Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon aggódom, mi lehet ez a...

Nagyon aggódom, mi lehet ez a babám szájában? Ugye nem kapta el tőlem a herpeszt?

Figyelt kérdés

16 hónapos, és ma reggelre a szájában a kispofiján egy fehér foltszerű valami jött ki.

Mi lehet ez???

2012. márc. 18. 09:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem afta?
2012. márc. 18. 09:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, soha nem volt még neki ilyen:(:(
2012. márc. 18. 09:47
 3/13 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Ilyen? [link]
2012. márc. 18. 09:55
 4/13 A kérdező kommentje:

Első ránézésre ilyennek tűnik,nem nagyon akarja engedni,hogy megnézzem.

tudok vele most valamit csinálni,vagy holnapig várjak míg orvos nem látja??

2012. márc. 18. 09:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Most olvasgattam róla kicsit, van étvágya,eszik rendesen,bár éjszaka rosszul aludt,de jönnek a fogai. Nem lázas, jó kedvű
2012. márc. 18. 09:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Afta,vagy szájpenész.

Ha csak egy helyen van ,akkor inkább afta.

2012. márc. 18. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Herpeszt is elkaphatta, lányom 1 évesen kapta el először a férjemtől, nekem soha sem volt. Bár neki kint volt az ajkán mint a nagyoknak.

Belül is volt már neki hólyag, arra sárga ecsetelőt írt a doki. Holnap vidd el, és majd ír rá valamit.

Esetleg Tantum verde, vagy kamilla tea.

2012. márc. 18. 12:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez egy herpeszhez hasonló virus okozta betegség,az aphta lehet.Örökölhető is,sajnos nálunk apától mindkét gyerek örökölte.Gyakran van,pl. most is a 2 éves fiamnak.Nem tudok ellene tenni,mindent próbáltam.Cserélem a fogkeféjét,fertőtlenítek kifőzök.Tavasszal előjön,volt hogy a lányomnak a torkán volt,még inni se akart.Dologéllel,Dentinoxal ecsetelem,Septofortot szopogat ilyenkor.Esetleg a First lehet még jó rá.Kb. egy hét mire elmúlik.Fogzáskor,betegségkor jön ki,ha gyengébb az immunrendszer.Állítólag nem lehet kigyógyulni belőle.Én is várok tapasztalatokat,hátha másnak szerencséje volt és van valami más ellenszer is.
2012. márc. 18. 17:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Szintén Aphtás gyerkőc anyukája vagyok. A leírtakból úgy gondolom, hogy Aphtája van a kicsidnek.

Az aptha egy herpes vírus fajta, ami mindig a gyerekben van, de csak néha jön elő maga a seb.

A fiamnak akkor jön elő, mikor legyengül az immunrendszere. Vagy először beteg és aztán jön ki az aphta, vagy először kijön az aphta és aztán lesz beteg. Csak tüneti kezelés lehetséges, ahogy előttem is írták, tantum verde, és egyéb szájnyálkahártya fertőtlenítők (a legtöbb nagyon csíp). Az immunrendszer erősítésével lehet segíteni a gyerkőcöket, hogy ritkábban jöjjön elő a seb. Jobbulást!

2012. márc. 18. 17:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Olvastam, hogy tanácsot is vártok.

A férjem is aphtás, tőle örökölte a fiam, aki most 12 éves. Az eddigi leghatásosabb megelőzés a fogmosás utáni fertőtlenítő szájvíz használata volt (Listerine) naponta többször fogmosás után, ha nincs aphta, akkor is. Csakhogy ezt kicsi gyerek nem tudja használni. Jó még a septofort és a flogosol, de 16 hónaposnak sajnos nem tudok ajánlani semmit, a gyerekorvos biztos felír valami ecsetelőt. Jobbulást.

2012. márc. 18. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!