Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen aranyos, kedves szokása...

Milyen aranyos, kedves szokásai, tulajdonságai vannak a gyermekednek, mi az amivel képes elvarázsolni, amitől elolvadsz, és mi az amivel esetleg kihoz a sodrodból?

Figyelt kérdés
2012. márc. 13. 16:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A fiam ma azt mondta nekem anya te egy nagyszerű találmány vagy:)) es sok ilyen beszólása van a szokásos szeretlek helyett. Meg apának mondja esténként hogy apa megzabálsz? Ez azt jelenti, hogy birkózni csikizni kell vele.

De úgy titokban azt imádom benne hogy olyan dolgokban hasonlít ránk amit nem is tudott direkt leutánozni. Pl hogy ugyanúgy otthagyja mindig az utolsó falatot a tányéron mint az apja. Vagy úgy szeret elaludni hogy bedugja a térdeim közé az egyik lábát, mint én kiskoromban anyuval. 5 éves most.

A kisöcsi 5 hónapos neki még nincsenek annyira kialakult szokásai, de egyre jobban kezd ráébredni ki az anyja akárki kezében van mindig engem néz onnan is . De reggel mikor ébred és bemegyek hozzá az a boldog kapálózás, amit levág meg a félszeg vigyor a cumi alól a kis tarajos hajával, meg a nagy barna szemeivel, minden fáradtságom elűzi:)

2012. márc. 13. 22:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Négy éves a fiam, és egy igazi nagy manipulátor :D

Azzal tud levenni a lábamról, amikor néz rám a nagy szemeivel, és fátyolos hangon megszólal: "Anyuuukám, te vagy a legjobb barátom."

A másik, amikor valami eszetlen hülyeséget csinál, és mérges vagyok rá, leszidom, és néha olyanokat visszaszól (vagy inkább csak úgy magának megjegyzi), hogy nem bírom ki, és elröhögöm magam :D Pl. ma is ez volt, indulás előtt reggel gyorsan levágtam a körmét, de ez nagyon nem tetszett neki, ki volt akadva, hogy ilyenekkel zaklatom, izgett-mozgott, így az egyik körme egy kicsit túl rövidre sikerült. Elkezdtem neki mondani, hogy ez mind azért történt, mert mocorgott, ha hagyta volna, akkor nem vágtam volna ilyen rövidre. Erre ő felháborodva megszólalt: "Ilyet egy anyuka nem csinál!" :)))

De volt múltkor olyan beszólása is, hogy hát nagyon nem számítottam rá.. Korán reggel, szintén indulás előtt - ilyenkor nagyon tud totojázni, főleg ha sietünk -, matatott a fürdőszobában, levert valami flakont, bele a kádba, jó nagyot szólt. Én meg kissé emelt hangon rászóltam, hogy ne zörögjön már, az egész ház erre ébred, ezt hallgatja. Erre ő visszaszólt, hogy "te meg ne kiabálj, az egész ház ezt hallgatja". Na mondom, azért ez nem semmi :)

Amúgy főleg attól tudok elolvadni, ahogy másoknak beszél rólam :) Múltkor itt volt nálunk az apukám, a fiam meg terelgette mindenfelé a lakásban, és mutogatott mindenre, hogy "Nézd nagypapa, ezt mind az ANYUKÁM csinálta" :))

Jaj, és azt is nagyon szeretem, amikor valami rosszaságot művelt, és próbál kiengesztelni, olyankor jön ölelgetni, és a kis pici kezével elkezdi paskolgatni a vállamat, de valami lehelet finoman :)

Na az se maradjon ki a sorból, hogy mivel tud felbosszantani :D A legfőbb ilyen, a már említett reggeli totojázás, de szorosan a második helyen van a lefekvés. Amikor én naivan azt hiszem, hogy már minden oké, megyek ki a szobájából, és akkor KEZDŐDIK!! Anya, csukd be az ajtót; Anya, inkább nyisd ki az ajtót; Inkább félig legyen becsukva; Anya kérek inni; Anya nem tudok aludni; Anya túl vastag ez a takaró, stb stb stb.

Illetve van még egy, amikor elkezd idétlenkedni. Pl. amikor pizsamát kéne húznia, felveszi félig a nadrágot, aztán eszelős nevetés közepette elrohan, és visít, és kapálózik. Általában akkor ilyen, ha már nagyon fáradt, de ezt sose fogom megérteni a gyerekeknél, hogy a fáradtságtól hogy tudnak így pörögni.

2012. márc. 14. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!