Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiváltsam a gyógyszert, vagy...

Kiváltsam a gyógyszert, vagy nem? Vagy mit adjak neki?

Figyelt kérdés
2 éves fiam köhög, és nagyon folyik az orra. Elvittem dokihoz, egyből antibiotikumot írt fel, mivel piros a torka. Odaadtam a férjemnek a receptet, de nem akarja kiváltani. Mert 2 hónapja is kapott a gyerek antibiotikumot, nincs láza, ne adjunk neki. Az a baj, hogy semmi "népi gyógyszert" nem hajlandó megenni. Meleg tea: nem kell. Csak vizet iszik, meg tejet, ami ilyenkor ugye nem a legjobb. Alma nem kell, vitamintól fújjog. Egyedül a mézet kanalazza, de ahhoz még nem kicsi? Köhögéscsillapítót adok neki, azt szerencsére megissza, de már 4 napja nem nagyon használ neki.
2012. febr. 28. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:

hát ha nincs láza én se tömném antibiotikummal...

A mi dokink kálciumot írt ki fiamnak mikor piros volt a torka,de azt csak vényre adják, ilyen ampullás.

Már miért lenne baja a méztől??add nyugodtan!Én is adok most mézes teát 16 hónapos fiamnak, mert ő is köhög, mondjuk nem olyan vészes, az orra is csak picit folyik, ennyivel nem akartam elvinni dokihoz.

De ezt persze nektek kell tudni, meg nem tudom mit látott a doki, amiért egyből ilyen erős gyógyszert írt...vagy lehet hogy alapból mindig ilyet ír?

2012. febr. 28. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem az orvos nem véletlenül írta fel a gyógyszert!Csak jobban tudja mi kell a gyereknek,mint a férjed(hacsak nem orvos a férjed is)!!!
2012. febr. 28. 15:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Nekem is írt fel antibiotikumot, mert nekem meg lázam volt 3 napja, de most már kutya bajom. Az nem volt kérdés, hogy az enyémet nem váltjuk ki. De az a baj, hogy tényleg mindig antibiotikumot ír fel. Anyukám is megijesztett, hogy majd rámegy a fülére, meg ilyenek. De még az ő idejükben nem volt orrszívó, ha szívom, csak nem megy rá a fülére, nem?
2012. febr. 28. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:

ha normálisan,rendszeresen szívod, nem hagyon, hogy leülepedjen a váladék, akkor nem fog rámenni a fülére!

Amúgy azért nehéz ez,mert alapból az ember tényleg nem kérdőjelezi meg az orvost, főleg a gyerekdokit nem, de ha mindig antibiotikumot ír ki, akkor az előbb-utóbb tönkreteheti az immunitást és a bélrendszernek sem használ...

Nem tudtok másik dokihoz menni, aki nem ennyire antibiotikum párti?

(1.)

2012. febr. 28. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha négy napja nem használ a köhögéscsillapító, annak azért már oka van. Kiváltanám, és adnám neki.
2012. febr. 28. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha köhög ÉS folyik az orra, akkor pont nem csillapítani kéne a köhögését, hanem köptetőt adni neki, hogy fel tudjon szakadni. Nálunk nem írnak fel egyből antibiotikumot, pláne ha nincs láz...
2012. febr. 28. 18:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Falun lakom, csak ez az orvos van.
2012. febr. 28. 21:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Mondjuk nekünk eddig 2x írt fel antib-t a dokink, de én örülök neki, ha felír, mert ha nem kap a fiam akkor tuti rámegy a fülére, hiába szívom az orrát, meg minden. Ha nem kezeljük neki egyből akkor rá egy hétre a fülével megyünk. Sajnos ő hajlamos rá, valószínűleg orrmandula miatt, amit genetikailag örökölhetett.

Te ismered a fiad, a nagyon "füles" akkor add neki, ha nem akkor ne add. A Te döntésed! Általában ha nem olyan a gyerek, mint a fiam akkor calciumuskot ír fel a dokink és c vitamint mondja(cebion csepp). És persze az orrcsepp, orrszívás.

2012. febr. 28. 23:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, eddig nem volt nagyon beteg, mivel mostanáig szoptattam. A C-vitamint nem issza meg, sajnos. A calcimusckal is kínlódtam, de most rájöttem, ha összetöröm a banánt, és azzal keverem össze, akkor megeszi. Ettől valóban látványosan kevesebb a váladék.
2012. febr. 29. 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Menj vissza a dokihoz és kérj fenistil cseppet. Jobb, mint a kálcimusk és azt a teájában vagy a vízben sem érzi meg. Én mindig azt adom neki, ha náthás vagy köhög, csak az a baj, hogy receptköteles. De én először ezt próbálnám meg. Mellette pedig, nappalra köptetőt (max 3 óráig) este lefekvés előtt pedig csillapítót, akkor tud majd aludni. Ha tudsz a gyógyszertárban vegyé bébi luuf balzsamot és azzal kend be a hátát, de ha van otthon jó kis házizsír, ha azzal kened be az is használhat.

Remélem hamar meggyógyultok.

2012. febr. 29. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!