Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segítsek 2.5 éves...

Hogyan segítsek 2.5 éves kislányomnak hogy tudjon kakilni?

Figyelt kérdés
Mér két napja járunk ki-be a wc-ről mert mondja hogy kakilni kell de végül soha nem jön semmi, aztán mondja hogy fáj a popója, látom hogy kellemetlenül érzi magát és rengeteget pukkant. Kúpot nem tudok neki adni mert semmit nem enged a fenekébe dugni még a lázát se tudtam ott mérni amikor kissebb volt
2012. márc. 15. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Laevolac szirupot próbáltátok már?

Vagy szilvalekvár.

2012. márc. 15. 22:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Rostos levek, aszaltszilva, baracklekvár, élőflórás joghurt, kivi, narancs, barack befőtt...én ezek közül szoktam adni a kislányomnak aki hasonló gondokkal szokott küzdeni. Nekünk hoz eredményt!
2012. márc. 15. 22:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Hasonló probléma miatt mi reggelihez 1 pohár kaukázusi kefírt iszunk, másnaponta müzli, este pedig joghurt. Nálunk bevált, mert a gyümik közül most pont az almát szereti.
2012. márc. 16. 11:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Átérzem a helyzetedet..rengeteget kínlódtunk mi is ezzel.

nekünk végül a doktornő kevertetett ki egy port..amit fel kell oldanom fél liter vízbe naponta..és ez székletlazító.

Nem nagyon örültem neki,de nem volt más választásom..mi már mindent kipróbáltunk és a lányom nagyon rostdúsan eszik, rengetek folyadékot iszik, megeszik minden gyümölcsöt a banánon kívül és mégsem volt jobb a helyzet. :(

Ez segített..most már ott tartunk , hogy hetente csak egy két nap kell neki adnom ilyet. A doktornő szerint ezt örökölte sajnos tőlem..én is ilyen voltam és férjem is. :(

Ami amúgy nagyon sokat segít: Minden nap egy Actimel, aszalt szilva, szilvalekvár, élőflórás joghurtok, kaukázusi kefír, sok folyadék...mi még a kakaót is elvettük tőle..mert az is megfogta. Nem tudom hogy nálatok issza e a kislány...

2012. márc. 16. 14:13
 5/5 anonim ***** válasza:

A fiamnal is ez volt, elvileg eletkori sajatossag. A fiamnal akkor kezdodott amikor szobatiszta lett, vagyis ra 3-4 honapra. Pedig soha nem volt eroltetve semmi, csak egyik naprol a masikra kitalalta, hogy fel kakilni.

Heteken at szenvedtunk, sot, talan 3 honap is volt, amig minden rendbe jott.

Volt, hogy 3-4 napig sem akart kakilni minden probalkozasunk ellenere, annyira kiszaradt es megkemenyedett a szeklet a vegbelben (mert ugye mar ott van, a sok budi puki ennek a jele), hogy vegul tenyleg alig birta kinyomni, fajt neki, utana meg jobban felt. 22-es csapdaja.

A taplalkozas tenyleg sokat szamit, de mivel itt nem szervi gondrol van szo altalaban, igy adhatsz neki barmit, ha nem akar kakilnik, akkor nem is fog csak siman rostdus eteltol sem, mert ugyis visszatartja es 2-3 nap utan az ugyis bekemenyedik, hiaba volt rostos. Sajat pelda, a fiamnal ez volt.

Hashajto szirup nem jott be, csikart tole a hasa, de az a friss, gyomorban, belek felso reszoben levo dolgokat lazitja fel, a dugot nem, szoval sziruppal is vissza tudjak tartani a kakit, ha akarjak.

En rengeteget beszeltem a fiammal, turelmesen, lassan, kakameset talaltam ki, egyedul hagytam a bilin, probaltam nem zaklatni, vagy meleg vizbe ultettem napkozben is, kertem, hogy probaljon meg ott kakilni, ment vele az egesz csalad valtva.

Nagyon durva idoszak volt, remelem, hogy nalatok nem igy lesz.

Nem zaklatni akartuk, csak siman abbol allt az egesz napunk, hogy a fiam gornyedezet, osszeszoritott fenekkel jart, kb csinalni sem tudott semmit, mert annyira kakilnia kellett, allandoan a furdoszobat jartuk, de mire odaertunk mindig kitalalta, hogy nem akar.

O sem akart kupot, de muszaj volt adni idonkent. Ez nem akaras kerdese, ha kell, akkor kell. Volt otthon vazelin, azt is kentem neki oda sikositaskeppen, ugy raktam fel a kupot, kb meg sem erezte. Viszont lefogtam es beraktam, mert tenyleg muszaj volt.

Nekunk a doki is mondta, hogy 3 nap utan rakjak kupot, muszaj, mert 4. nap bekuldi beontesre, nem tarthatja bent tovabb, mert baja is lehet belole. Szoval amikor dontenem kellett, hogy kakiltatom kuppal es lefogom emiatt, vagy masnap viszem es a korhazban csinalnak neki beontest, akkor inkabb "gonosz" voltam vele es lefogtam.

Szoval amit tehetsz, ha nalatok is ez a gond, tehat mentalis es nem fizikai:

- sok-sok beszelgetes arrol, hogy kakilni kell, az jo dolog, nem fog fajni a hasa, mindenki kakil, utana megnezheti, stb

- rostdus taplalkozas, sok kefir, natur joghurt, sok gyumolcs, zoldseg, szenhidrat csokkentese. Ha tudod, hogy van, ami meghajtja, akkor adj neki abbol. A kefir tenyleg szuper, ha nem issza naturban, akkor hasznald turmixhoz valamilyen hajtosabb befottel, pl szilvaval, meggyel.

2012. márc. 16. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!