Hány évesen ment gyermeked fel iskolába?
A kisfiam most januárban volt 5 éves, de az óvónő már most azzal jön,hogy ha nem változik(nem érdeklik a feladatok amit a középsőknek már csinálni kellenne, jobban szeret inkább játszani) akkor nem fogja tudni elengedni jövő szeptemberre a suliba, de én úgy vagyok vele, hogy hagyj maradjon akkor még egy évet az oviban, nem lesz tőle semmi baja.
Ha már majd akkora lesz a kisfiad úgyis látni fogod ,hogy megérett-e az iskolára vagy hagyod még egy évet az oviban.
Szerintem a 6,5 év pont ideális. Én a 7 és felet kicsit későinek tartom.
Lányom decemberben volt 5 éves, és jövő szeptemberben iskolába tervezem adni (már ha engedik, de egyelőre úgy tűnik, megfelel majd az iskolaérettségin).
De 3 év alatt annyi minden történik, lehet, hogy mire nagycsoportos lesz, Te is másként látod majd a helyzetet.
Szia! Szerintem ezen kár aggódnod most, meg fogod látni, mennyire érett a gyerkőc az iskolára. Egyébként, ha elfogadják az új nevelési törvényt, akkor 2014 után visszaáll az a rend, hogy aki szeptember 1. előtt betölti a 6 évet, iskolakötelessé válik (most május 31. ez a határidő), és utána csak külön engedéllyel maradhat az óvodában. (Nyilván, ha kéred, elküldik a nevelési tanácsadóba, ahol megnézik, iskolaérett-e már.)
Ha belegondolsz, ő a februári születésével pont „középmezőnyben” lesz az elsősök között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!