Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van aki mostanában akarja...

Van aki mostanában akarja vagy már elkezdte a pelusról való leszoktatást?

Figyelt kérdés
Kislányom 19 hónapos és szeretném most hogy jön a jó idő leszoktatni a pelusról. A Wc-re rákéretőzik, de rögtön le is száll róla, a bilire is rácsücsül és nevetgél rajta, és mondja hogy psss,psss, de nem csinál rajta semmit. Bölcsibe jár és mondták, hogy ott is mutogatja a Wc-t, de nem pisil bele. Pár napja elkezdtem hogy leveszem a pelust róla délután, és mondom neki, ha kell pisilni itt a bili, de mindig bepisil. Szóval hogyan kell neki kezdeni, erőltetni nem akarom, de úgy látom, hogy már érett rá, mert tudja mit kellene csinálni:)
2012. márc. 6. 13:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy van ilyen gyerek, aki nem szól, ezzel tényleg nincs tapasztalatom, bevallom, az enyémek motiváltak voltak (mondjuk ebben én is segítettem őket), de nagyon nem mindegy, hogy a "leveszem a pelust" egy 19 hónapossal, vagy egy 3 évessel csinálod meg...

2

2012. márc. 6. 15:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Szuperanyukáknak üzenem, hogy semmi kóros nincs abban, ha egy gyerek 3 éves korára lesz szobatiszta. Nézzetek utána. Nem látom sok értelmét annak, hogy 1-1,5 éves korától 20 percenként vetkőztessem és ültessem rá a bilire, ha kell neki pisilni, ha nem. Ezzel aztán végképp elvenném a kedvét az egésztől.

Örüljön az, akinek előbb szobatiszta, de nem kell a másikat megszólni, ha az ő gyereke meg később lesz az.

Az én lányom majdnem 3 éves volt, mire szobatiszta lett, de akkor 3 nap alatt, de akkor aztán teljesen, baleset is csak 2-szer volt utána, soha többet. Lehet, hogy ment volna előbb is, de makacs volt, és nem szerette a bilit.

2012. márc. 6. 19:31
 13/13 anonim ***** válasza:

en pont ma vettem bilit a kisfiamnak, ebben a honapban tolti a masfelet. Mindig megkozelitoleg ugyanakkor vegzi a nagydolgat, igy megprobalunk akkor raulni, kozben bekapcsolom a meset. Ha megy, szuper, ha nem, az se baj. Egyenlore nekem eleg, ha baratkozik a bili gondolataval, de ha csak jovo nyarra erik meg a szobatisztasagra, az sem tragedia.

Kalappal!

2012. márc. 6. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!