Okozhatok-e valamiféle kárt a lányomnak/ban avval, hogy elveszem tőle a cumit?
Figyelt kérdés
Kislányom majdnem 28 hónapos. Még alváshoz igényli a cumit, és mióta bölcsibe jár (október óta) itthon is sokszor kéri, játék közben. A bölcsiben nem adják oda napközben, csak a déli alváshoz, és reggel 8kor kb 10 percig a szájában lehet, addig amíg átadom. És ott nincs is vele gond azt mondják, soha nem kéri a cumit. De itthon sokszor nyafog és sír (könnyezik is) érte. Már egy ideje mondogatom neki, hogy nemsokára jön a húsvéti nyuszi, és elviszi a cumiját a pici babáknak, akik most születtek, mert nekik nagyobb szükségük van rá, mint neki, és ő kap cserébe valami ajándékot a nyuszitól. Ő erre sokszor vigyorog és mondja, hogy jó. Máskor meg nyafog, hogy nem adja oda. De nem szeretném már tovább halogatni, szeretnék már túllenni rajta, és tényleg a nyuszinak el kellene vinnie már. Főleg azért is, mert gondolom később sem lesz könnyebb elvenni tőle. De tartok attól, hogy nem okozok-e valami tartósabb lelki fájdalmat, vagy valamit ezzel a kislányomnak? Mert látom, mennyire megnyugtatja őt a cumi, és nagyon szeret cumizni. Vagy ugyanúgy túl lesz rajta pár nap után, mint a többi gyerek, és csak én izgulom túl a dolgot? Esetleg valami praktika? Köszönöm a válaszokat.2012. febr. 29. 11:21
11/13 anonim válasza:
Juj, kicsit megijesztett az első válasz, hogy 7 évesen vált meg tőle. Az már nagyon durva!! Szerintem. Persze mi is jó úton haladunk efelé, mert 3,5 évesen cumi-függő a lelkem. Mi is tök jól álltunk, mert volt egy szabály, hogy ha elmegyünk valahová, akkor a cumi otthon marad, nehogy elvesszen. Csakhogy az oviban "sajna" megengedték, hogy alváshoz lehet vinni, így aztán pontosan tudja, hogy nálunk van. A mamánál kikönyörgi, aztán mikor haza akarunk menni, minden alkalommal hisztizik amiért nem hagyom cumival kimenni az utcára... :)
Szóval jó lenne ha a nyuszi elvinné nálunk is, de ő nem egyezett bele egyáltalán a dologba.
12/13 anonim válasza:
nekem sincs szívem elvenni a 3 évesemtől. de haladunk, épp pár hete beszéltük meg, hogy csak alváshoz van. ha felkel, odaadja. szerintem is csak a közös meggegyezés a jó.
13/13 anonim válasza:
Az én öcsim nyáron tölti az 5. évét, és nem lehet tőle elvenni, mert anyuék engedékenyek. Én már leválasztottam volna róla, túlzás már ennyi idősen... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!