Ha elmúlt 3 éves, még normális, hogy orrporszívózzuk?
A miénk 0-6 éves korig használható.Gondolom,más is használja még ennyi idősen is,különben nem így forgalmaznák.
2012. márc. 1. 22:21
2/12 A kérdező kommentje:
Oh, ez jó hír. :) Nekem már nincs meg a doboza... Köszi az infót. :) (Anyám szerint már rég tudnia kéne fújni.. a mi korunkban még nem volt orrporszívó. Nem tudom.. De az anyém akkor sem tudja fújni) :(
Egy fül-orr gégész nyilatkozott valami extrém nagy számot, az biztos, hogy jóval 6 fölött volt, hogy addig simán kellene az orrszívó a tökéletes váladék eltávolításhoz, mert hiába tudja fújni az orrát egy gyerek, az még messze nem elég hatékony. Úgyhogy nyugi!:)
2012. márc. 1. 22:33
a gondozónénink épp mesélte, hogy az ő fiam 5 és fél évesen tanulta meg kifújni az orrát
2012. márc. 1. 22:35
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok! :) Kezecskét kaptatok! Zöldet.
Akkor legközelebb elengedem majd a fülem mellet anyu beszólogatásait, orrfújás ügyben :)
Mivel a mi gyerekkorunkban nem volt orrszívó, anyáink nem is tudták, mennyi váladék maradt a melléküregeinkben.
Azért persze taníthatod. Mikor nincs eldugulva a gyerek orra, fújkáljatok tollpihét, papírfecnit, gyertyalángot először szájjal, hogy a légáramlás tudatos irányítását megtanulja, aztán ugyanezt csukott szájjal orron át (ehhez a gyertyát nem javaslom), és innen már csak egy lépés, hogy náthásan is ügyesen fújja az orrát.
2012. márc. 1. 22:39
Az én 3 éves kisfiam nagyon ügyesen fújja az orrát, de annyira nem tudja kifújni, hogy nem maradjon benne semmi, így még naponta 1x-2x porszívózom neki.
2012. márc. 1. 22:42
A válasz ott van a kommentedben. Fújja az orrát, de a zsebkendőben nincs semmi vagy nagyon kevés. Mi a lényeg? Kihozni az orrváladékot, hogy ne pangjon benne, ne legyen fülgyulladása, arcüreggyulladása stb. Anyukád idejében nem volt ilyen, ódzkodik biztos az újdonságoktól, pedig butaság, mert ha jó dolog, akkor használni kell. Én a 4 évesem orrát orrszívózom, ha náthás, mert fújja ő az orrát, de fele annyira sem hatékonyan, mint ahogy az orrszívó kihozza. Nem szeretném, hogy rámenjen valamijére. Ne hallgass az anyukádra, nyugodtan porszívózd az orrát, amíg úgy nem látod, már jó erősen ki tudja fújni. Persze gyakoroljatok, fújjátok, de szerintem ők még nem tudják olyan nagyon erősen kifújni, hogy az hatékony legyen. 4 éves kislány anyukája.
2012. márc. 2. 08:54
Persze anyáink idejében nem vol orrposzívó, de majdnem minden második gyereknek legelább egyszer fel kellett szúrni a fülét, vagy pl. nekem is rengetegszer volt homlok- vagy arcüreggyulladásom, a lányomnak pedig (most négy éves) még soha nem volt egyikkel sem baja, sőt sima fülgyulladása is csak egyszer volt.
Tehát ha a anyukád azzal jön, hogy de az ő idejében..., akkor nyugodtan mondhatod, hogy sajnálatos, hogy akkor nem volt, mert nagyon sok ilyen jellegű betegség megelőzhető lett volna. Röhögni fogsz, de én most vettem újat, mert már elég ramaty volt a régi, de nem kockáztatok, ő is szépen fújja az orrát, de pl. a múltkor nem akarta fújni, mert fájt tőle a fejecskéje (meg a láz miatt is gondolom), na akkor is szívtuk inkább, már ő tartja magának az orrszit.
2012. márc. 2. 09:26
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöööm!! :) Ez a tollpihés nagyon jó ötlet, ki fogjuk próbálni! :)
Kapcsolódó kérdések: