Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idő után lehet igényeln...

Mennyi idő után lehet igényelni az emelt családi pótlékot?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom, és súlyos asztmát diagnosztizáltak nála. A védőnő mondta, hogy jár neki az emelt családi pótlék, és ha megyünk legközelebb a pulmonológiára akkor kérdezzünk rá. Nagyon sokan mondanak nagyon sok félét, szerintem én rá se merek kérdezni.Ha valaki tud segíteni, akkor megköszönném.
2012. febr. 26. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen jár nektek az emelt családi és a közgyógy is.Azonnal lehet mikortól diagnosztizálták nála.A szakorvos tölti ki a véleményt,amit letölthetsz a MÁK honlapján,2 példány kell,egy ottmarad,a másikat a területileg illetékes Mákhoz kell küldeni.Évente újítani kell,vinni a papírt és a doki tölti.Nyugodtan merjél szólni,mert jár.
2012. febr. 26. 17:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked a válaszod, most már magabiztosabban fogok rákérdezni.
2012. febr. 26. 17:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok de nekem úgy mondták hogy 1 évig kell járni a pulmonológiára és csak után igényelhetem meg.
2012. febr. 26. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát lehet akkor változott a szabály,de a sógornőmék azonnal megkapták 2-3 éve,az a tuti ha rákérdezel.1. voltam
2012. febr. 26. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:

fél év után kaptuk meg a szakorvosnál a papirt.Doki magától nem fogja mondani,nyomtasd ki és töltse ki a papirt.

10.000Ft-al több a csp. Oviba/bölcsibe fél áron eszik.Anyagilag se mindegy.

2012. febr. 26. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!