Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Roma származású kisgyereket...

Roma származású kisgyereket örökbefogadni?

Figyelt kérdés
Vannak itt olyanok, akik örökbefogadtak roma származású kisgyereket, tehát nem újszülöttet? Mik a tapasztalatok a kicsi beilleszkedésével? És a környezet hozzáállásával?
2010. júl. 19. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
amint közösségbe kerül, mindenki megbélyegezi, és nem lesznek barátai, Hiába fehérek a nevelőszülői, a gyerek kitaszított lesz élete végéig. Mindenhol rasszizmus van.
2010. júl. 19. 17:05
 2/10 anonim válasza:
26%
Ha tönkre akarod tenni az életedet, rajta!
2010. júl. 19. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Az egyik rokonomék voltak így. Nem lehetett saját gyerekük, nosza, egyet örökbe fogadtak. Kb. 5 éves volt akkor a gyerek. Éjjelente még bepisilt, alapvető dolgokkal, amikkel egy hasonló korú gyerek tisztában van, neki még meg kellett tanítani. Hiába mondták, hogy olasz származású, a jellegzetességeket nem lehet eltitkolni.

Olyan életet, gyerekkort kapott a nevelőszülőktől, amilyenre sokan csak vágynak. Nyaralás, síelés, színház, bábszínház, koncert, könyvek minden mennyiségben, bármelyik iskolát röhögve kifizették volna neki, játszottak vele, nevelték.

Az eredmény, nem fejezte be az iskolát, amikor elmentek a szülők nyaralni, a haveri körével szinte lerombolták a gyönyörű lakásukat, minden külföldről hozott márkás piát megittak stb. Leköltöztették vidékre. Ott is rögtön "besorolták", össze is jött egy kislánnyal, fél éven belül gyerek. Persze a lány szülei azt hitték, megfogták az aranytojást tojó tyúkot... Most sincs munkája, alkalmi munkákból tengődnek, a lány gyesen, após belekeverte valamibe, úgyhogy már priusza is van.

Gondold meg százszor!

2010. júl. 19. 17:21
 4/10 anonim ***** válasza:
97%

17:05

Rasszizmus, mindenütt csak a rasszizmus... Nem is tudom mi éltetne titeket ha nem rasszistázhatnátok...

De itt egy történet:

Egy orvos anya és egy mérnök apa fogadott örökbe egy kb. 1,5 éves roma fiút. Jó anyagi körülmények közé és kiegyensúlyozott családba került. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy nagy "második" esélyt kapott. Talán csak annyi, hogy a szülők már nem voltak annyira fiatalok, 40 körül voltak mindketten. Magatartásbeli problémák miatt a 8 általánost 3 iskolában végezte. Viszont mivel értelmes volt, ezért bekerült egy viszonylag jobb nevű középiskolába, amiben az első évi teljesítménye alapján szintén megvolt az esélye, hogy szépen leérettségizzen. Ő azonban más utat választott, 16 évesen inkább kirabolt egy boltot + apróbb lopások. Mindenki ledöbbent, mivel a "zsákmányra" semmi szüksége nem volt, ezeket a szüleitől is bármikor megkapta volna. Jött a fiatalkorúak börtöne, a szülei egy jó ügyvéddel és nem kevés pénzzel elérték, hogy csak 6 hónapot kellett neki letölteni. Miután kijött, ismét támogatták mindenben, elintézték neki, hogy újra iskolába járhasson. Azonban annyira kezelhetetlen lett, hogy 3 hónap múlva elköltözött a szüleitől, teljesen megszakította velük a kapcsolatot. Ezután már a szülők is levették róla kezüket, beköltözött egy putriba a fajtársai közé. 1 éven belül visszakerült. Hogy most mi van vele nem tudom, de gondolom ki-be járkál a börtönből...

