Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 27 hónapos kisláyom nem...

Bombike123 kérdése:

27 hónapos kisláyom nem nagyon hajlandó sem egyedül enni, sem segítséggel. Forgatja a szájában, feltapaszja a szájpadlásásra az ennivalót, olykor 45 percig is elhúzódik egy egy evés. Van valami tippetek?

Figyelt kérdés
ezt a nemoda figyelést, forgást, már egészen kis korában megfigyeltem, 4-5 hós lehetett, és hiába, ne játsz, figyelj oda, siess. ha szépen mondom akkor sem eszik, ha kiábálok akkor sem, ha a kezére csapok az sem hsznált a ne játsz ellen. Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. A védőnő anno azt mondta, majd ha elkezd beszélni, akkor jobban fog rágni, de ez nem jött be. Kérlek adjatok tanácsot. Köszi előre is.

2011. dec. 29. 22:46
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

Azt hiszem nagyon rosszul csinálod. ne kiabálj, ne verj a kezére, próbálj megnyugodni.

Fogadd el, hogy ilyen.

A lányom is nagyon rossz evő, én is az voltam kicsinek. De ezért sosem vert meg az anyám.

Minden étellel ezt csinálja? a lányom sem szereti pl. a húst rágni, amit megeszik az a darált húsos ételek.

Tedd elé a szendvicset felkockázva egy kis aszalkára, ha éhes lesz mejd megeszi.

Az ebédet szintén. Ne menj bele a vitába.

Ne foglalkozz azzal, ha nem eszik. Lazíts, jobb lesz a helyzet.

2011. dec. 30. 07:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

köszi a választ, igyekszem. persze ne úgy képzeld el, hogy egész evés közbe kiabálok, meg ütöm... De néha rá szoktam koppintani, de az is csak jelzésértékű, hogy figyeljen.

igen, kb minden ételhez így viszonyul. szintén a szőlő héját, a husit... nem akarja rágni, gyűjtögeti a szájában.

2011. dec. 30. 08:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem éhes annyira,hisz mire végeznétek egy étkezéssel,nemsokára ott a következő.

negyed óra legyen az evés,amit annyi idő alatt megeszik,annyi,és a köv-nél kináld ujra.meg fogja tanulni hogy az evés nem játék,ha éhes,enni fog.

Korábban el kellett volna kezdeni tanitani neki az egyedül evést,fiamnak 1 éves kora körül adtunk először a kezébe kanalat.

2011. dec. 30. 08:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia!És jól értem mindíg ilyen volt?A sok türelmetlenség ellenállást válthat ki belőle,és nem szeret enni,nem élvezi az evést.Tedd elé az ételt és hagyd ott.Pár napig olyat csinálj amit szeret.Várj negyed órát,néha menj arra,mosolyogj rá,de ne szólj.letelt az idő,vedd el tőle.Az én fiamnak is vannak ilyen időszakok,ő alapvetően jó evő.Van hogy mi eszünk és felkéredzkedik mert éhes.Én nem könyörgök neki,nem kell akkor nem kell.Tegyél ki neki pl. reggelire többfélét,válogathasson,szalámi,sajt,az enyém is szereti.Vagy csinálj a kenyérszeletnek hajat szemet szájat sajtkrémből,majonéz,kecsapból.Nem jön esetleg a foga?Az enyém akkor csinálja ezt,kiköpködi a kaját,öklendezik stb.
2011. dec. 30. 08:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Ahogy az utolsó válaszoló írta,ne reagáld túl.Ha éhes eszik.Ha nem kell majd eszik legközelebb.Nálunk is ez volt,azt hittem megőrülök,mostanra beállt.Sok sikert és türelmet.
2011. dec. 30. 11:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Csak mivel lassan két és fél éves, félek, ha nem etetem, akkor fogyni fog, amúgy csak 10 kg. Igaz a magassága is csak 82 cm, de nem ez a fő gondom. Igazából nem tudom elhinni, hogy 3 falat után elég lenne neki az ennivaló.

Igen, kb a kezdetektől ilyen nehéz vele az evés. Ha nagyon akar, akkor tud egyedül enni. De ez 2 havonta ha egyszer előfordul, hogy önállóan elkezdeni enni.

2011. dec. 30. 16:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Visszatérve... Igazából kedvence sincsen, mert mindenből eszik. Taéán a virsli az ami kiemelkedik, de múltkor abból is alig evett. Ha kérdem mit szeretne enni: tortát, a válasz, pedig egyetlen egy étkezés volt, hogy tortát ettünk, reggelire, mert nem akartam kidobni. Sosem helyettesítettem az étkezéseket mással, nem adtam mást neki, és édességet sem kapott helyette... jelszóval ha nem eszel, akkor legalább legyen valami a gyomrodban.
2011. dec. 30. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
8.21-es vagyok.Akkor csak azt tudom mondani hogy csináld úgy ahogy javasoltuk itt többen.Lehet hogy ő egy alapvetően kis étkű gyerek,és ezt tetézi az hogyha türelmetlen vagy,kiabálsz,ez ördögi kör.Hagyd rá,azt a kicsit legalább nyugodtan kedvvel egye.Itt többször írtam már hogy ismerek olyat aki a mai napig nagyon kevés féle kaját eszik meg kis mennyiségben.Mellette a tesó nagyevő:)Viszont a nagypapi is ilyen rá hasonlít.A szülei beletörődtek hogy egész nap is van hogy nem eszik.Tele van a fagyójuk kis adag húslevessel,derelyével stb.és még él:)18 körüli fiú.Alányom is rosszevő és válogatós volt,most 15 és imád enni.Sok sikert!
2011. dec. 30. 17:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, próbálkozom, de azért csak féltem.
2011. dec. 30. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!