!!Neked is ezt tudom ajánlani!! JA,és én lefekvés elött ha csak 38volt a láza akkor is adtam neki nurofent!! Amugy 6óránként lehet ismételni!!

Remélem segítettem egy kicsit!!Jobbulást a babának!!

2011. júl. 30. 19:34
 5/6 anonim ***** válasza:

megoszlanak a vélemények és meglepődtem. nem szabad lázasan hagyni, akkor felváltva kell adni!

4 óra teljen el két lázcsillapító között. ha hőemelkedése van akkor valóban elég egy gyengébb lázcsillapító, panadol vagy nurofen de ha láza van, éjszakára adjál germicidet mert éjszaka könnyebben felszökik a láza!

2011. júl. 30. 23:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Éjszakára mindig kúpot (Germicid C)adok.

A dokink szerint pedig Nurofen - Germicid 3 óránként váltva mehet, ha nagyon rossz a helyzet!

2011. júl. 31. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!