Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elképzelhető, hogy egésznap...

Elképzelhető, hogy egésznap nem csinál semmit az oviban? 1hónapja kezdtük az ovit. Ha kérdezem tőle, hogy mit csináltatok ma az oviban, mit játszottál, azt mondja : nem, semmit.

Figyelt kérdés

ha kérdezem játszottál kisgyerekkel az oviban?azt mondja, : nem ,senki.

egy elég eleven,örökmozgórólvan szó, szóval nehezem képzelem el, hogy egésznap ül egy helyben.holnap megkérdezem az ovó nénit.

2012. febr. 28. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
fogalmazz másként,biztos ismersz kisgyerekeket a nevükön,kérdezz rá,hogy ő ott volt e?na és mit játszottál vele,fogócskáztál és elkaptak?fogalmazd úgy meg a kérdésed,hogy ne csak igen,és nem legyen a válasz.egyébként 2 fajta gyerek van ezen a téren,aki nem mesél és aki mindent.lehet a fiad nem egy mesélős,nem szereti visszamondani a történeteket,vagy nagyon fáradt,fásult és már csendre és nyugira van szüksége,esetleg próbálkozz játék közben otthon,hogy amikor játszatok kérdezz rá,hogy ilyen játék is van az oviba?sokat,rengeteget ki lehet hozni igy a gyerkőcökből.
2012. febr. 28. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha fiúról van szó, ne számíts túl sok infóra a továbbiakban sem! :) Persze nyilván javul a helyzet, de igaza van az elsőnek, konkrétumokat kell kérdezni, akkor válaszolnak.

A lányok mások, ők mindent elfecsegnek. Legalábbis az én ismeretségi körömben ez jellemző.

2012. febr. 28. 21:34
 3/10 A kérdező kommentje:

kisfiú, igen.és még nem nagyon beszél.csak szavakat, vagy max.3szavas mondatokat, próbálgat ragozni, szóval nagy élménybeszámolókra nem is számítok :)

de kérdeztem már mikor itthon játszott a legóval, hogy az oviban is legóztál?már volt hogy igent felelt, de többnyire, ez a nem ,semmit, nem ,senki megy ...

2012. febr. 28. 21:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, és a mit ettetek kérdésre is semmi a válasz ... :) idővel fog javulni, de fiúknál tényleg harapófogóval kell mindent. .... 2 kisfiú anyukája
2012. febr. 28. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Az én fiaim az iskolából hazatérve is ezt válaszolják. Mi volt a suliban? Semmi... Mit csináltatok? Semmit...

Az apjuk mondja is mindig, hogy jó iskolát választottunk, nem csinálnak ezek semmit. :)

2012. febr. 28. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Barátnőm kislánya is ilyen volt. Mit tanultatok az oviban? Semmit. Aztán kiderül, hogy azért festettek, tanultak egy mondókát, táncolva tornáztak.

Nekem két lányom van. Hazafelé szoktam kérdezgetni őket, hogy mi volt a suliban. A nagy már kérdés nélkül fél órás monológot vág le egy szuszra, amiből megtudom, hogy a Niki és az Adri összevesztek, de végül kibékültek, a Boti plüsskutyát hozott be, stb... Utána kérdezem a másikat, mi volt a suliban. A válasz: Jó. Én: Kicsit talán bővebben? Ő: Nagyon jó.

2012. febr. 28. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
első vagyok,nekem is fiam van,ő mindent kifecseg,kitől mit hallott,mit beszélt,mi volt az ebéd,mit játszottak,persze nem mind egyszerre,van,hogy játék közben derülnek ki dolgok,de én is mindig konkrét dolgokat kérdezek,mit festetettek,mit ettetek?mit énekeltetek,stb.és nem egyszerre.
2012. febr. 29. 07:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem lányom van, de belőle is harapófogóval kell kiszedni mindent. Ő mindig azt mondja, babakocsiztam. Ez igaz is lehet, mert tényleg imád babázni, de többet nem mond. :)
2012. febr. 29. 09:11
 9/10 anonim ***** válasza:
4 vagyok, még eszembe jutott, ha megkérdezem a kisebbik fiamat, mi volt ma az oviban, még esetleg azt válaszolja, hogy ebéd.... :D
2012. febr. 29. 09:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az oviban ki szokták írni a „faliújságra”, hogy éppen mi a téma, mivel foglalkoznak a héten mondjuk. Lehet, hogy érdemes lenne felvetni nálatok is szülőin ezt (már ha nem csinálják most), így sokkal könnyebb irányított kérdéseket feltenni.

De szerintem ne aggódj, tényleg javulni fog a helyzet idővel, szerintem még nagyon új neki minden, egy nap az ekkora gyerekeknek igen hosszúnak tűnik, és mivel minden új, rengeteg dolog történik benne, nem tud kiragadni valamit.

2012. febr. 29. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!