Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire kell spórolnotok,...

Mennyire kell spórolnotok, min tudtok, min lehet a háztartás, gyermeknevelés területén és mi az amin szerintetek nem szabad ezen a téren?

Figyelt kérdés
Mennyi idős gyerkőceitek vannak? Dolgoztok már vagy még csak a gyed/gyes jár? Mennyit tudtok így spórolni?
2012. márc. 1. 08:24
 1/6 anonim ***** válasza:

az én lányom 2 éves,most jön nálunk a nadrágszíj meghúzós időszak,a gyes miatt.amin én nem spórolok az a pelenka,mert ha számunkra gyengébb minőségűt veszek,akkor többször átázik,az több pelenka,több mosás,több áram és tisztító szer.Spórolni még a játékokon szoktam és a flancos ruhákon.nincs neki ezer játéka,csak mindig az érdeklődésének megfelelően 3-4 darab.

látom némely ismerősömnél hogy angyalka ruha,zebra csíkós együttes és ehhez hasonló ruhákba van a gyermekük,én ilyeneket nem veszek,ezt én kidobott pénznek tartom és amúgy se tehetjük meg.Amíg roham tempóban nől,addig nem áll neki rakat szám a ruha a szekrényében,mert nem tudjuk kihasználni.

Ezt tapasztalatból mondom.

Illetve a baba áploási szereken se spórolok,de azon már nem is tudnék mert gyógyszertárit használunk mindenből,nagyon érzékeny a bőre,és így "jól járunk" mert az a legolcsóbb is.

Amin nem spórolok,a gyümölcs,zöldség rendszeres fogyasztása,illetve a tejtermékek rendszeres fogyasztása.

Erre a gyermekem szervezetének szüksége van,nem megvonandó dolog.

Az édesség már más,ott lehet sprólni,nem minden napra 1 túró rudi,hanem heti 1,és még esetleg egy téli fagyi,vagy valami kis apróság.az édesség amúgy se tesz jót.

Bocsi ha kicsit kuszán írtam le.

2012. márc. 1. 08:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem már nagyobb a gyerek (4 éves), de éjszakára kell még pelus. Ezt megveszem (közép árkategória), mert ha nem, akkor is bepisil, annak ellenére is, hogy lefekvés előtt pisilünk és éjjel is kimegy. Ha ágyneműt mosnék állandóan, az sokkal több lenne. A gyerek kajáján nem spórolok. Muszáj a minőségi étel. Na persze nem veszem meg a 800 Ft-os édeskömény granulált teát. Ez utóbbit nagyon szereti, de időnként a Rossmannban közeli lejáratban árulják 200 Ft-ért. Ennyiért megveszem neki. Ruhák a turiból vannak. 150 Ft/db áron veszem és nagyon jó minőségű és szép rucik. Magunkon spórolok inkább. Tisztítószerekből pl. vannak sokkal olcsóbbak és nem rosszabb minőségűek. A wc kagylóba a tisztitószeres/illatósítós kosarat eddig 6-800 Ft-ért vettem. Találtam 150 Ft-ért és nem rosszabb minőségű és tovább is kitart, mint a drágák. Igyekszem mindig körbenézni, mit mennyiért lehet megvenni. Játékot használtan is szoktam venni interneten. Annó játszószőnyeget szereztem be (újonanni ára 7000Ft én meg megvettem 450 Ft-ért). Hát a hó végére épphogy kijövünk, de mindig keresem az alkalmat a spórolásra.
2012. márc. 1. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Wngem is érdekelne ez a sporólos dolog.

Én egyáltalán nem tudok.4 gyerek van.Csak a kaján tudnánk sporólni,de azon meg nem lehet,mert enni meg kell.Még gyesen vagyok 25 000-ot kapok.Egyszerűen semmire nem elég.Nézegetem a részmunkaidős állásokat,mert a legkisebb csak dec-be megy oviba.De sehol semmi állás.Pedig kiegészítőnek olyan jó lenne.De ez van!

2012. márc. 1. 09:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk még pici a baba, popsitörlőn ill pelenkán spórolok. Popsitörlőt akciósat veszek, vagy ami olcsó. Pelenkát a diszkontban veszem, vagy ha máshol akciós. Bébiételen nem lehet, vagy csak úgy, ha a Hamanek-et veszem (160ft nálunk). Ruhája rengeteg van, azokat kaptuk, így én csak akkor veszek, ha valahol akciós. (Általában minden hónapban veszek 2 öltözetnyi akciós vadonatújat, azok kellenek.) Játékokból sem veszem meg a több ezer ft-os csörgőt, van jóval olcsóbb is, ill én szoktam neki varrni. A fürdetőn, popsikenőcsön nem spórolok. Háztartásilag úgy szoktam, hogy nem folyóvíznél mosogatok, hanem nagytálban, ill nem a legdrágább tisztítószereket veszem. Élelmiszereket általában akciósan veszem.
2012. márc. 1. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekünk nem "kell", de mivel mindketten szegény családból származunk, nem szórjuk a pénzt.

Ruhát kap a családtól újat, így én főleg turiba járok egy kolléganőmmel. Együtt nagyon izgi válogatni :-) Mivel nem érzékeny a bőre, pelenkából és popsitörlőből az akciósat veszem (kivéve pampers, az nekünk engedett).

Sok mindent kaptunk használtan, ezeket sem vettük meg újonnan csak azért, mert megtehetjük.

Amin nem spórolok: fűtés, víz, ételek neki és magamnak (még főleg szopik, 5 hónapos). Sajnos gyógytornára kell járnunk, itt sem az volt a szempont, hogy a legolcsóbb legyen. Később a cipőn, játszóházon, egyéb programokon sem szeretnék. Persze sosem lehet tudni...

2012. márc. 1. 12:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Mosható pelust használunk, ecettel, mosószódával, Na- perkarbonáttal tisztítok.
2012. márc. 2. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!