Szerintetek nem bizarr 4 éves gyereket cumival a szájában látni?
Szerintem senkit nem kell se sajnálnod, se bírálnod, hiszen nem a te dolgod, az ítélkezés meg pláne nem.
Az, hogy szerinted valami bizarr, vagy nem normális, attól még nem biztos, hogy az adott dolog valóban az.
Fogalmad sem lehet, hogy mi van a háttérben, de még ha tudnád, akkor sem lenne jogod bírálni mást. Majd te a saját gyerekednél másként csinálod, és pont.
Szerintem sem normális.
Múltkor a metrón ültem a kisfiammal, szembe leült egy nő a lányával. Olyan 4-5 éves forma volt, cserfes, elálmosodott, az anyja elővette a táskájából a cumit, LENYALTA és betette a gyerek szájába.
A másik durva dolog amikor nagy ló gyerekeket ( babakocsihoz nagyok) kocsiban tologatnak. legutóbb olyat láttam, hogy az aluljáróba akart lemenni az anyuka, kiparancsolta a gyereket ( aki alig fért el a kocsiban) és megkérte, hogy a lépcsőn a saját lábán jöjjön le. A gyerek leszaladt lent meg visszaült.
Ezeket nem értem.
Akkor én valami aberrált bizarr ember lehetek :)
Ugyanis 7 éves koromig cumiztam! A szüleim többször próbálták elvenni sikertelenül, mert őrjöngésig követeltem. Volt, hogy úgy földhöz vertem magam, hogy kórházban kötöttem ki. Nem emlékszem, hogy miért kellett, csak jó volt és kész. Amint iskolába kerültem én tettem le, hogy vigye el a cica. Szerető családban nőttem fel, fantasztikusan jó gyerekkorom volt, és tervezett baba voltam.
Nem mellesleg a lányom 2 hónaposan kilökte a nyelvével a cumit és azóta sem kell neki. Ugyanolyan kötődő nevelésben részesül, mint annak idején én.
Szóval mindenki másnak más az értékrendje, de emiatt másokat megszólni, vagy célozni rá nem ép tapintatos megnyilvánulás és szegénységi bizonyítvány, hiszen saját véleményed tartod az egyetlen helyes megközelítésnek rögtön vélt és valószínűleg hamis ítéletet hozol idegen emberekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!