Örökbefogadnál roma kisbabát/kisgyereket?
Én biztosan nem.
Megpróbálom megindokolni. Azzal kezdem, hogy van 3 vér szerinti gyerekünk, így csak elméletben tudom átérezni a helyzetet. Csak akkor foganék örökbe, ha nem lenne, nem lehetne vér szerinti gyerekem.
A férjemmel mindketten fehér bőrű, szőke, kék szemű "északi" típusúak vagyunk, szóval egyértelműen látszana bárki kívülálló számára, hogy ő nem a mi gyerekünk. Szerintem ez hosszú távon nagyon kellemetlen érzés az egész családnak, összesúgnak a hátunk mögött, vagy kérdezősködnek az idegenek is. Ezt nem csak elképzelem, láttam már hasonló helyzetet, az emberek az én tapasztalataim szerint ilyenek.
Másik ok az, hogy sajnos nagyon sok rossz tapasztalatunk van a cigányokkal kapcsolatosan. Biztosan vannak rendes, dolgos cigányok is, én ezt nem vitatom, de akik ilyenek, azok pont nem szokták az államra vagy másokra hagyni a gyerekeik felnevelését. Szóval én bevalom, még ha lepontoztok is, igenis attól félnék, hogy bármilyen nevelés, szeretet, gondoskodás ellenére is kifordulhatna később önmagából, akár olyan szintig, hogy meglopna, megfenyegtne, stb. bennünket. Vagy a saját életét tenné tönkre. Tudom, ez extrém példa, de mi van, ha egy gyilkos vagy egy erőszakos visszaeső bűnöző volt az apja annak a gyereknek? Szerintem igenis vannak olyan hajlamok, amelyek öröklődnek.
(nyugodtan le lehet pontozni, nekem ez a véleményem).
Azon tűnődöm, hogy akik a "vérre" kenik a nemleges választ, mennyit tudhatnak a nevelésről. Szinte semmit. Ha tudnák, hogy a nevelés fontosabb, mint a származás (leszámítva egy esetleges örökölhető mentális betegséget-hogy a bűnözés vonalán maradjak), nem beszélnének butaságokat.
Kíváncsi lennék, hogy ezt egy vadászó törzsből származó gyerek esetében attól félnének, hogy a gyerek beront az állatkertbe, hogy leölje az oroszlánt, mert kijött a "vére"?
11.vagyok
A vér nem válik vízzé!
Mondhat bármit a 15-ös.
Akit kimentettesúlyosan rossz körülémények közül,a nnál félnék, hogy ezt a kezdeti rossz emlékeket nem tudjuk feldolgozni, é s visszaüt. És hoyg ha barna a bőre, hoyg másnak látná magát, mint mi, ha megnő, és ez zavarokat okoz. Van egy kislány, szőke, késk suzemű, fehér szülők fogadták örökbe, de még ő is olyan furcsa. Üldözi a hat testvéres osztálytársát. Szerintem tudat alatt féltékeny, hoyg azok a nyomorban is megtartják a gyerekeiket. Mintha mindenkire haragudna, olyan a kislány, 11 éves, pedig nagyon édes. Újszülöttként vitték haza. Szerintem ha más a színe, ez még rosszabb.
De egy családot ismertem, nagyon édes cigánylánykát neveltek, d eőt is újszülöttkorától.
"Szerintem ez hosszú távon nagyon kellemetlen érzés az egész családnak, összesúgnak a hátunk mögött, vagy kérdezősködnek az idegenek is."
Kétgyermekes örökbefogadó anyuka vagyok ,az összesúgással kapcsolatosan az a véleményem,hogy egy boldog, elégedett örökbefogadó szülő háta mögött egész nyugodtan sugdolózhatnak az emberek :-D ,amikor te érzed ,hogy imádod a gyermekedet ,meg vagy győződve arról,hogy a sors a legjobbat tette veled és a gyermekedel is,hogy egymásra találhassatok akkor nem kérdés számodra ,hogy mások mit sugdosnak,egészségükre én már csak meg szoktam mosolyogni amikor kérdezgetnek tőlem és nagyon tévesen gondolkoznak az örökbefogadásról.
Már írtam itt a gyakorin arról az örökbefogadó apukáról aki egy örökbefogadási találkozón zokogott a boldogságtól,hogy mennyire boldog ,hogy pont őket választotta a sors által kisfiúk,értelmiségi család volt ,roma kisfiút fogadtak örökbe,soha nem felejtem el annyira meghatódtam azon,hogy mennyire édes volt ez a felnőtt,értelmiségi férfi,hogy nem szégyelte és sírt előttünk sorstársak előtt ,hogy ő mennyire boldog a kisfiúval,akkor kb 5 éves lehett a fiúcska.Egészen biztos vagyok benne ,hogy nem fog elkallódni...és hogy miért ?Mert egy felkészült örökbefogadó szülő tisztában van vele,hogy a kamasz gyerekekkel gond van ...ha örökbefogadott,ha nem akkoris nehéz helyzetek vannak...amennyiben a szülő a kamaszkori életkori sajátosságokat úgy reagálja le,hogy "ej mégiscsak kiütközött rajtad a véred,minek kellettél te minekünk?!" akkor a gyerek méginkább dacból is fogja csinálni ,lázadni fog,hogyha már úgyis ezt mondják,akkor nem is fog küzdeni,hogy másként gondolják róla...joggal fogja érezni,hogy ő sehová nem tartozik ...
Nekem szőke,kék szemű örökbefogadott gyermekeim (1 fiú,1 lány),vannak,vér szerinti testvérek,mindketten újszülöttként fogadtuk őket örökbe 4 év különbséggel.
Ha úgy adódott volna én képes lettem volna roma kisbabát is örökbefogadni...
"nem is avér, de az örökbefogadott gyerek 14-15 évesen pláne kezdi keresni a gyökereit, és hátha vissza akarna térni a népéhez, nekünk meg fájna, hoyg elhagy...még a saját kamaszaink is szökdösnek..csak nincs hova .."
Teljesen normális dolog,hogy kíváncsi a vér szerinti szüleire ,keresi a miérteket,a magyarázatokat,egy jó örökbefogadó szülő segíti ebben a gyermekét,támogatja,nem tabutéma a családban ez.
Szó sincs arról,hogy vissza akrna térni a vér szerinti családjához,ez nem arról szól,de szüksége van magyarázatra,ez jár neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!