Baj, ha 2 és fél éves kisfiam még E/3 személyben beszél magáról?
????? Miért lenne baj????? Szerintem tök jól halad :)
A fiam is ennyi idős, és sehogy nem beszél magáról! Van jó pár szó amit tud, de inkább mutogat. Oda nem, anya nem, bümi nem, de inkább csak EEEE-zik.
most nem értem, azt gyanítod autista a gyereked?
nem 2 éves korra tűnik el az E/3 szem., hisz kb. akkor jelenik meg! persze az autistáknál jóval később múlik el.
nem tudom, miért nem jó soha amit a gyerekünk csinál??? nagyon ügyesen beszél, örülj ennek és ne keress aggódnivalót :)
A mi kisfiunk pont így beszélt. Ismételte a kérdéseinket, és egyes szám 3.-ikban beszélt magáról.
Nagy hiba, amit én elkövettem, és sokan mások is, hogy magunkról a gyereknek valamiért egyes harmadikban beszélünk.
Nézd anya mit csinál. Adsz anyának egy falatot ? Hát ne csodálkozzunk, ha ez neki a természetes.
(lehet, hogy te is ebbe a hibába estél ? )
Beszélni megtanult rendesen valamikor 3-4 éves kora között megszokta hogy válaszolni kell a kérdésre, és egyesben magáról beszélni. Inkább közelebb volt a 4-hez addig nem is sokat beszélt, egyszerűen csak csöndes volt. Utána aztán egyszercsak beindult.
Szóval aggodalomra még semmi gond, csak helyesen beszéljetek hozzá, és javítsátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!