Ja és voltak haverjai/barátai, én is annak vallottam magam, egészen addig amíg az ügyei ki nem derültek. Bevallom ezek után már nem kerestem vele a kapcsolatot. Persze tudom, csúnya rasszista vagyok.

2010. júl. 19. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Nekem egyik kedves ismerosom orokbefogadott roma lany, de soha nem volt vele semmi baj, mindenki aki ismeri szereti, es elfogadja. Nem lehetne hasonlitani eggyik romahoz sem akit a verszerinti szulei neveltek fel.
2010. júl. 19. 17:52
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nagyon kockázatos, mert a nevelés hiába jó, a gének nagyon meghatározóak, ráadásul egy több éves gyereket már nem lehet annyira nevelni, mint egy újszülöttet. Nem tudhatod, honnan jött, kik a szülei, lehet, hogy nagyon buták, vagy egyéb viselkedési probléma fog felmerülni. Nem roma gyereknél is van kockázat, de egyértelmű, hogy egy roma kisgyereknél sokkal nagyobb. A neveléssel sok mindent el lehet érni, de az alapvető öröklött tulajdonságokat, eddig tanult értékrendet nem. A szűk környezet szerintem elfogadná, de a tágabb társadalomban nagyon sok elutasítás, kudarc és megbélyegzés érné a származása miatt!
2010. júl. 19. 18:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva bátor dolognak tartom! De három esetet is ismerek, mondjuk nem tudom, hogy mekkora korukban fogadták őket örökbe. Volt egy osztálytársam alsó tagozatban, egy fiú, idősebb szülők fogadták örökbe és egyke volt. Tanulási nehézségei voltak, ő volt a leglassabb az osztályban, de nagyon kedves és őszinte, szüleit nagyon szerető kisfiú volt. A másik két család, akiket ismertem, mindeketten lányt fogadtak örökbe, az egyik helyen több testvér mellé. Egyik lányra se lehetne egy rossz szót se szólni, jó tanuló, értelmes, jóravaló lányok. Rémtörténeteket én is hallottam már és én sem merném vállalni, de nekem ezek a személyes tapasztalataim.
2010. júl. 19. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy ismerősőm van, akit a keresztszülei neveltek fel. Nem tudom, hogyan került hozzájuk, de egy valódi cigánycsaládból került ebbe a magyar családba. És elvégezte a középiskolát, majd mivel arról álmodott, hogy kamionsoför lesz, kamionsoför lett. Mindig volt munkája sőt inkább még válogathatott is. Nemzetközi fuvarokat csinál és bárhol, bármelyik munkahelyén nyugodt szívvel rá merték bízni a kamiont és az árut. Hozzáteszem még az üzemanyagot sem lopta soha- amit sok magyar megcsinál. És soha nem seftelt.- amit sok magyar kamionos szintén űz nem is mindig kicsiben. Ja és minden szempontból, öltözködésében, beszédében inkább magyar. És van családja és annyira szépen nevelik a gyerekeüket, hogy sok magyar megirigyelné. És egyébként tartja a kapcsolatot a "cigány" családjával rendszeresen. Ennek ellenére ő nem olyan kicsit sem.

Érdekes atestvére aki otthon a maradt pedig megmaradt tipikus cigánynak- minden szempontból, munkakerülő, csiricsáré ruhák, cigány viselkedés.

Úgyhogy én egy pozitív példát tudok említeni.

2010. júl. 19. 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
Szia! En ismerek egy olyan doktornot, aki roma szarmazasu, es orokbefogadtak. Es olyat is ismerek, aki nem roma, orokbefogadott fiu es katasztrofalisan viselkedik az orokbefogado szuleivel. Meglopja oket, nem tiszteli oket, hazudozik...
2010. júl. 20. 08:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat! Nem gondoltam volna, hogy ennyire sok rossz példát fogok olvasni, de ez nem tántoritott el a tervünktől :)De azért jól esett olvasni, hogy vannak "rendes gyerekek" is :)
2010. júl. 22. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!