Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Édesítő vagy cukor?

Édesítő vagy cukor?

Figyelt kérdés

2,5 évesnek édesítővel készített teát, vagy cukros teát adnál? (csak annyira édesen, hogy legyen "íze")

Pro/kontra? Ha választani kellene..:?

Kérem azon kedves válaszolni kívánó kommentjeit mellőzni, akik a tiszta víz ivására, és a gyermeknevelésem elbaltázására hívnák fel a figyelmem. Erről tudok. Köszönöm!

2012. márc. 5. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Cukor, vagy minőségi méz. Édesítőt semmiképp. A felnőtt embernek is ártalmas az édesítő.
2012. márc. 5. 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Cukor. Normális mennyiségben semmi baja nem lesz tőle a babának, ellenben édesítőt még felnőttként sem használnék...
2012. márc. 5. 17:18
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Próbálok mindent a legjobban hígítani, de ma vettem észre hogy van az egyis fogán lett egy kis lyuk. :(

2012. márc. 5. 17:18
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

A sztívia (szép magyar nevén: jázminpakóca) adható kisgyereknek is, teljesen növényi édesítő, és nem károsítja a fogakat.

Egyesek nem szeretik, mert van vmi mellékíze, de én nem tapasztaltam ezt az ételek/italok édesítésénél (a tömény oldatát meg nem iszogatja az ember).

2012. márc. 5. 18:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen es a nyirfacukor is ilyen mas neven xilit de ezt csak ovatosan bevezetni mert nagy mennyisegben hasmenest okoz.

Mi hasznaljuk szinten a rossz fogak miatt de szoktatni kell hozza a gyereket

2012. márc. 5. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyértelműen cukor! Az édesítőszer nálam kábé egy kategória egy vegyianyaggyár melléktermékével. Lehet, tényleg az. Én se fogyasztom, nemhogy gyereknek adnám. Nem eszem biot, sőt egy keveset cigizek is, szóval nem vagyok egy kifejezett egészség-aktivista, de az édesítőszert messzire kerülöm, tiszta vegyszer.
2012. márc. 6. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!