Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Okozhatok-e valamiféle kárt a...

Okozhatok-e valamiféle kárt a lányomnak/ban avval, hogy elveszem tőle a cumit?

Figyelt kérdés
Kislányom majdnem 28 hónapos. Még alváshoz igényli a cumit, és mióta bölcsibe jár (október óta) itthon is sokszor kéri, játék közben. A bölcsiben nem adják oda napközben, csak a déli alváshoz, és reggel 8kor kb 10 percig a szájában lehet, addig amíg átadom. És ott nincs is vele gond azt mondják, soha nem kéri a cumit. De itthon sokszor nyafog és sír (könnyezik is) érte. Már egy ideje mondogatom neki, hogy nemsokára jön a húsvéti nyuszi, és elviszi a cumiját a pici babáknak, akik most születtek, mert nekik nagyobb szükségük van rá, mint neki, és ő kap cserébe valami ajándékot a nyuszitól. Ő erre sokszor vigyorog és mondja, hogy jó. Máskor meg nyafog, hogy nem adja oda. De nem szeretném már tovább halogatni, szeretnék már túllenni rajta, és tényleg a nyuszinak el kellene vinnie már. Főleg azért is, mert gondolom később sem lesz könnyebb elvenni tőle. De tartok attól, hogy nem okozok-e valami tartósabb lelki fájdalmat, vagy valamit ezzel a kislányomnak? Mert látom, mennyire megnyugtatja őt a cumi, és nagyon szeret cumizni. Vagy ugyanúgy túl lesz rajta pár nap után, mint a többi gyerek, és csak én izgulom túl a dolgot? Esetleg valami praktika? Köszönöm a válaszokat.
2012. febr. 29. 11:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
Pontosan, szóról szóra ugyanígy jártunk.... aztán egyszer elvettem a cumit. Teljesen megváltozott a gyerek, nagyon érzékeny lett, mindenért rögtön sírni kezdett. Egyik este megkérdeztem, mi a baj, és a szívem majd meg szakadt, olyan keservesen kezdett sírni, hogy hiányzik a cumija. Ekkor már 5 éves elmúlt. Vissza adtam. Csak éjszakára kellett neki. Kb. 2 hónapja megint "elveszett" a cumi (most lesz 7 éves), de már nincs gond. Biztonságban érzi magát nélküle is. Én a helyedben nem venném el, hidd el, leteszi magától is...
2012. febr. 29. 11:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs erre jó praktika, valahogy el kell venni, ahogy a legjobban megérti. Az én lányom pár hónappal idősebb mint a tied. Én is arra készülök, hogy most a nyuszi el fogja vinni. Már tud róla, bele is egyezett, de nem nagyon bízom benne, hogy így is lesz. Ő sűrűbben cumizik, szinte egész nap, és ha nem adom oda neki két percen belül, akkor teljesen kikészül. De muszáj lesz elvenni tőle, mert a fogai már kezdenek kifele állni. Ezért én is meg szeretném sürgetni, mert majd nagy korában szemrehányást tesz nekem, hogy miért nem vettem tőle el, mert csúnyák lettek a fogai. Ezért jobban járok ha minél előbb elveszem tőle, valószínű nem viseli meg annyira ha olyan dolgot találunk ki, amit megért. Mint pl a nyuszis dolgot.

Eszembe jutott egy aranyos történet, anyósom mesélte, hogy a férjemtől annó úgy vették el a cumit, hogy egyik reggel egyszer csak eltűnt. Keresték, majd elmentek a rendőrségre bejelenteni, hogy eltűnt a cumi. Ott a rendőr elmondta neki, hogy nyomoznak utána, és ha megtalálják akkor szólnak. Hát azóta sem lett meg. :-) Ez sem rossz ötlet, ha találunk olyan rendőrt, aki hajlandó közreműködni.

2012. febr. 29. 11:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Az én kislányom most töltötte a kettőt, nagy cumis, fogalmam sincs mi lesz majd, hogyan veszem el,ráadásul úton a tesója. Néha már kiköpi, hogy fújj, de nem sokat van el nélküle, örülnék ha csak alváshoz kellene neki. ismerősöm 3 éves fia egyik nap magától ment a kukához és dobta bele a cumit azóta se keresi, ők megvárták míg magától elhajítja. Ez a nyuszi elviszi módszert láttam én is a szuperdadában ott bevállt.
2012. febr. 29. 11:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvenni SOHA nem szabad a gyerektől a cumit, közös megegyezéssel le lehet tenni, de csak ha megérett rá. Az csak egy dolog, hogy jó darabig megváltozik tőle a viselkedése, de ez olyan, mintha egy dohányostól vennéd el a cigijét és nem tehet ellene semmit. Ha óvodába megy úgyis le fogja tenni, mivel látja, hogy a többi gyerek sem cumizik. Ne vedd el, viszont napközben nem kell neki odaadni sem.
2012. febr. 29. 11:43
 5/13 anonim ***** válasza:
11-35! Ez annyira jópofa!
2012. febr. 29. 13:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Az én 3 évesem is cumizik még. Tavaly megbeszéltük, hogy oda adjuk a Mikulásnak, de olyan stresszben volt innentől kezdve, hogy végül mégsem adtuk oda.
2012. febr. 29. 14:15
 7/13 anonim ***** válasza:
a férjem csak annyit mond,majd veszünk neki fogszabályzót:)
2012. febr. 29. 14:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia. Én is pont hasonló problémával küzdök. Lányom nyáron tölti a 3-at és ősszel ovi. Persze anyósomék, sőt már a sogórnőm is egyre többet hajtogatja hogy vegyem el a gyerkőctől a cumit. Kb 2 hónapja megpróbáltam akkor az lett a vége hogy végigordította a napot este pedig 11 után muszáj volt visszaadni neki mert nem aludt el és iszonyatosan keservesen sírt utána. ahogy megkapta két percen belül aludt is. Nálunk is még elég sokszor kéri napközben, bár sokat mondogatjuk neki hogy vedd ki a cumit mert nem értjük mit mondasz, így viszonylag sokszor ki lehet csalogatni a szájából. Sokat agyaltam én is azon hogy mi a megfelelő, de úgy gondolom megvárom azt amikor már nem kell neki. Most fog kistesó születni, ráadásul új lakásba költöztünk és még az ovi is jön. Szerintem nem hiányzik a kis lelkének még egy trauma. legalább a cumi maradjon meg neki. Majd eljön az ideje ha már nem kell.
2012. febr. 29. 16:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, mondogatni kell neki, hogy nem szép, nagy lány nem cumizik, bacik vannak rajta stb.

Én 3.5 éves koromig cumiztam, a fentiek hatására egyik nap magamtól kidobtam a cumit a szemetesbe. (erre emlékszem is)

Utána soha többé nem kértem.

2012. febr. 29. 17:25
 10/13 anonim ***** válasza:

nálunk is megy a cumi (2,5 éves)

de én tudom, hogy nekem nem lesz szívem elvenni tőle

arra gondolok, hogy 20 évesen senki sem cumizik, majd leteszi ő is

2012. febr. 29. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!