Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek nem bizarr 4 éves...

Szerintetek nem bizarr 4 éves gyereket cumival a szájában látni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősünk akinek a gyereke 4 éves és cumival lófrál még mindig mindenhová. Én már egy 2.5 évesnél is furcsának látom, nade egy 4 évesnél. Nem is tudom mit gondoljak ilyenkor. Valami gond van a családban??? Ez csak valami lelki pótlék lehet ennyi idősen neki. Vagy a családnak kéne a sarkára állnia. Mi lehet a hátterében hogy 4 évesen egy gyereknek még cumi kelljen?!!?!?
2011. dec. 22. 17:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül lelki probléma, lehet, hogy csak egyszerűen jó érzés neki. És csak azt gondolom, hogy a szülőknek le kéne szoktatni róla, de ezért nem bizarr. Amúgy meg az ő dolguk. Én is kisiskolás koromig szoptam az ujjam...
2011. dec. 22. 17:28
 2/16 A kérdező kommentje:
számomra nagyon visszatetsző dolog. és nem is tudom kit sajnáljak/"bíráljak" a gyereket, a szülőket. De szerintem nem normális.
2011. dec. 22. 17:31
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem senkit nem kell se sajnálnod, se bírálnod, hiszen nem a te dolgod, az ítélkezés meg pláne nem.

Az, hogy szerinted valami bizarr, vagy nem normális, attól még nem biztos, hogy az adott dolog valóban az.

Fogalmad sem lehet, hogy mi van a háttérben, de még ha tudnád, akkor sem lenne jogod bírálni mást. Majd te a saját gyerekednél másként csinálod, és pont.

2011. dec. 22. 17:33
 4/16 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem sem normális.

Múltkor a metrón ültem a kisfiammal, szembe leült egy nő a lányával. Olyan 4-5 éves forma volt, cserfes, elálmosodott, az anyja elővette a táskájából a cumit, LENYALTA és betette a gyerek szájába.

A másik durva dolog amikor nagy ló gyerekeket ( babakocsihoz nagyok) kocsiban tologatnak. legutóbb olyat láttam, hogy az aluljáróba akart lemenni az anyuka, kiparancsolta a gyereket ( aki alig fért el a kocsiban) és megkérte, hogy a lépcsőn a saját lábán jöjjön le. A gyerek leszaladt lent meg visszaült.

Ezeket nem értem.

2011. dec. 22. 17:36
 5/16 anonim ***** válasza:
74%
szerintem se bizarr.Én imádom a fiam és a családban sincs semmi probléma mégis 3 évesen rakta le cumit és a nagyon sajnáltam mert tudtam mennyire megvigasztalja őt.és én nem akartam,nem volt hozzá erőm,hogy elvegyem.Az viszont visszatetsző ahogyan te kritizálsz és elítélsz más szülőt,biztos a te gyereknevelésesedben is lehetne kivetnivalót találni,neked se esne jól ha jol kibeszélnénk.
2011. dec. 22. 17:40
 6/16 A kérdező kommentje:
nem akartam megbántani senkit (az én gyerekeim nem szopták az ujjukat és nem cumiztak biztosan ezért furcsa nekem) és egy 1 éves babánál még azt mondom cuki ahogy cumizik, manapság már édes csillivilli cumikat árulnak, de egy 4 éves nagy gyereknél nem tudom hova tenni. Tényleg nem szekálás, de nekem ott feljön, hogy valami gázl ehet a gyerekkel. Egyáltalán hogy beszél??? Állandóan kiszedegeti a szájából? Vagy inkább csak bandukol némán?
2011. dec. 22. 20:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
az én kisfiam 17 honapos, nem tudom meddig fog cumizni de egyenlöre csak ezzel tud elaldni és bármi sérelme van rögtöl kéri, ha majd nagyobb lesz és meg tudom vele beszélni, akkor csak otthon, vagy alváshoz (még a bölcsiben is) kapja meg, leteszi majd magátol, én nem fogom erövel elvenni és azt hallgatni hogy szegény sir meg könyörög érte és nem érti hogy hova lett a vigasztaloja, de 4 évesen remélem már nem lesz neki cumija.. azért ha igen akkor utcánan meadom oda, de otthon meg nem baj ,en m látja senki, miért azokkal mi van akik még 3-4 éves gyereket is szoptatnak? sztem meg az durva
2011. dec. 22. 20:24
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
nekem két éves fiam van,ő nem cumizik,az ujját szopja.nem tudok vele mit csinálni.minél többször szólongatom,hogy ne cumizzon,csak csinálja.majd abbahagyja,ha már nem elsz rá szüksége
2011. dec. 22. 20:30
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én valami aberrált bizarr ember lehetek :)

Ugyanis 7 éves koromig cumiztam! A szüleim többször próbálták elvenni sikertelenül, mert őrjöngésig követeltem. Volt, hogy úgy földhöz vertem magam, hogy kórházban kötöttem ki. Nem emlékszem, hogy miért kellett, csak jó volt és kész. Amint iskolába kerültem én tettem le, hogy vigye el a cica. Szerető családban nőttem fel, fantasztikusan jó gyerekkorom volt, és tervezett baba voltam.

Nem mellesleg a lányom 2 hónaposan kilökte a nyelvével a cumit és azóta sem kell neki. Ugyanolyan kötődő nevelésben részesül, mint annak idején én.

Szóval mindenki másnak más az értékrendje, de emiatt másokat megszólni, vagy célozni rá nem ép tapintatos megnyilvánulás és szegénységi bizonyítvány, hiszen saját véleményed tartod az egyetlen helyes megközelítésnek rögtön vélt és valószínűleg hamis ítéletet hozol idegen emberekről.

2011. dec. 22. 22:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Ugyan az a lemez. Mert az én véleményem nem tetszik a cumis anyukáknak pontoznak lefelé. Közlöm, hogy a kérdésre válaszoltam. De nem baj, soha nem fogjátok érteni a lényegét a pontozásnak...
2011. dec. 22. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!