Szerintetek nem bizarr 4 éves gyereket cumival a szájában látni?
Na akkor én biztos 0-ra leszek lepontozva (na nem mintha érdekelne) :)
A lányom ovodába jár, és az egyik kisfiút még mindig szoptatatja az anyja esténként, de ovi után, mikor néha feljönnek hozzánk, itt is megszoptatja. 3,5 évesekről van szó. Persze nem szólok egy szót sem, de nagyon furcsa látvány. A lányom szokta kérdezgetni, hogy mit csinál a Norbi az anyukája cicijével?
Én úgy voltam vele, hogy biztosan nem fog a lányom szopizni, mikor már járni fog, mert én nem akarom. Cumit 10 hónaposan hagytuk el.
Bizarrnak azért nem mondanám, de valószínűleg ott a gyerek lelkében van valami fájó dolog. Mellesleg én is 6 éves koromig szoptam az ujjamat, ennek sztem nagyon is köze volt az apám alkoholizmusának. :(
Apukám állítólag 6 éves koráig cumizott. :)
Fura, de hosszútávon végül is tök mindegy nem?
Nekem bizarr. Más kérdés, ha alváshoz kell még neki. Nappal viszont szerintem ilyen idős korban semmi szükség rá.
Az én gyerekem cumizott. Kb. 8-9 hónapos koráig nappal is sokat volt a szájában. Aztán egyre kevesebbet. Alváshoz 2 éves koráig használta. Nem direkt vettem el tőle, hanem így alakult.
Régebben én is bizarrnak tartottam, de ezután rájöttem csak akkor ítélkezzen az ember ilyen dolgokban, ha nem tapasztalja a saját bőrén. A lányom 2 és fél éves és még cumizik. Nem gondoltam hogy így lesz, 1 éves kora körül én is azt gondoltam, hogy nemsokára abbahagyja, el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyi idősen még cumizzon, vagy még tovább is. Sajnos már mindent kipróbáltam, de nem szokik még le. Nálunk nem hiszem, hogy lelki probléma áll a háttérben, mert teljesen kiegyensúlyozott, minden szeretetet megadunk neki, körülveszi a család. Inkább az lehet, hogy ő nagyon ragaszkodik a dolgaihoz, semmit nem vehetek el tőle, így a cumit sem.
Igen, szerintem is azért látod így, mert a te gyereked nem cumizott, mert ha te is azt látnád, hogy keservesen ragaszkodik hozzá még ennyi idősen is, akkor lehet hogy neked sem lenne szíved elvenni tőle, mert megsajnálnád, hiszen a te gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!