Van aki mostanában akarja vagy már elkezdte a pelusról való leszoktatást?
Szerintem korán kezded.
Persze nem kiszámítható teljesen, lehet hogy van olyan gyerek, akit ha állandóan hagynak "bepisilni", akkor egy idő után szólni fog, de az is lehet, hogy nem...
Én meg szoktam várni, amíg a gyerekeim maguktól mondják, hogy rá akarnak ülni, és bele is tesznek valamit. És teljes peluslevételt meg csak akkor szoktam, amikor pelusban is szól, hogy pisilnie kell, levesszük, belepisil/kakil, és vissza a pelus. Vagy eddig várok a teljese levétellel, vagy addig, amikor azt mondja, hogy bugyiban szeretne lenni.
Nálam ez a sorrend eddig két gyereknél bejött.
Nekünk egy év is kellett. :o)
Amúgy ha betör a nyár, akkor elkezdhetitek nyugodtan. De még nem tört be. :o)
Illetve mondom, ez rajtad is múlik. Én nem vagyok annak a híve, hogy legyen 15 bugyi, meg napi 5x-i váltás ruha, nekem ez sok. Meg utálok annyit mosni. Meg ha az ágyamon, vagy a kanapén ereszti el magát, ami nem könnyen tisztítható stb.
De mindenkinek mások a szempontjai.
Szerintem ez nem verseny. Számomra a cél a "biztonságos célba érkezés", hogy mennyi idő alatt, az nem nagyon érdekelt sosem.
És nem utolsó sorban a lányaimnak így semmi rossz élménye nincs az egésszel. Az önbizalmuk is inkább nőtt, mint csorbult, mire megtanulták.
Illetve a pici még alváshoz pelust hord. (2,5 éves)
2.-nak üzenem, hogy nem mindegyik gyerek szól, hogy dolga van. A lányom 3 évesen sem szólt soha. Nekem kellett lépni. Kényelmes nagyon nekik a pelenka, nem akarnak tőle megválni. Én a lányomat úgy szoktattam le, hogy levettem róla a pelenkát, és hagytam pucérkodni. Egy párszor bepisilt, és mondta, hogy anya, kérem a pelust. De aztán mondtam neki, hogy bili, bili, végülis sikerült. De ezt 3-szor eljátszottuk 1-1 hónap különbséggel. Lehet, hogy már az első is sikerült volna, de engem is az idegbaj kerülgetett, amikor körbesz...-ta a kanapét.
Nálunk elég hideg van még ehhez, de ha eléggé fűtetek, akkor szerintem mehet. Arra én sem vártam, hogy nagy kánikula legyen, mert akkor sem vagyunk kint egész nap, és úgyis tartogatta a pisit, ha érezte, hogy nincs rajta pelenka. Szóval akkor már inkább egész napra levettem róla. A 3. próbálkozásra 3 nap alatt teljesen szobatiszta lett.
Szerintem nem kezdted korán, én is így kalkuláltam, hogy jön a nyár, akkor le kéne szoknunk, így elkezdtem kb 1 hónapja, akkor volt 16 hónapos.
Nem engedtem neki, hogy játsszon vele,elmondtam neki mire való a bili, és elsőként az ébredések után ültettem rá.
Rajta ült jó ideig, persze közben könyveket nézegettünk, és mutattam neki hogy kell "nyomni".Most már tudja mire való a bili, mert örül mikor pisil/kakil bele, csak még nem szól előre.Ja és persze nagy öröm van mikor sikerül produkálni.
Kb 1 hete minden reggel kakil a bilibe ébredés után, a délutáni után meg pisil bele(ezt már régebb óta)
Mikor itt lesz a jó idő, akkor fogom róla levenni a pelust szerintem kint, hogy ne legyen nagy probléma, ha bepisil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!